Steeds online muziek beluisteren via spotify

De kogel is eindelijk door de kerk. De door alle muziekfans zo lang verwachte online muziekdienst Spotify is voortaan ook in ons land te beluisteren. Deze internetradio biedt zijn luisteraars maar liefst vijftien miljoen songs. Daar kan waaruit iedereen vrijuit zijn favoriete muziek uit kiezen. De vele enthousiaste gebruikers van deze populaire internetradio zijn in staat altijd en overal naar hun favoriete muziek te luisteren zonder dat ze die daarvoor moeten downloaden zoals tot hiertoe het geval was. De gebruiker kan daarbij kiezen uit verschillende opties. Daarbij kan hij deze vijftien miljoen songs zelfs gratis beluisteren. Muziek wordt dan afgewisseld met reclameboodschappen. Wil je niet door publiciteit gestoord worden, dan moet je ervoor betalen.

 

Spotify is ondertussen in twaalf Europese landen actief, en bouwde de voorbije jaren een stevige reputatie op. Supersnel, practisch, gebruiksvriendelijk, goedkoop én sociaal zijn de woorden die deze dienst het best omschrijven. Wereldwijd werd Spotrify reeds overladen met fel begeerde onderscheidingen. Het succes van deze onlineradio wordt extra onderstreept door de ruim tien miljoen gebruikers die men in amper drie jaar tijd achter zich wist te scharen.

Legaal alternatief voor muziekpiraterij

Deze van oorsprong Scandinavische muziekprovider startte zijn muzikale bedrijvigheid nu drie jaar geleden, en presenteert zich aan de muziekfans als een bijzonder gebruiksvriendelijk en legaal alternatief voor de vele illegale muziekpiraterij. Spotify kon dit uiteindelijk realiseren door het afsluiten van vele licentieovereenkomsten met zowel auteursrechtenverenigingen, als platengiganten en heel wat onafhankelijke platenlabels.

Gratis genieten van uitgebreide muziekcollectie

Het meest gebruiksvriendelijke aan Spotify is ongetwijfeld dat men zowel gratis als tegen betaling kan genieten van deze bijzonder uitgebreide muziekcollectie. De gratis gebruiker kan overal waar hij met het internet verbonden is, gratis luisteren naar de ruim vijftien miljoen songs waarover Spotify beschikt. De muziek wordt hier op geregelde tijdstippen onderbroken door reclameboodschappen. Wil je echter ongestoord en dus zonder onderbreking van je favoriete muziek kunnen genieten, dan betaal je maandelijks 4,99 euro. Een derde en laatste categorie zijn de zogenaamde premium- gebruikers. Zij kunnen voor een maandelijks bedrag van 9,99 euro ongestoord genieten van Spotify’s muziekcollectie, zelfs als ze niet met het internet zijn verbonden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Spotify slaagt erin om met een muziekplayer zijn de berg muziek waarover het beschikt tot bij zijn tien mijoen luisteraars te brengen. De muziek moet niet eens gedownload worden, deze wordt immres gestreamd. De dienst kan zelfs geïntegreerd worden met de social netwerk site Facebook, zodat zelfs je vrienden in staat zijn te volgen naar welke muiziek je luistert. Spotify is intussen beschikbaar in 12 landen, telt al meer dan 10 miljoen geregistreerde gebruikers, en ruim twee miljoen liefhebbers die tegen betaling van Spotify’s diensten gebruik maken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,