Hoe Waar

Senuke linkbuilding: review en ervaring

Senuke getest: onze ervaring en review

Senuke gewikt en gewogenAls je bezig bent met SEO dan heb je er ongetwijfeld al van gehoord: SEnuke. DIt is een mooi staaltje software die een heleboel taken van de SEO-specialist overneemt en automatiseert op vlak van linkbuilding. Maar als je nu denkt “hoera, gedaan met vele uren links zoeken, teksten posten, comments geven” ben je eraan voor de moeite. Wij hebben getest of deze seo software z’n prijs waard is: voor de pro versie bedragen de kosten maar liefst 127 $ per maand. En gezien het programma nog volop aan het uitbreiden is mag je verwachten dat deze nog zal stijgen.

Wat doet Senuke Pro ?

Als je de officiële website van Senuke bekijkt dan zou je deze slogan moeten geloven:

“Ja, het is echt :

“Nu kunt u volledig de eerste drie zoekpagina’s van Google domineren door gebruik te maken van de allesvernietigende kracht van Web 2.0 marketing!
Zie je inkomen stijgen naar een ander niveau…

… Allemaal te bekomen met slechts een eenvoudige druk op de knop. ”

Het zou bijzonder naïf zijn om dat te geloven maar het was toch het proberen waard. Senuke bestaat uit een 7-tal modules.

Vooreerst heb je “Niche research”. Hier kan je zoeken in Google of jouw sitezoektermen potentieel hebben. Het programma bekijkt of er al veel andere sites zijn die jouw zoekterm gebruiken en of het haalbaar is om met deze term goed te scoren. Het grote nadeel is dat deze tool enkel afgesteld is op Google.com en dus niet de Belgische en Nederlandse versie, waardoor deze tool voor mij althans nutteloos verklaard mag worden. Geloof me, er is wel degelijk een groot verschil als je voor eenzelfde term zoekt op google.com en google.be of .nl.

Als tweede hebben we de “Web 2.0 account creation module”. Dit is het handigste aan het programma. Je kiest een wachtwoord en een gebruikersnaam en het programma maakt een heleboel accounts voor je aan. Bijvoorbeeld, gmail adressen, een account op zimbio, een op digg en ga zo maar door. De software is voorzien van een automatische captcha-solving tool. Hierdoor hoef je niet telkens de beveiligingsboodschap over te typen wanneer je een nieuwe account aanmaakt. Het ganse proces gaat niet vlekkeloos: het kostte me toch een drietal uur eer alle accounts probleemloos aangemaakt worden. Let wel, mocht ik dat manueel doen, dan was ik daar drie dagen mee bezig…

Vervolgens hebben we de tool “Social Network Nuke”. Hier kan je een artikel schrijven, dit ‘spinnen’ en vervolgens post Senuke deze tekst op een 25-tal sites en article directories. Spinnen wil zeggen dat je synoniemen ingeeft voor de zinnen en woorden die je gebruikte in je tekst. Zo zal op die 25 verschillende sites niet eenzelfde artikel verschijnen. Zoekmachines zouden dat aanzien alszijnde dubbele content met als gevolg dat deze artikels niet zouden worden opgenomen in de zoeklijsten. Gevolg: geen “linkjuice”. Daarom is spinnen dus handig. Helaas, ook deze tool heeft nadelen. De article directories en sites zijn allemaal Engelstalig. Sommige sites waaronder e-zines en hubpages staan alleen kwalitatieve Engelstalige artikels toe. De overige zijn wel bruikbaar in de mate dat het lukt om je tekst er automatisch op te posten. Ik deed de test en uiteindelijk lukte het om m’n artikel autmatisch te spinnen en op een 16-tal sites te posten. Ik weet niet waarom maar de Belgische en Nederlandse Google wouden m’n Nederlandstalige artikel maar niet indexeren, ondanks een uniqueness van meer dan 40%. Waardeloos dus.
Een vierde tool heet “Video Nuke”. Ik vraag me eigenlijk af waarom deze erin zit. Je upload een video, post er een beschrijving bij en vervolgens zal Senuke je video uploaden naar 11 videosites waaronder Youtube. Het lukt echter maar bij een 9-tal en slechts bij een 3-tal wordt de link naar je site er ook effectief bijgeplaatst in de beschrijving. Waste of time.

Ten vijfde hebben we “Social Bookmark Nuke” Hier post je je site met een korte beschrijving op vijventwintig social bookmark sites, waarvan de bekendste ongetwijfeld Digg.com en Delicious zijn. Heb ik gedaan, maar ook nauwelijks effect gehad op de rankings van m’n blog. Misschien moet dat effect nog komen…
We ronden het geheel af met de “Web 2.0 Profile Nuke”. Met deze tool maak je tot 500 profielen aan op verschillende sites. Het is de bedoeling dan je link te plaatsen en deze profielpagina’s geïndexeerd te krijgen. Dat laatste gaat bijzonder moeizaam. Bovendien wordt deze tool door enkele rotte Senuke-gebruikers misbruikt als spamtool. De site-eigenaars merken dat en een voor een worden deze URL’s no-follow gemaakt. In deze tool zit helemaal geen toekomst.

Is Senuke SEO Software z’n geld waard?
SEnuke kost handenvol geld maar rendeert bijlange niet genoeg om er 127 $ per maand voor te betalen. Toch zeker niet voor de Nederlandstalige gebruiker. Het concept lijkt sprookjesachtig en doeltreffend, maar naar mijn ondervindingen is het gewoon gebakken lucht. Als je aan goede linkbuilding wil doen lijkt mij de enige optie nog steeds het manueel zoeken van je linkpartners, blogposts maken en comments schrijven… Ik blijf alvast zoeken naar een SEO software tool die dit alles wel kan automatiseren én resultaat oplevert.