Schoenen: zo kies je de kinderschoen met juiste pasvorm

Terug naar school betekent meestal niet alleen een nieuwe boekentas en ander schoolmateriaal. Daar past uiteraard ook een nieuwe outfit bij, en schoenen mogen daarbij zeker niet ontbreken. Maar hier wringt meestal… het schoentje! De resultaten van heel wat onderzoeken die door de belangrijkste verbruikersorganisaties van Europa werden uitgevoerd leren dat maar liefst negen op tien kinderen en jongeren met de verkeerde schoenmaat rondlopen. Schoenen met een verkeerde pasvorm kunnen op termijn nochtans heel wat ongemakken en ernstige voetproblemen veroorzaken. Hoe kies je dan de kinderschoen met de juiste maat en pasvorm voor gezonde (kinder)voeten?

Baby- en kinderschoenen passen is verre van gemakkelijk…

De keuze van dé (kinder)schoen met de juiste maat en pasvorm is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kinderschoenen heb je in alle modellen, materialen en… prijsklassens. Denk er bij de aankoop van kinderschoenen aan dat tere kindervoetjes in de eerste plaats alle steun verdienen om later voetproblemen te voorkomen. Je koopt al kinderschoenen voor amper enkele euro in even trrendy kleuren als merkschoenen. En dat strooit vele ouders zand in de ogen. In dergelijke spotgoedkope schoenen ontbreekt het de kindervoetjes aan de nodige steun, met rampzalige gevolgen voor de gezondheid van de kindervoetjes. En dat wordt op latere leeftijd alleen maar erger. Goede kinderschoenen kosten geld, 150 euro en zelfs meer is zeker geen uitzondering.  Volgens podologen moeten kinderschoenen niet persé duur zijn om ook goed te zijn. Eén zaak is volgens deze voetspecialisten wél duidelijk: laat spotgoedkope schoenen, meestal uit bedenkelijke landen als China, links liggen. Zij doen de kindervoetjes alleen maar kwaad. Wanneer ben je tijdens je zoektocht naar goede kinderschoenen dan wel zeker van kinderschoenen met de juiste pasvorm?

Passen en steun geven

Vanaf een leeftijd van gemiddeld tien maanden beginnen kinderen aan hun eerste verkennende stapjes. Vanaf dat moment hebben ze nood aan passende schoenen die de kindervoetjes de broodnodige steun bezorgen. Kinderen leren immers meestal stappen op hun blote voetjes. Goede kinderschoenen moeten ook ademen. Dat voorkomt zweetvoeten en het ontstaan van schimmels.

Kindervoetjes juist meten

Vooraanstaande podologen wijzen er op dat, als de kindervoetjes al worden gemeten,  dat in veruit de meeste gevallen slechts bij één in plaats van bij beide kindervoetjes wordt gedaan. Om juist te meten moeten kinderen daarbij steeds rechtop te staan. Dat scheelt al vlug enkele centimeter.

De stevigheid en goede pasvorm is van groot belang voor de ontwikkeling van de tere kindervoetjes

Een goede kinderschoen

Aan welke eigenschappen moet een goede kinderschoen dan wel voldoen?

Extra tips van de podoloog

  • Lengtemaat: voor de juiste lengtemaat tel je twaalf millimeter méér dan de gemeten voetlengte. Die extra ruimte laat de kinderteentjes voldoende bewegen tijdens het stappen.
  •  Breedte: de breedte van de kindervoetjes is minstens zo belangrijk als de lengt. Je bepaald de juiste breedte best door je kind op een blanco blad papier te laten staan,  en zo de contouren van zijn voetjes over te tekenen. Tel zo’n twaalf millimeter méér dan zijn langste teentje, knip die voetafdrukken uit en leg deze in de schoenen van je keuze. Zijn er opstaande randen te zien of is het papier gekreukt als het eruit komt? Dan heeft de schoen een verkeerde pasvorm.

Babyvoetjes moeten niet alleenb in de lengte, maar ook in de breedte gemeten worden…

  • Voldoende steun:  goede kinderschoenen plooien achteraan niet of nauwelijks. Pas dan bieden ze voldoende steun. Een goede schoen plooit daar waar de voet plooit.
  • Gewicht:  koop nooit te zware schoenen, die belasten vooral het kniegewricht. 
  • Eerste kinderschoon:  start zeker niet te vroeg met de eerste kinderschoenen, dat staat een goede ontwikkeling van de voetspieren en -gewrichten in de weg. Pas wanneer je kind begint te stappen, zijn schoenen noodzakelijk, daarvoor sterk af te raden.

 Skechers koop je online bij Brandos

Kinderschoenen die in erg korte tijd zijn uitgegroeid tot een ware hype zijn Skechers. Die kwamen vanuit Californië naar hier overgewaaid. Skechers bestaan in universele modellen, zowel voor mannen, vrouwen als kinderen. Deze jongste generatie schoenen bieden een wisselende vormgeving van schattig meisjesachtig, tot sportief, casual en stoer mannelijk is. Je hebt hierbij de keuze uit maar liefst 2500 verschillende modellen.

Skechers koop je online bij Brandos , niet voor niets de grootste online schoenwinkel van Vlaanderen. Je maakt thuis je keuze en je bestelling wordt gratis retour thuis geleverd. Skechers geven steun waar hoort en verbeteren je houding.

Terug naar de natuur

Dat doen ze door je manier van lopen te veranderen. Skechers stimuleren blootvoets waarbij meer spieren worden gebruikt voor een betere stabiliteit tijdens het lopen.

De Skechers Shape Ups hebben  een unieke, zachte kinetische wig en een dynamische rolzool om het blootvoets lopen op deze manier na te bootsen.

Bij het lopen op Skechers Shape Ups zakt de hiel in de grond weg, je rolt naar voren bij het verplaatsen van het gewicht naar het midden en je zet af met je tenen. Deze rolbeweging resulteert in sterkere been-,  bil-, rug- en buikspieren. Net als bij een natuurlijke ondergrond wordt  uw pas bij het lopen op Skechers Shape Ups gestabiliseerd waardoor elke  spiergroep volledig wordt benut.

Het regelmatig dragen van Sheckers Shape Ups

  • helpt voor een gezond gewicht.
  • versterkt zowel rug als kuiten en billen.
  • heeft een positief effect op cellulitus en zorgt voor stevige dijen.
  • Zorgt voor een betere bloedsomloop.
  • Verbeteren je houding.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,