Samenvoegen van schulden een oplossing?

Je zit nu al enkele maanden om de een of andere reden met serieuze financiële problemen opgezadeld, en probeerde zélf uit je financiële put te klauteren door nieuwe leningen aan te gaan om anderen te kunnen betalen? Problemen opgelost? Zéker niet, je maakte  de problemen er alleen maar nog groter, zodat je zelfs geen uitweg meer ziet om zelfstandig uit je financiële problemen de wereld uit te helpen. Je bent zéker geen uitzondering, steeds meer landgenoten kampen met soortgelijke problemen.  Allerlei kredietverstrekkers spelen hier uiteraard handig op in  bestaande leningen, zélfs met achterstand, samen te voegen tot één enkele. De oplossing? Dat dacht je maar! Door het bundelen van je schulden zal het er beslist niet gemakkelijker op worden. Je zit alvast voor jaren aan je kredietverstrekker vast.  Die weet heus wel dat hij je laatste reddingsboei is, waardoor de kans erg groot is dat hij je écht woekerintresten zal aanrekenen.

 

Wanneer je met betalingsproblemen en een schuldenberg zit opgescheept, geraken die zonder ernstige hulp,  bijzonder moeilijk opgelost. Dat te beseffen is alvast een eerste stap naar een mogelijke oplossing. Zoek hulp voor je financiële problemen, voor het écht te laat is en ze onoplosbaar worden. Wacht met je beslissing niet te lang, op die manier worden je problemen alleen maar groter.

Stel orde op zaken

Stel alvast orde op zaken. Plaats je maandelijkse inkomsten en uitgaven naast mekaar, zodat je weet wat er buiten gaat. Je kan uiteraard in de financiële problemen geraken door factoren waar je weinig of geen vat op heb, zoals plots werkverlies, een ernstig ongeval of ziekte, of een dringende medische ingreep. Dat is echter niet altijd het geval. Een foutief uitgavenpatroon en een gebrek aan overzicht van al je inkomsten en uitgaven is een veel voorkomende reden van financiële problemen. Zoek hulp om een maandelijks budget op te stellen en hou je daar dan ook strikt aan.

Samenvoegen van schulden een oplossing?

Oplossingen zoeken om dergelijke geldzorgen in  de toekomst te voorkomen is één, je huidige problemen oplossen is minstens even dringend. Met het opstellen van een maandelijks budget, krijg je meteen ook een overzicht van je schuldenberg, en kan je naar mogelijke oplossingen zoeken. Wanneer je er tegenop ziet om het OCMW van je gemeente in te schakelen of gerechterlijke hulp te zoeken, bestaat de mogelijkheid je schulden samen te voegen tot één lening. Wanneer je er vlug bij bent, kan dit een uitweg mogelijke bieden. Laat je de problemen aanslepen en stel je beslissingen uit, dan is de kans groot dat je op de zwarte lijst van de nationale bank terecht komt en dan is het hek definitief van de dam.

Samenvoegen schulden bij je vertrouwde bank

Voor het samenvoegen van schulden tot één lening ben je best of bij je vertrouwde bank. Maar als je de problemen zo lang liet aanslepen dat je op de zwarte lijst werd geplaatst, kan je zelfs bij je vertrouwde bankier niet meer terecht voor zo een overkoepelende lening. Dan resten je nog enkel nog dubieuze kredietverstrekkers die je dan volledig in hun macht hebben, en  in veruit de meeste gevallen woekerrentes vragen.

Iedere lening kost geld

Denk in geen geval dat, met het samenvoegen van je schulden tot één lening, al je financiële problemen definitief van de baan zijn? wel integendeel. Om welke reden dan ook je zo diep in de schulden geraakte, zal zich niemand afvragen. Zaak is je schuldenberg aan te zuiveren en dat zal zware inspanningen vragen van alle  gezinsleden. Ben je er zo goed als zeker van dat je de lening tijdig kunt terugbetalen? Dan is het samenvoegen van leningen een mogelijke oplossing.

Op zoek naar een kleine minilening?


… Of op zoek naar een grote lening?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,