Ruimte besparen in uw nieuwe woning

Bij een verhuizing is het altijd verstandig om rekening te houden met de omvang van de nieuwe woning en de grootte van jouw inboedel. Het creëren van ruimte is essentieel wanneer je verhuist naar een kleinere woning. Extra ruimte komt vooral goed van pas bij een gezinsuitbreiding. Hieronder vind je diverse manieren waarop je ruimte kan besparen in een nieuwe woning.

ruimte1Minimalistische inrichting

Men zegt wel eens “less is more”. Met een minimalistische inrichting zorg je voor meer ruimte en rust in je woning. Met deze manier van inrichten zorg je ervoor dat alleen de meest essentiële spullen in huis staan en daardoor staat je nieuwe woning minder vol is. Bovendien zorgen lichte en neutrale kleuren ervoor dat kamers groter ogen dan ze in werkelijk zijn. Een verhuizing is daarom het geschikte moment om oude spullen weg te doen. Bij de voorbereiding van een verhuizing is het daarom handig om eerst een inventarisatie te maken van je spullen. Wellicht ben je van plan om nieuwe meubels te plaatsen of heb je een overschot aan goederen. In dat geval kun je afstand doen van overbodige spullen. Je kunt oude apparatuur vaak inleveren bij de gemeente en bij verschillende winkelketens. Daarnaast kunt je spullen ook wegdoen door ze aan te bieden op het internet. Dit heeft als extra voordeel dat je straks makkelijker kunt opruimen en schoonmaken in de nieuwe woning.

ruimte2Praktische meubels

Door het plaatsen van praktische meubels kun je meer ruimte creëren in huis. Denk hierbij aan meubilair met handige opbergmogelijkheden zoals uitschuifbare eettafels, inklapbare stoelen en multifunctionele kasten. Daarnaast bestaan er ook zogenaamde transformeerbare meubels die je in- en uit kan klappen waardoor ze een heel ander functionaliteit bieden. Een bekend voorbeeld is de slaapbank die dient als zowel bed en bank. Dergelijke meubelstukken komen vooral tot hun recht in kleine woningen en dragen bij aan een originele en minimalistische wooninrichting. Maak ook optimaal gebruik van de ruimte in een kamer. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld de ruimte gebruiken onder het bed door er verrijdbare kunststof kisten te plaatsen. Zo heb je meer plek om kleding en beddengoed makkelijk op te bergen. Kies ook voor gebruik van planken aan de muur. Deze bieden een praktische oplossing voor het opbergen van spullen wanneer er geen plaats is voor bijvoorbeeld een tafel of kast.

Extra opslagruimte

Het opslaan of opbergen van goederen kan ook ruimte besparen in huis. Bij een verhuizing heb je in veel gevallen de optie om tijdelijk of voor een langdurige periode goederen te laten opslaan. Verhuizers bieden vaak deze mogelijkheid aan, indien zij beschikken over opslagruimtes. Deze opslagunits functioneren als een extra kamer of schuur en zijn in verschillende groottes beschikbaar. De omvang van deze ruimtes variëren van 1 m³ tot soms wel 50 m³. De kosten voor het gebruik zijn afhankelijk van de benodigde grootte en locatie. Een opslagruimte biedt zo een uitkomst voor mensen met beperkte ruimte in hun huis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...