Reinigen: op wat moet je letten bij de aankoop van een stoomreiniger?

Met het voorjaar stilaan in het vooruitzicht denken velen reeds aan hun grote jaarlijkse schoonmaak en dit zowel in als rond hun woning. Daarbij is een stoomreiniger een handige hulp. Je kan zo’n stoomreiniger voor zowat alle schoonmaakklussen inzetten. Van het reinigen van tapijten en vloeren, tot meubels, dekbedden, ramen en deuren en zelfs je auto. Overweeg jij de aankoop van zo’n stoomreiniger? Hou er dan zeker rekening mee dat er heel wat verschillende stoomreinigers verkrijgbaar zijn. Op wat moet je bij voorkeur letten tijdens je zoektocht naar de beste stoomreiniger?

Je tapijt reinigen met stoom doodt meteen ook alle bacteriën en schadelijke micro- organismen

Zo’n stoomreiniger is beslist een manusje van alles en biedt je vele voordelen. Met behulp van een stoomreiniger zijn de meeste reinigings- en onderhoudswerken zo geklaard. Een stoomreiniger is ook lief voor ons leefmilieu en maakt de sterkst vervuilde plaatsen en oppervlakken moeiteloos en smetteloos schoon. Een stoomreiniger maakt daarbij gebruik van hoge temperaturen zodat meteen ook alle bacteriën en alle andere ziekmakende micro- organismen onschadelijk maakt. De stoom uit een stoomreiniger werkt zonder scheikundige stoffen en laat op die manier geen sporen achter van welk schoonmaakmiddel ook. Een stoomreiniger is opgewassen tegen het meest hardnekkigste vuil en verwijdert moeiteloos vet, olie en kalkafzetting. hij maakt vlug, efficiënt en grondig schoon zonder grote inspanning. Het opgeloste vuil wordt simpel met een uitwasbare doek verwijderd. Maar er zijn nog voordelen aan het gebruik van een stoomreiniger. Dit toestel maakt ook komaf met allerlei onaangname geurtjes en is dan ook bijzonder handig als je huisdieren hebt. Na een grondige schoonmaakbeurt met de stoomreiniger zijn alle geurtjes meteen verdwenen. Een stoomreiniger reinigt niet alleen hij onderhoudt en beschermt gereinigde oppervlakken. Omdat een stoomreiniger geen gebruik maakt van om het even welk reinigingsmiddel blijven ramen, deuren en vloeren langer schoon.

In de keuken

Een stoomreiniger is een alleskunner en kan je gebruiken voor het reinigen van gladde wanden en vloeren, alle soorten vloerbekledingen, het schoonmaken van verontreigde voegen, meubels, dekbedden en matrassen, van ramen en deuren, je sanitair, je auto, en terras.

Hete stoom tegen allergieën

Een stoomreiniger maakt bij het schoonmaken gebruik van hete stoom en verwijdert daardoor ook alle mogelijke schimmels, ziekmakende bacteriën en de gevreesde huisstofmijt onschadelijk en is daardoor zeer geschikt voor mensen die lijden aan een of andere allergie. Stoomreinigers bestaan in vele formaten zelfs voor het kreukvrij reinigen van alle mogelijke kleding.

Tapijtreinigers

Ook voor het reinigen van tapijten zijn stoomreinigers uitstekend geschikt. Zo’n stoomreinger voor tapijten zorgt voor een dieptereiniging zodat hij moeiteloos komaf maakt met ontsierende vlekken, stof, allergenen en allerlei geurtjes. Een stoom tapijtreiniger combineert zuigkracht en stoom en maakt in tegenstelling met een stoomreiniger voor alle oppervlakken gebruik van detergenten. Een tapijtreiniger is uitsluitend geschikt voor het reinigen van… tapijten.

Vermogen en inhoud

Bij het kopen van de beste stoomreiniger heb je de keuze uit compacte modellen en draagbare uitvoeringen. Er zijn nu zelfs stoomreinigers op de markt die qua design veel weg hebben van een stofzuiger. Bij je keuze van de beste stoomreiniger is vooral het vermogen en de inhoud van het stoomreservoir van belang. Hoe groter dit reservoir hoe langer je kan reinigen met je stoomreiniger. Het grootste nadeel van een groot stoomreservoir is uiteraard dat het langer duurt om de stoom op de gewenste temperatuur te brengen.

 

Extra tips voor het kopen van de beste stoomreiniger:

  •  Stoomreiniger of hogedrukreiniger:een stoomreiniger is vooral geschikt voor het minder intensieve schoonmaakwerk. Voor het reinigen van je terras, oprit enz. geef je best de voorkeur aan een hogedrukreiniger.
  • Vloeren: wanneer je van plan bent met je stoomreiniger regelmatig je vloeren te reinigen kies je best een stoomreiniger met het formaat en uitzicht van een stofzuiger.
  • Compacte stoomreinigers: zijn uitstekend geschikt voor het reinigen van kleinere oppervlakken of voor moeilijk bereikbare plaatsen.
  • Mobiele stoomreinigers: zijn bijzonder handig voor het reinigen van je rame
  • Vulvermogen: voor schoonmaakklussen die langere tijd in beslag nemen let je extra op het vulvermogen van het toestel. Een groter stoomreservoir heeft uiteraard veel meer tijd nodig om op te warmen.
  • Prijs stoomreiniger: voor een goede stoomreiniger varieert de prijs tussen de 99 en 499 euro.
  • Prijs tapijtreiniger: voor een goede tapijtreiniger moet je rekening houden met een prijs die varieert rond de 450 euro.
  • De beste stoomreinigers vind je bij Stoomreinigercenter.be, onderdeel van het meermaals bekroonde Coolblue. Vandaag je tapijt- of stoomreiniger bestellen bij deze stoomreinigerspecialist= morgen al in huis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,