Hoe Waar

Printer cartridges kopen | Waar goedkoopst?

Een onderzoek naar de goedkoopste inktpatronen

Printer cartridges: hoe en waar?Een printer kan niet printen zonder inkt. Daarom zijn printer cartridges meer dan noodzakelijk. Maar wat zijn cartridges nu precies? Welke zijn de beste, en de zuinigste? Kan men ze hervullen? En waar kan men ze het goedkoopst kopen? Vragen die wij in dit artikel trachten te beantwoorden.

Wat zijn printer cartridges?
Printer cartridges zijn de navulpatronen voor een inktprinter. Of met andere woorden: het zijn vervangbare onderdelen van een inkjet printer waarin de inkt zit. Gedurende het printen wordt de inkt volgens het gewenste patroon verdeeld over het papier.Ze vallen dus niet te verwarren met toners, de navulpatronen voor laserprinters.

De cartridge, een dure grap?
Printer cartridges zijn doorgaans erg duur. Het is dan ook niet te verwonderen dat er op het internet een zwarte markt is van goedkopere “nagemaakte” inktpatronen. Op het eerste zicht zien ze er net hetzelfde uit als de patronen van een officieel merk zoals HP of Canon. Vele mensen kopen dan ook inkt cartridges van goedkopere merken of gaan hun oude inktpatronen hervullen. De vraag is echter: zijn deze patronen even kwalitatief?

Steekproef: waar het goedkoopst printer cartridges kopen?
Wij van Hoe-Waar houden van bewijzen. We hebben daarom een steekproef gedaan bij verschillende Belgische en Nederlandse sites waar men zich een printer cartridge kan aanschaffen. We namen als voorbeeld de cartridge HP tri-color 57. Er werd geen rekening gehouden met verzendingskosten.

-UPDATE=
Go4Inkt.nl: bij onze Noorderburen vind je de allergoedkoopste cartridges, en ze versturen ook naar België
KHL Inkt.be: € 15,23
– Inkt-World.be: €16,97
– Kruidvat.be: € 19,99
– 123print.nl: € 24,50
– Printergoods.nl: € 26,00
– printwinkel.nl: € 29,50 (eigen merk, HP 57 compatibel)
– Vikingdirect.be: € 33,87
– Forcom.be: € 35,95
– Cartouchetop.be: € 36,90
– Tonershop.be: Cartridge niet gevonden

Let op, bovenstaande prijsvergelijking gebeurde enkel op basis van het HP tri-color inktpatroon (17 ml) en er werd geen rekening gehouden met verzendkosten. Uit dit onderzoek gevoerd door Hoe-Waar bij 8 winkels die inktpatronen online verkopen, blijkt dat de goedkoopste printer cartridges bij Kruidvat kunnen worden gekocht. Update 2011: Kruidvat is niet langer de goedkoopste, wij vonden namelijk een goedkopere: KHL-Inkt.be. Daar moet u zijn voor de goedkoopste inktpatronen.

Ook navulbaar?
Bent u op zoek hoe u printer cartridges kan hervullen? Bekijk dan zeker even deze video! Er wordt duidelijk uitgelegd hoe u verschillende modellen van HP cartridges kan navullen. Youtube biedt overigens nog veel andere informatie betreffende cartrigdes. Typ er gerust even uw merk in, wie weet stoot u wel op essentiële tips betreffende het onderhoud van uw printer en het navullen van uw inktpatronen.