Pretpark Efteling viert zestigste verjaardag met nieuwe attracties

Zestig jaar geleden opende het Nederlandse pretark de Efteling voor de eerste keer zijn deuren als een natuur- en speelpark waarin toen tien sprookjes van Anton Pieck uitgebeeld stonden.  Gedurende de voorbije zestig jaar groeide de Efteling uit tot één der grootste pretparken van Europa. Dat deze zestigste verjaardag zéker niet onopgemerkt zal voorbij gaan, staat nu al als een paal boven water. Komend seizoen pakt het Nederlandse pretpark inderdaad met tal van nieuwigheden uit. Dé absolute blikvanger wordt ongetwijfeld  de grootse fonteinshow die in de Vonderplas nabij de ingang van het pretpark wordt aangelegd.

 

Deze reuze fontein groeit ongetwijfeld uit tot een groots spektakel dat een vergelijking met soortgelijke attracties in Las Vegas en in  Disneyland Californië succesvol kan weerstaan. De fontein zal overigens vergelijkbaar zijn met het grootste exemplaar ter wereld (foto). Deze  fonteinshow is echter lang niet de enige nieuwigheid in de jubilerende Efteling dat in zijn feestjaar zijn honderdduizenden bezoekers nog tal van nieuwigheden biedt.

 

Ondanks de aanhoudende crisis, moet het Nederlandse pretpark de Efteling niets aan zijn naam en faam inboeten, wel integendeel. Het aantal bezoekers hangt uiteraard voor een belangrijk deel van de weersomstandigheden af, maar gaat jaarlijks nog altijd in stijgende lijn.  De laatste jaren gaan korte tussendoorvakantie er nog op vooruit, en uiteraard profiteert ook de Efteling van.

 

De kleren van de keizer

 

Voor het eerst in zijn geschiedenis opent de Efteling zijn nieuwe seizoen met een groots jubileumvuurwerk. Naast de reeds vernoemde fonteinshow, wordt het eerste deel van ‘Het Rijk der Fantasie’,  en het gethematiseerde pannenkoekenhuis geopend. Met ‘De nieuwe kleren van de keizer’ kunnen de allerkleinsten dit seizoen kennis maken met een gloednieuw sprookje in het Sprookjesbos.

 

Fonteinshow Aquanura wereldattractie

 

Dé topattractie wordt ongetwijfeld Aquanura, een fonteinshow die in korte tijd zal uitgroeien tot een wereldattractie van formaat.  Deze fonteinshow komt er aan de Vonderplas, de grote vijver aan de ingang van het park.

De attractie wordt wordt in mei officieel geopend . Hoe groot deze fontein wel is wordt bewezen door de bijna 400 kubieke water die gedurende amper één uur door de kunststof waterleidingen zullen stromen. Een tweede fontein van deze omvang bestaat niet in Europa. Daarvoor moet men naar Dubai of Las Vegas.

 

Grootse water, vuur en lichtshow

 

De grootste fonteinschow, een combinatie van water, licht en vuur, vindt ’s avonds plaats en valt samen met de sluiting van het pretpark. Deze  fonteinshow duurt tien minuten en is een combinatie van water, vuur, speciale lichteffecten en sfeervolle feestmuziek. In deze show draait alles rond de kikkerkoning, waarvan in het Sprookjesbos reeds een fontein terug te vinden is.

 

Efteling naar het buitenland

 

Dankzij het succes in eigen land, is het niet verwonderlijk dat de Nederlandse pretparkverantwoordelijken richting buitenland kijken. Ze koesteren inderdaad plannen om ook in het buitenland een gelijkaardig park uit de grond te stampen. Ze volgen daarbij de gang van zaken in de Aziatische landen en in China op de voet. De Nederlanders blijven echter met hun voeten op de grond en zien eventuele uitbreiding korter bij huis, in ons land  en Frankrijk of Duitsland. Dat zal echter niet voor 2020 gebeuren.

 

Andere nieuwigheden in pretpark Efteling

 

  • Jokie: wordt het nieuwe centrale figuurtje van de Efteling. Joke, de ontdekkingsreiziger met de rode clownsneus was reeds te zien tijdens het Carnaval Festival, en zal nu tal van avonturen beleven in een tv- serie en in tal van lees- en kijkboekjes voor kleintjes vanaf drie jaar. Vanaf 18 februari kun je al met Joke kennismaken in de Efteling.

  • Sprookjesboom: in deze ruim één uur durende film komen Roodkapje, Wolf, Assepoester, de Reus en Klein Duimpje in het onbekende winterland terecht. Deze film komt in de tweede helft van febuari in de zalen.
  • Pollekes keuken: themarestaurant midden de Efteling waar je naar hartelust pannenkoeken kunt smullen. Centraal in Pollekes keuken staat een kachel die regelmatig begint te knetteren en waarop allerlei potten en pannen doorlopend staan te pruttelen.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,