Overwinteren op Tenerife goed voor rheuma en gewrichtsproblemen

Om onze kille, gure én vochtige winters te ontvluchten, trekken zowel Belgen als Nederlanders ieder jaar weer massaal richting Spanje, om er bij voorkeur te overwinteren in Benidorm en op Tenerife. Dat moet niemand verwonderen, want op dit Canarische eiland kent men geen winters. De temperatuur zakt er nooit onder een deugddoende twintig graden,  en dat heeft uiteraard een gunstig effect op onze gezondheid. Hoe pakken we zo’n tijdelijke verhuis naar Tenerife aan, en op wat moeten we letten om v an  onze overwintering op Tenerife een onvergetelijke gebeurtenis te maken?

Gezond klimaat

Tenerife werd door de Unesco niet voor niets uitgeroepen als een der gezondste plaatsen ter wereld. Daarom is Tenerife een geschikte bestemming voor zowel  reumapatiënten als voor diegenen die kampen met ernstige gewrichtsproblemen. Overwinteraars houden vooral van de ontspannen levensstijl op Tenerife, van de hoogstaande voorzieningen en de lagere kosten van levensonderhoud op dit Spaanse eiland.

Voordelig tweede verblijf kopen

Besloot je jaarlijks te overwinteren op Tenerife? Dan moet je de aankoop van een tweede verblijf op Tenerife zéker in overweging nemen. Op het rustige platteland vind je ongetwijfeld een woning of appartement aangepast aan je budget. Vastgoedprijzen liggen op Tenerife over het algemeen stukken lager dan in Nederland. Huren is uiteraard een uitstekend alternatief. Gezien het groot aantal mensen dat overwintert in Tenerife, is er voldoende mogelijkheid voor lange termijn huur.

Minder belastingen betalen

Kopen van vastgoed op Tenerife is extra voordelig. Wie er minstens zes maanden verblijft, doet er goed aan zich als resident in de bevolkingsregisters te laten inschrijven. Zo betaal je flink wat minder belastingen!

Maak tijdig papierwinkel in orde

Overwinter je op Tenerife, breng dan op het thuisfront alles tijdig in orde. Verwittig gemeentediensten en politie van je tijdelijke verhuis, zodat deze laatsten een extra oogje in het zeil kunnen houden. Zoek voorts een goedkoop en degelijk communicatiemiddel zodat je contact houdt met het thuisfront. Via Skype kan je bellen via pc en laptop, en dit zowat gratis naar mensen over de hele wereld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , ,