Overgewicht kwijt spelen zonder jojo effect

Met de feestdagen definitief achter de rug, denk je wellicht weer aan het probleem van je overgewicht waarmee je nu al zo lang te kampen hebt en waartegen tot hiertoe geen kruid was gewassen. Overweeg dan zéker het nieuwe wonderdieet dat recent vanuit thuisbasis Spanje naar onze kontreien kwam overgewaaid. Dit wonderdieet is beslist de moeite waard om te proberen.

 

Tot zestien kilo kwijt spelen in amper één maand tijd is lang geen uitzondering. Is dit dan wel een gezond dieet en welke gevolgen heeft zo drastisch vermageren voor je gezondheid? Een minstens even belangrijk: hoe is het gesteld met het overbekende jojo- effect?

 

Maakte je tijdens de eindejaarsperiode weer goede voornemens waar meestal toch niets van terecht komt? Is je meest ideale gewicht bereiken een lang gekoesterde droom die je tot hiertoe maar niet kon realiseren? Dan is er nu het pronokal dieet dat enkele jaren geleden door de Spaanse professor Augusti Molins op papier werd gezet en ondertussen zijn doeltreffendheid uitvoerig bewees. In amper enkele jaren tijd geraakten ruim driehonderd Spanjaarden van hun overgewicht af. Definitief, want van enig jojo- effect is hier zelfs geen sprake.

 

Ongeschikt voor jongeren en ouderen

 

Het betreft hier een proteïnedieet, maar zeker niet het zoveelste in de rij. Met zijn pronokal dieet zorgt professor Molins voor een geheele eigen aanpak van het wereldwijde probleem van overgewicht en obesitas. In zijn privé- kliniek in hartje Barcelona worden patënten gedurende een periode van maar liefst twee jaar op de voet gevolgd door dokters, diëtisten, bewegingsconsulenten en psychologen wanneer er zich op dat vlak problemen mochten voordoen. Het dieet van deze Spaanse professor is nochtans niet voor iedereen geschikt. Jongeren onder de zestien en ouderen boven de vijfenzestig zijn ervan uitgesloten. Om dit dieet te kunnen volgen, moeten zowel je lever als je nierenimmers in perfecte gezondheid verkeren. Die worden voor aanvang van het dieet grondig onderzocht. Tijdens dit dieet zal je zogenaamde ketonlichamen aanmaken. Deze zijn nodige om het overtollige vet af te breken.

 

Lengte, leeftijd en geslacht

 

Wij berekenen ons lichaamsgewicht aan de hand van onze bmi- index, maar professor Molins neemt daarvoor deze ook je leeftijd en geslacht in aanmerking. Hij maakt daarbij onderscheidt tussen mannen en vrouwen. Mannen berekenen hier hun gewicht door hun lichaamslengte in centimeter te verminderen met honderd, en nadien te vermeerderen met telkens één kilo per tien jaar boven de leeftijd van twintig jaar. Het lichaamsgewicht van vrouwen wordt berekend door eveneens hun lichaamslengte te verminderen met honderd en dit te verminderen met tien procent. Vrouwen tellen bij dit resultaat eveneens één kilo extra voor iedere tien jaar dat men ouder is dan twintig.

 

Individueel dieet

 

Het pronokal dieet is ook niet voor iedereen hetzelfde. Het gaat hier om een individueel dieet, waarbij de artsen rekening houden met hetgeen je graag eet en wat niet. Aan deze wensen wordt dan je zakjesvoeding, gevuld met surrogaat proteïnes, samengesteld. Aanvankelijk zal je uitsluitend zakjesvoeding eten, hetgeen je maar liefst tachtig procent van je overgewicht zal doen verliezen. Deze overtollige kilo’s zul je verliezen in een periode van gemiddeld drie maanden, maar het kan zeker ook vlugger. Deze surrogaat proteïnes werk je van ’s morgens naar ’s avonds naar binnen. Op die manier gaat je lichaam in ketose, een toestand waarin je ketonenlichamen zal aanmaken.

 

Hongergevoel verdwijnt

 

Deze ketonenlichamen hebben een gunstig effect op je hersenen, en zorgen er voor dat je hongergevoel verdwijnt en je lichaam een extra energie- boost krijgt. Daardoor verlies je razendsnel gewicht. Voedingsdeskundigen staan bijzonder positief tegen dit dieet dat ze als uiterst gezond omschrijven en waarmee je een minimum aan proteïnen krijgt toegedient, juist voldoende om je spiermassa intact te houden. Met dit pronokal dieet neem je dagelijks zeventig gram proteïne op, aangevuld met de levensnoodzakelijke vitamines en mineralen.

 

Gezonde voeding en voldoende beweging

 

Tijdens de eerste fase van dit dieet verlies je dus tachtig procent aan overgewicht.  Langzaam aan bouw je de inname van proteïnes af en vervang je deze door brood, groenten en fruit, pasta, aardappelen en als laatste ook vet. Dit alles wordt gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging. Belangrijk bij dit pronokal dieet is dat je hier niet aan je lot wordt overgelaten. Je wordt wél gedurende twee jaar gevolgd door een speciaal daarvoor opgeleid arts. Het pronokal dieet kost gemiddeld zo’n negen euro per dag. In vergelijking met al die nep- en crashdiëten zelfs niet eens zo duur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , ,