Op wat moet je letten bij het huren van een feestzaal?

Zit je binnenkort met je benen onder de feesttafel ter gelegenheid van een eerste communie, een plechtige communie of een trouwfeest? Dan is het zoeken van een geschikte feestzaal en van de belangrijkste knopen die je moet door hakken. Het zoeken én vinden van de meest geschikte zaal voor zo’n feestelijke gebeurtenis die aan al je verwachtingen voldoet is lang niet zo gemakkelijk dan het lijkt. Bij je keuze van de meest geschikte feestzaal moet je immers met heel wat factoren rekening houden. De sfeer en de ligging van de zaal voor je communiefeest of je huwelijksfeest is belangrijk voor het welslagen van deze feestelijke dag. Op wat moet je letten bij het huren van een feestzaal voor een communie- of huwelijksfeest of voor om het even welke andere feestelijke aangelegenheid?

Tijdens een communiefeest gaat het er meestal familiaal en gemoedelijk aan toeOm de meest geschikte feestzaal te vinden zet je bij voorkeur eerst al je wensen waaraan de zaal voor je communiefeest of je huwelijksfeest voldoen op papier. Zo zie je geen enkel aspect over het hoofd. Bepaal je budget dat je aan het huren van een feestzaal wil en kan besteden, en ga daar in geen geval boven. Op die manier kom je achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Bepaal vooraf ook het karakter van je toekomstig communiefeest of van je trouwfeest. Wordt het een intiem feest voor familie en je beste vrienden of zie je het groter? Eens dit alles op papier kan je zoektocht naar de meest geschikte feestzaal voor je communiefeest of je huwelijksfeest definitief starten.

Grote of kleine feestzaal

Heb je een grote familie en/of een uitgebreide vriendenkring? Daar moet je uiteraard rekening mee houden tijdens je zoektocht naar een geschikte feestzaal. Hoeveel gasten verwachten jullie op het communiefeest of het trouwfeest? Voor je op zoek gaat naar een feestzaal stel je bij voorkeur je gastenlijst samen. Zo heb je er een idee van hoe klein of hoe groot je toekomstige feestzaal moet zijn. Kies zeker een feestzaal die groot genoeg is om iedereen een comfortabele plaats te kunnen bieden. Kies uiteraard geen té grote feestzaal. Hoe groter hoe duurder je feestzaal zal zijn. Een ander aspect dat je zeker niet uit het oog mag verliezen is de sfeer die je feestlocatie uit ademt. Geef de voorkeur aan een feestzaal met karakter en een interieur die bij je feest past. Wordt het communiefeest een gezellig familiefeest of wordt het een bruisend huwelijksfeest? Dat zijn zaken waar je zeker rekening moet mee houden!

  • De toegankelijkheid: is uiteraard van groot belang voor het welslagen van je feest. Zijn er andersvaliden of minder mobiele personen bij de feestvierders? Controleer dan zeker de toegankelijkheid van de feestzaal voor rolstoelgebruikers.
  • Parkeergelegenheid: ga zeker ook na of de feestzaal die je op het oog hebt over voldoende parkeergelegenheid beschikt!
  • Jong of oud: welk soort publiek verwacht je op je communiefeest of op je huwelijksfeest? Verwacht je hoofdzakelijk jonge gezinnen met kinderen? Zorg er dan zeker voor dat je feestzaal over een aparte speelruimte en/of een buitenspeeltuin beschikt.

Licht en muziek bepalen de sfeer

Licht en muziek bepalen in belangrijke mate de sfeer op je feest. Zowel op een communie- als een trouwfeest is muziek een belangrijk aspect van feest vieren. De geluidskwaliteit van de feestzaal is dan ook belangrijk. Zeker wanneer je feestlocatie zich een stadscentrum bevind! Kies je voor livemuziek controleer dan zeker de akoestische kwaliteiten van de feestzaal die je op het oog hebt. Beschikt je feestlocatie over een dansvloer?

Ga voor het afsluiten van de huurovereenkomst zeker na of alles in orde is met de (brand) verzekering

  • Extra faciliteiten: beschikt de feestzaal over een aparte ruimte waar je gasten zich kunnen opfrissen en hoe is het met de (feest)verlichting gesteld?
  • Aparte rookkamer: een aparte rokersruimte is een must, of je zou er vooraf zeker moeten van zijn dat uitsluitend niet- rokers op je communiefeest of je trouwfeest aanwezig zullen zijn. Hou rekening met het seizoen waarop je feest zal plaatsvinden. Het is immers voor niemand plezierig om bij regen, sneeuw of vriesweer buiten een sigaretje op te steken.
  • Prijs: vraag zeker naar de totale huurprijs van de feestzaal zodat je na het feest voor geen onaangename verrassingen komt te staan. Betreft het een all- in prijs of vanaf wanneer worden extra kosten aangerekend? Let zeker op eventueel verborgen kosten!
  • Verzekering: vraag bij het afsluiten van de huurovereenkomst of er een extra verzekering nodig is of niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,