Op wat moet je letten bij de aankoop van een smart TV?

Onze nieuwste televisietoestellen kunnen steeds meer, zelfs meer dan we allemaal denken. De smart TV neemt hierbij een belangrijke plaats in en steeds meer consumenten kiezen voor dit televisietoestel van de jongste generatie. Maar wat is een smart TV en op wat moeten we letten bij de aankoop van dit gesofisticeerd toestel?

 

De smart TV, de nieuwe hype in TV- land

De smart TV, de nieuwe hype in TV- land

Met de nieuwe generatie televisietoestellen kan je veel meer dan je favoriete programma’s bekijken. Met een smart TV kan je zelfs op internet, internetten en surfen met dit toestel is kinderspel. Bijna iedereen die vandaag een nieuw televisietoestel koopt is een smart TV. Alleen die kijkers die van al die toeters en bellen niet moeten hebben en al dik tevreden is dat hij met zijn nieuw toestel kan TV- kijken kiezen nog voor de simpelste standaard tv. Zo’n smart TV is in principe eigenlijk niets anders dan een  reusachtig tablet zonder aanraakscherm. Met je smart TV kan je draadloos of via wifi perfect op internet. Bij de goedkoopste toestellen kan dit uitsluitend via een netwerkkabel die is aangesloten op je de router van je provider.

Grote tablet of smartphone

Zo’n smart TV is dus best vergelijkbaar met een tablet of een smartphone. Nadat je smart TV is opgestart verschijnen er apps zoals op je tablet en/of je smartphone . Met zo’n smart TV kan je hetzelfde dan met je tablet, van surfen op internet, van Skype tot youtube, tot weersvoorspellingen via allerlei apps. Je kan met je smart TV zelfs chatten, twitteren en facebooken. Met je smart TV heb je ook je eigen app- store met het meest recente nieuws uit zowat alle sectoren.

Beschouw een smart TV als een reuze tablet maar dan zonder toetsenbord

Beschouw een smart TV als een reuze tablet maar dan zonder toetsenbord

Toetsenbord

Overweeg je de aankoop van zo’n smart TV? Hou er dan zeker rekening mee dat je met zo’n toestel wél over alle mogelijkheden van een tablet of een smartphone beschikt maar dan wél zonder toetsenbord. En voor vele eigenaars van een smart TV wringt juist hier het schoentje. Om ons op het internet te begeven verwachten we een toetsenbord zoals op de tablet en de smartphone, maar dat is dus het grote verschil tussen deze twee toestellen en onze smart TV. Voorlopig surf je met je smart TV via je afstandsbediening op internet end at is uiteraard lang niet zo handig dan met een toetsenbord.

Gebruiksvriendelijker

Maar geen nood, de producenten werken allemaal aan een gebruiksvriendelijkere smart TV. Binnen een relatief korte termijn zal je trouwens niet meer moeten kiezen, want dan zullen nog uitsluitend deze toestellen beschikbaar zijn! Vooral de klassieke afstandsbediening van de smart TV wordt grondig herzien en verfijnt in zoverre dat deze binnenkort zelfs met de bekende spraaktechnologie zal worden uitgerust. Dat opent uiteraard weer tal van nieuwe mogelijkheden. In de nabije toekomst zullen televisie en internet steeds nauwer met elkaar verbonden zijn. Je zal bijvoorbeeld uit een veel groter aanbod films en series kunnen kiezen. Trouwens, er bestaat nu al de mogelijkheid om datgene wat je op je tablet of smartphone te zien krijgt ook kan bekijken op je smart TV

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,