Nieuwe ramen en deuren met een laag verf

Zijn je ramen en deuren toe aan een opknapbeurt of wil je graag eens wat anders? Het schilderen van ramen en deuren is prima zelf te doen. Met een nieuw laagje verf geef je je woning weer een frisse look. Reserveer het weekend, trek je oude kleren aan en ga aan de slag.

hoewaar1Voorbereiding

Voordat je begint met schilderen zorg je ervoor dat je ramen en deuren grondig gereinigd en ontvet zijn. Je wilt natuurlijk een stralend eindresultaat zonder oneffenheden. Verwijder eerst alle stofdeeltjes op en rondom je ramen en deuren. Gebruik hiervoor een borstel of een stofzuiger. Vervolgens reinig je je ramen en deuren met een sopje. Voeg een scheutje ammoniak toe aan je sopje voor het beste resultaat.

Wanneer je ramen en deuren vet- en stofvrij zijn ga je over tot het schuren tot alles mooi glad en egaal is. Op deze manier hecht de verf beter wat zorgt voor een mooier eindresultaat. Voor je ramen kan je gebruik maken van schuurpapier. Voor het schuren van je deuren is het aan te raden om een schuurmachine te gebruiken aangezien je dan te maken hebt met een grote oppervlakte wat met een schuurmachine een stuk sneller en  gemakkelijker gaat. Zorg daarna dat je je ramen weer stofvrij maakt door alles goed te stofzuigen.  Hierna kan het schilderen bijna beginnen. Zorg ervoor dat tijdens het schilderen de rest van je woning intact blijft. Zet zoveel mogelijk spullen aan de kant en maak gebruik van afplaktape om te voorkomen dat het een puinhoop wordt.

hoewaar2Ramen schilderen

Het schilderen van ramen is niet heel veel werk, wel is het belangrijk dat het secuur wordt gedaan. Zorg dat je een niet te dikke kwast gebruikt. Met een kleine kwast kan je veel preciezer te werk gaan. Je kan er beter wat langer over doen en zorgen dat je het nauwkeurig doet dan snel en slordig. Begin met het bovenste gedeelte en werk vanuit daar via de zijkanten naar beneden. Wil je gebruik maken van kleuren? Dan is het verstandig om eerst een witte grondlaag aan te brengen om het vervolgens af te werken met de kleur naar keuze. Nadat je klaar bent met schilderen laat je de verf opdrogen. Een paar uur later kun je besluiten of je een tweede laag aanbrengt of dat één laag genoeg is.

Deuren schilderen

Het schilderen van je deuren is een grote oppervlakte maar vaak wel gemakkelijk te doen. Hiervoor kan je het beste gebruik maken van een roller voor een mooi en egaal resultaat. De randjes werk je af met een kwastje. Wanneer je een deur hebt met glas begin je altijd met de kruisroeden. Dit is het gedeelte dat het glas draagt. Werk vervolgens van binnen naar buiten uit voor een mooi resultaat en schilder altijd één en dezelfde richting op. Het schilderen van een deur gaat vaak in twee rondes. Na de eerste verflaag kan je het beste de volgende dag de tweede laag aanbrengen. Eventueel kan je daarna je deuren afwerken met hoogglans.

hoewaar3Tip: verf verwijderen van raam- en deurbeslag

Tijdens het schilderen wil je natuurlijk je raam- en deurbeslag intact houden. Je kan ervoor kiezen om deze tijdelijk te verwijderen, maar als je deze goed afplakt is dat vaak voldoende. Is er toch verf terecht gekomen op je raam- en deurbeslag? Verfverwijderaar is vrijwel overal verkrijgbaar en hiermee haal je het er vaak zo vanaf. Lukt dit niet? Probeer het dan eens in een emmer met kokend water en schoonmaakmiddel. Let wel op dat je dit niet met kunststof beslag doet maar enkel en alleen met metalen raam- en deurbeslag. Naderhand veeg je de verfresten er zo vanaf.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...