Nieuwe keukentrend: wat is pitt cooking?

Nooit eerder werd onze keuken zo intens gebruikt dan de laatste jaren. We manifesteren ons meer en meer als volwaardige keukenprins of keukenprinses en dat weerspiegelt zich uiteraard in de inrichting van onze keuken als in de gekozen materialen en apparaten.  Een nieuwe trend die zich in onze keuken aftekent is ongetwijfeld Pitt Cooking, nog in volle ontwikkeling maar ongetwijfeld dé keukentrend van de komende jaren. Wat is Pitt Cooking?

 

Pitt Cooking is dé keukentrend van de toekomst. Hierbij staan de  keukenbranders los op het

Pitt Cooking is dé keukentrend van de toekomst. Hierbij staan de keukenbranders los op het

Het totaal nieuwe concept van PITT Cooking heeft in de eerste plaats een uitgesproken en herkenbaar design, dat perfect aansluit bij het totaalbeeld van de hedendaagse keuken. Pitt Cooking valt op door zijn vlakke, bijna architectonische uitstraling. Deze wordt gecreëerd door de pannendragers en de branders te combineren met keukenbladen en werkbladen uit light beton.

De intelligente, innovatieve apparatuur van PITT Cooking is van hoogwaardige kwaliteit, maar ook functioneel en volledig afgestemd op onze persoonlijke manier van koken. Over de toepassing is zorgvuldig nagedacht met als uiteindelijk resultaat, dat alle onderdelen in perfecte harmonie samengaan.

Het unieke concept van PITT Cooking bestaat uit:

  • Materiaal: gietijzeren, zeer compacte pannendragers.
  • Gaspitten: bij Pitt Cooking staan de gaspitten los op het keukenblad. Pitt cooking is niet alleen trendy maar vooral veilig, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.
  • Rendement: Drie type branders met een capaciteit van 2 of 3 KW, een brander waarvan de capaciteit varieert tussen 0,2 en 5 KW die zorgen voor maar liefst dertig procent meer rendement.
  • Branders: bestaan uit losse elementen

    Klassieke basiskleuren als wit, grijs en zwart moeten plaats ruimen of worden gecombineerd met felle kleuren als opvallend kanariegeel, indigoblauw en kiwigroen.

    Klassieke basiskleuren als wit, grijs en zwart moeten plaats ruimen of worden gecombineerd met felle kleuren als opvallend kanariegeel, indigoblauw en kiwigroen.

  • Bescherming: Geëmailleerd hitteschild in combinatie met een siliconen afdichtingsring, ter bescherming van het werkblad.

Ontmoetingsplaats

Daarnaast evolueert onze meer en meer naar een échte ontmoetingsplaats, niet alleen voor het ganse gezin maar even goed voor je bezoekers. De inrichting van onze keuken geniet dan ook meer en meer aandacht. En naast de keukeninrichting worden de gebruikte materialen steeds belangrijker.
De eigentijdse keuken straalt meer dan ooit rust en gezelligheid uit. Klassieke basiskleuren in de keuken als wit, grijs en zwart moeten plaats ruimen of worden gecombineerd met felle kleuren als opvallend kanariegeel, indigoblauw en kiwigroen.

Natuurlijk en duurzaam

Bij de totaalinrichting van onze keuken kiezen we vooral voor natuurlijke en dus duurzame materialen. Natuursteen zoals marmer, graniet en/of composiet en nu ook light beton vinden we steeds meer en meer terug in de keuken. Deze natuurlijke materialen in onze keuken zijn tegen een stootje bestand en weerstaan zelfs aan agressieve producten die steeds meer in onze keuken worden gebruikt. Light beton is een lichtere uitvoering van het klassieke beton. Natuurlijke materialen zijn in, waardoor hout als materiaal voor onze keuken erg populair is en blijft.

Milieuvriendelijk

Het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen in onze keuken heeft ook een positieve weerslag op ons leefmilieu. En uiteraard spelen keukenproducenten steeds meer op deze milieuvriendelijke trend in door bijvoorbeeld minder gebruik te maken van massieve keukenbladen. Werkbladen met een duurzame toplaag in hout winnen daarbij meer en meer veld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,