Nieuw: verhuur jouw dak voor gratis zonnepanelen!

Het installeren van zonnepanelen is bijzonder populair. In de eerste plaats vanwege de gratis energie die ze leveren, maar zéker ook uit onze groeiende zonnepanelenbezorgdheid voor ons leefmilieu. Dankzij de vele premies en allerlei overheidstoelagen, installeerden reeds vele landgenoten fotovoltaïsche zonnepanelen. Voor anderen vormde de investering de voornaamste struikelblok. Daar komt nu verandering in. Een Vlaams bedrijf uit Diest biedt nu gratis  zonnepanelen in ruil voor het huren van jouw dak. Een grap? Neen, pure realiteit en reeds vele landgenoten profiteerden hier van!

Ondanks allerlei overheidsmaatregelen betekent het installeren van zonnepanelen toch nog altijd een flinke investering. Daar heeft het gespecialiseerde bedrijf Ecorus uit Diest een oplossing voor gevonden. Dit bedrijf neemt de installatie van de zonnepanelen volledig voor zijn rekening. Maar hoe gaat het gratis installeren van zonnepanelen nu precies in zijn werk?

Verhuur dak van jouw woning

Heb jij ook intresse om groene en milieuvriendelijke stroom te produceren, maar ben je niet van plan daarvoor te investeren? Dan is dit wellicht dé oplossing voor jou, en wordt jouw droom toch werkelijkheid. Zonder de minste investering dan nog wel! Hoe zit dit systeem nu precies in zijn werk? De gespecialiseerde installateur van zonnepanelen huurt het dak van jouw woning waarvan jij eigenaar bent. Daar krijg je uiteraard een gegarandeerde huuropbrengst voor. Ecorus plaatst en beheert op zijn beurt jouw fotovoltaïsche zonnepanelen, zonder dat het je één euro kost. De op die manier geproduceerde energie kan dan tegen een sterk gereduceerde prijs gebruikt worden.

Voordelen van dit systeem

Deze vernieuwde aanpak biedt de consument uiteraard vele voordelen. Naast de gegarandeerde opbrengst voor het huren van jouw dak, wordt jouw energiefactuur tot een strikt minimum beperkt. Alle kosten, nodig voor het plaatsen van de zonnepanelen worden door het bedrijf gefinancierd. De zonnepanelen kosten je dus géén euro! Naast al deze financiële, is dit uiteraard ook goed nieuws voor ons leefmilieu. Door het gebruik van zonnepanelen wordt immers ook jouw ecologische voetafdruk sterk gereduceert.

Hoe groot is ons financiële voordeel?

Het uiteindelijke financiële voordeel dat dit ingenieus systeem ons uiteindelijk zal opleveren, hangt van verschillende factoren af. Zo ondermeer van de oriëntatie van onze woning, van de aanwezige schaduwelementen, van ons energieverbruik en van het totale aansluitvermogen.

Wie kan hier van genieten?

Tijdens de voorstudie die door het bedrijf volledig kosteloos wordt uitgevoerd, wordt nagegaan of de installatie van zonnepanelen mogelijk is. Zo moet een plat dak een minimum oppervlakte hebben van tweeduizend vierkante meter, voor een hellend dak werd deze minimum oppervlakte vastgesteld op duizend vierkante meter. Verder moet er een midden spanningscabine aanwezig zijn, en moet de oriëntatie van ons dak gericht liggen tussen zuid- oost of zuid- west. Geïntresseerd in dit systeem van gratis zonnepanelen? Laat dan jouw gegevens achter op http://www.ecorus.be dat dan onmiddellijk contact zal opnemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...