Nieuw: Bookido social networksite voor boekenliefhebbers

Steeds meer landgenoten hopen van de groeiende populariteit van social networksites hun graantje mee te pikken. Of proberen dat althans. Meestal staat Facebook daarvoor model, maar iedere vergelijking stopt daarmee. Hoe populairder Facebook en andere vergelijkbare sites worden, hoe meer varianten op dit thema worden bedacht. Dat is ook het geval met Bookido, dat door  Sint- Niklazenaar Tim Cuypers en zijn vrienden de voorbije maanden werd ontwikkeld en enkele dagen geleden online ging.

Bookido is er in de eerste plaats voor boekenwurmen. Dat Boodiko wel degelijk een leemte op het net invult, bewijzen de bijna tweeduizend gebruikers die zich in amper enkele dagen op Bookido registreerden. Hoe werkt Bookido, en wat zijn de mogelijkheden?

De basis van Bookido is eenvoudig en vergelijkbaar met Facebook. Na registratie kunnen gebruikers een profiel aanmaken met hun literaire smaak als centraal gegeven. Vanaf dat ogenblik kunnen ze anderen geregistreerde boekenliefhebbers volgen, of kunnen ze zélf gevolgd worden.

 

Literaire voorkeur

 

De bedenkers van Bookido weten perfect waar ze met hun geesteskind naartoe willen.  Met hun initiatief willen ze boekenliefhebbers de mogelijkheid bieden hun literaire voorkeur aan een zo groot mogelijk geïnteresseerd publiek kenbaar te maken, en op die manier hun leeservaringen en tips met elkaar te delen. En dat idee slaat aan. Wat anders gezegd van een gloednieuw initiatief dat na amper een vijftal dagen bijna tweeduizend geïntresseerden wist te bekoren?

Hoe werkt Bookido?

 

De werking van Bookido is eenvoudig. Nadat je jouw profiel op Bookido.be aanmaakte, kun je jouw literaire voorkeuren openbaar maken door een virtuele boekenkast uit te bouwen. Dat kan op basis van boeken die je hebt gelezen, die je momenteel aan het lezen bent of die je in de toekomst graag zou lezen. Anderen kunnen je volgen. Dat betekent op Bookido dat je elkaars boekenkast kunt bekijken. Komt de literaire voorkeur van beiden min of meer overeen, dan wordt het uiteraard interessant om elkaars boekenkast(en) uit te pluizen. Op die manier stelt Bookido je in staat boeken te ontdekken die je nog niet kende maar die niettemin in je smaak vallen.

Info en registratie: www.Bookido.be

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,