Modetrends: je interieur in een nieuw kleedje

Met de eindejaarsfeesten definitief achter de rug en pasen in het vooruitzicht, willen velen hun interieur een nieuw, zeg maar paasbest kleedje aanpassen. Een nieuwe vloer(bekleding) en een fleurig en fris kleurtje aan de muur kunnen  zeker wonderen doen. Ze bezorgen je dagelijkse leefomgeving onmiddellijk een frisse look. Maar op wat moet je bij dergelijke opfrisbeurt van je interieur letten om niet uit de toon te vallen? Wat zijn de nieuwe modetrends op het vlak van muur- en vloerbekleding en welk prijskaartje hangt er aan vast?

Bij zowat alle modetrends voor de komende maanden is een opvallende constante regelmatig terug te vinden, ook op het vlak van binnenhuisinrichting: terug naar grootmoeders tijd. Dat is ook zo voor vloer- en vloerbekleding. De vloer in patroontegels zal je ongetwijfeld aan je kindertijd doen terugdenken. De modekleuren voor je muren zijn erg uiteenlopend, gaande van alelrlei zandkleuren en warme tinten tot fel oranje, steeds met verschillende accenten. Ben je vast besloten je woning op te frissen, dan wordt het dus stilaan tijd je handen uit de mouwen te steken.

 

Vloer in alle mogelijke patronen

 

Dit jaar zijn cementtegelvloeren, bestaande uit even opvallende kleuren als patronen, dé absolute blikvangers voor je interieur. Deze vloertegels worden na een lange onderbreking weer gemaakt en doen je ongetwijfeld weer aan de tijd van grootmoeder denken. Deze tegels komen vooral uit landen als Portugal en Viëtnam, waar ze eigenlijk nooit zijn weggeweest. Ze worden met de hand gemaakt en bestaan uit een basis van gemiddeld twaalf centimeter cement. Ze krijgen een decoratieve bovenlaag van vier millimeter dikte. Deze sierlijke bovenlaag bestaat uit een mengsel van cement- en  marmerpoeder met een passend kleurpigment. Deze vloertegels zijn er in verschillende stijlen, formaten en kleuren zodat beslist iedereen zijn gading vindt. Ze passen zowel in een nieuw en trendy als in een klassiek interieur. Deze tegels worden onder hoge druk geperst, zodat ze erg duurzaam en slijtvast zijn.  Op het vlak van slijtvastheid kregen ze zelfs een levenslange garantie. Ze hebben tevens een lage poreusheid.

 

Vlek- en waterbestendige tegels

 

Deze tegels hebben nog andere belangrijke voordelen. Ze werden geïmpregneerd waardoor ze zowel vlak- als waterbestendig zijn. Deze cementtegels zijn ook bestand tegen lage temperaturen, zodat ze zonder problemen ook buiten op je terras kunnen gelegd worden. Ze zullen zelfs bij de hevigste zonnestralen weinig of niet verkleuren.

  • Richtprijs: deze varieert tussen de 57 en 100 euro/m2.

 

Duurzame bamboevloeren

 

Bamboevloeren zijn zeker niet nieuw, maar waren vanwege hun prijskaartje niet zo populair. Nu presenteert Moso een nieuwe collecie bamboevloeren in  allerlei stijlen, types, modellen, kleuren, formaten en afwerking. Naast de klassieke massieve vloeren, kun je nu ook kiezen voor geborstelde, gebeitste en gekleurde vloeren in bamboe.

Met deze vernieuwde collectie bamboevloeren wordt ook ingespeeld op de groeiende belangstelling voor ons leefmilieu. Met de Green Premium collectie wordt gekozen voor lijmen die vrij zijn van alle producten als formaldehyde die bijzonder schadelijk zijn voor het milieu.

  • Richtprijs: variërend tussen 50 en 100 euro/m2.

Muren in zandtinten en felle kleuren

Meestal worden vloeren en muren tegelijk aangepakt. Wil je ook je muren een nieuw kleurtje geven, dan kun je uit verschillende kleuren en collecties kiezen. Met warme zandtinten, staalgrijs, wit en paars speelt men duidelijk in op de populaire wellnesstrend die de jongste jaren de kop opstak en steeds populairder wordt. Andere modetinten voor je interieur zijn wijnrood, mosterdgeel, paars- blauw, muntgroen en beige. Hou je meer persoonlijke stijl, dan heb je de keuze uit opvallende accentkleuren als fel oranje- rood, lichtblauw- grijs, donkerbruin, alle mogelijke grijstinten en warm oranje. Andere trendy kleuren zijn alle zilvertinten, contrasterend zwart en wit, felrood, hardgeel en kobaltblauw. Een ander kleurenpallet bestaat uit neutrale grijstinten, mat zwart, helderrood, groentinten en hoogglans wit.

 

Gebruik je muren als tekenbord

Er werd nu door een gespecialiseerde firma een whiteboard verf op de markt bracht waar de allerkleinsten (en de groten) je muren naar hartelust als schrijf- en tekenbord kunnen en mogen gebruiken.

Je kan voortaan tekeningen, allerlei berichten aan je huisgenoten en boodschappenlijstjes op je muur zetten met een stift die je later met een bordveger probleemloos kunt uitvegen. Deze speciale verf  is gemakkelijk aan te brengen.

 

Je mengt deze lakwerf met verharder. Na het aanbrengen van deze verf, laat je alles een week uitharden. Pas daarna breng je een laag bordverf aan. Deze lak is kleurloos, zodat je hem op alle geverfde muren kunt gebruiken.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,