Minilening ondanks zwarte lijst vermelding voortaan mogelijk

Tot voor kort was het in België onmogelijk een lening af te sluiten wanneer we om de een of andere reden op de zwarte lijst van de Nationale Bank stonden. Deze maatregel werd in het leven geroepen om het risico van kredietverstrekkers tot een strikt minimum te beperken, en tegelijk de consument tegen over creditering te beschermen. Daar komt nu verandering in. De Finse kredietverstrekker Ferratum maakt het voortaan nu ook in België mogelijk een lening af te sluiten, zelfs met een zwarte lijst vermelding, én zonder rente!

De Finse kredietverstrekker Ferratum zorgt met dit initiatief meteen voor een primeur in ons land. Geen enkele kredietverstrekker is in ons land immers bereid een lening af te sluiten met iemand die op de zwarte lijst van de Nationale Bank staat.

Ferratum niet de eerste de beste

Wie is dan deze kredietverstrekker, die het risico aandurft een lening te verlenen aan iemand die al op de zwarte lijst staat? Is Ferratum een betrouwbare kredietverstrekker hoor ik iedereen zich al afvragen? Ferratum is één van de grootste Finse kredietverleners, en marktleider in Nederland voor het verlenen van minileningen, snelkrediet of flitsleningen met een korte looptijd. In Nederland is deze kredietformule al goed ingeburgerd. Daar worden maandelijks tienduizenden minileningen afgesloten, en dit aantal neemt iedere maand sterk toe.

Wat verstaat men onder een minilening?

Iedereen van ons maakt al eens een moeilijke periode door in zijn leven, ook op financieel vlak. Maar wat wanneer we plots worden geconfronteerd met onverwachte uitgaven, of met een factuur die vroegtijdig in onze bus valt, en ons loon nog enkele weken of zich laat wachten? Inderdaad, dan zou zo’n minilening ook voor ons méér dan welkom zijn! Dat is dus voortaan mogelijk dankzij de Finse kredietverlener Ferratum. Maar wat verstaat men onder zo’n minilening? Minileningen variëren bij Ferratum van gemiddeld vijftig tot tweehonderd euro. Tot maximum duizend euro spreekt men bij deze kredietverstrekker nog van een minilening.

Zwarte lijst vermelding geen bezwaar?

In België hangt het toekennen van een lening, hoe klein of hoe groot ook, uitsluitend af van het feit of we al of niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank staan. Bij iedere leningsaanvraag raadplegen kredietverleners die zwarte lijst. Daar staat iedereen op die bij een lening een terugbetalingsachterstand opliep van minstens drie maanden. En dat is nu het belangrijkste verschil met kredietverstrekker Ferratum. Bij onze aanvraag van een minilening controleert deze de zwarte lijst van de Nationale Bank niet.

Beperkte looptijd

Uiteraard stelt ook Ferratum alles in het werk om zijn risico’s zoveel mogelijk te beperken. Voor wat hoort wat… Zo is de looptijd van een minilening beperkt tot maximum dertig dagen. Deze beperkte looptijd is de reden waarom Ferratum de zwarte lijst niet controleert. We betalen enkel het geleende bedrag mét behandelingskosten terug. We betalen hier dus géén rente. De behandelingskosten hangen af van het geleende bedrag.

Minilening aanvragen via sms of email

Een minilening aanvragen van bijvoorbeeld tweehonderd euro gaat bij Ferratum erg eenvoudig. Dat kan zelfs per SMS of email! De Finse kredietverstrekker Ferratum is een betrouwbare partner. En we kunnen hier zelfs op zondag een minilening aanvragen!

Denk eraan, ook een minilening kost geld!

Bij dit alles mogen we niet uit het oog verliezen dat ook zo’n minilening geld kost. Een lening, hoe klein ook, moet tijdig terugbetaald worden. Ga pas een (mini)lening aan wanneer je tweehonderd procent zéker bent die, mét behandelingskosten, tijdig te kunnen terug betalen. Slagen we daar uiteindelijk niet in, dan hangen zware boetes én extra onkosten boven ons hoofd.


Op zoek naar een kleine minilening?


... Of op zoek naar een grote lening?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,