Met de nieuwe woningtrends back to the fifty’s

Met de nieuwe woningtrends voor 2012 gaan we terug naar de jaren vijftig. Inderdaad, de terugkeer naar de fifty’s is ongetwijfeld de meest opvallend trend op het vlak van woon- en interieurinrichting.  Dat is in de eerste plaats te merken aan de warme zandtinten, mos- en cactusgroen en alle mogelijke pasteltinten. Volg jij de nieuwe modetrends op het vlak van interieurinrichting op de voet, dan worden wol, alle onbewerkte houtsoorten, vilt, leer, glas, staal en natuursteen de meest gebruikte materialen.

 

 

Ben je niet iemand die om de haverklap zijn interieur aanpast, dan zit je dit jaar goed.  Tweedehands meubelen uit grootmoeders tijd zijn weer opvallend terug van lang weg geweest.  Liefhebbers van design en interieur uit de fifty’s komen weer volop aan hun trekken. Bij de samenstelling van hun nieuwe collecties, liet de meerderheid van de interieurontwerpers zich hoofdzakelijk inspireren verfijnde details en klassieke patronen, eigen aan de vijftiger jaren.

 

Vrouwelijke toets

 

Hun kleurschakeringen variëren van bruin en camel als basiskleuren, en dit steeds in combinatie met zachte pastelkleuren als oudroze en turkoois. Dit zorgt  voor een retrostijl met een opvallend vrouwelijke toets. Kleuren als beige, grijs, rose en turkoois, worden dan weer gecombineerd met wit en zwart, hetgeen de typishe sfeer van weleer perfect uitstraalt.

Allerlei ronde en sculpturale vormen, opgesmukt met elegante stoffen als satijn, fluweel, soepele ledersoorten en tweed geven zowel meubelen als gordijnen extra finesse en uitstraling.

 

Kleurschaderingen van edelstenen

 

Het kleurenpalet in je interieur wordt de komende maanden gedomineerd door schitterende kleurschakeringen van edelstenen. Diepe, rijke en prestigieuze kleuren als robijnrood, saffier- of topaasblauw, smaragdgroen, diep paars, parelwit, en goudgeel dragen de boventoon. In combinatie met alle mogelijke aardkleuren en crèmetinten als basis, verkrijgt men een zelden gezien contrast.

 

Natuur en mystiek

 

Interieurontwerpers wierpen zichtbaar een oogje naar de kledingsector. Ook in ons interieur van 2012 komen vaak uilen voor in alle mogelijke formaten, kleuren en houdingen. Als huisdier, of grote uilen aan kettingen of op ringen. In de prints is de terugkeer naar natuur en mystiek wel erg opvallend. Deze trend vind je zowel terug in tekeningen als in reliëf op muren en in accessoires. Noordelijke interieurs vormen de absolute inspiratiebron.

 

 

Mayabeelden centraal

 


De Maya- kalender, en samen daarmee vele doemdenkers voorspellen eind dit jaar de ondergang van de wereld. De meest vooraanstaande interieurontwerpers speelden hier gretig op in. De mogelijke ondergang van de wereld komt in het interieur anno 2012 uitgebreid aan bod in de meest chaotiche vormen, steeds met felrood als hoofdkleur. Met deze felle kleuren willen alle ontwerpers de oerknal uitbeelden. Als decoratie stonden de Mayabeelden model.

 

Met Zuid- Amerikaanse motieven en trends uit Afrika, Azië en het Midden- Oosten kun je naar eigen smaak de nodige accenten leggen en de gewenste sfeer realiseren.

 

Milieuvriendelijk

 

Interieurontwerpers gebruiken steeds meer natuurvriendelijke materialen.  Ook herbruikbare materialen vinden meer en meer hun weg naar de consument. Met deze keuze laten de ontwerpers zich ook door de crisis inspireren. Authenticiteit speelt daarbij een erg belangrijke rol.  Herbruikbare materialen en meubels zijn plots niet méér not don.

 

 Landelijk karakter benadrukken

 

Als gevolg van deze jongste evolutie, krijgen kille kamers weer een warme uitstraling. Daarbij maakt men vooral gebruik van allerlei zandtinten, en van mos- en cactusgroen die aan eindeloze Russische vlaktes doen denken.  Accenten in bloedrood en grapefruitoranje zorgen voor de nodige accenten en geven het totaalconcept een landelijke uitstraling.
In het interieur van 2012 mag zeker textiel niet ontbreken. Ontwerpers kozen in de eerste plaats voor kamerbreed tapijt of verschillende elkaar overlappende vloerkleden.
Kamerbomen, keien en cactussen zijn de meest opvallende accessoires. Voorkeurmaterialen zijn wol, allerlei soorten onbewerkt hout, vilt, soepel leder, glas, staal en natuursteen. Energiezuinige led- verlichting, maakt het plaatje compleet.
</

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,