Lenen: voordeel groene lening blijft

Wie vorig jaar koos voor energiezuinig bouwen of renoveren genoot van talrijke gunstmaatregelen. De groene en voordelige lening was er één van. Deze groene lening was vooral populair vanwege zijn belangrijke fiscale voordelen. Als gevolg van de vele besparingsmaatregelen van de overheid, vielen vele voordelen en overheidstoelagen weg. Investeren in een energiezuinige woning blijft niettemin interessant, zowel voor het milieu als voor je bouwbudget.  Maar hoe is het nu gesteld met de populaire groene lening? Is deze nog steeds interessant en van welke voordelen kun je nog steeds profiteren bij energiezuinig bouwen of renoveren?

Vanuit bezuinigingsoverwegingen werden dit jaar heel wat voordelen en premies voor energiezuinig bouwen en renoveren teruggeschroefd of zelfs geschrapt. De meeste van deze voordelen werden gekoppeld aan het maximaal isoleren van je woning. Dak- , muur en vloerisolatie blijft dan ook bijzonder voordelig door een belastingsvermindering die tot maximum dertig procent kan oplopen. Door energiezuinig te bouwen of te verbouwen bespaar je immers heel wat op je energierekening. Deze  investeringen betalen uiteindelijk zichzelf vlug terug. Hel wat banken waaronder het kleinere Record Bank verlenen een bijzonder voordelig energiekrediet. Het gaat hier om een groene lening op maat van ieders bouwbudget en wensen. Daarmee kun je op een uiterst voordelige manier aan energiezuinig bouwen blijven doen.

Lening op afbetaling

Een groene lening of een energiekrediet zoals bij  Record Bank, is een krediet onder de vorm van een lening op afbetaling. Dat biedt het voordeel van een eenvoudig contract dat ook nog eens vlug in orde wordt gebracht. Een energiekrediet of groene lening heeft extra voordelen in vergelijking met het klassieke woonkrediet. Met een groene lening heb je geen waarborgen nodig en betaal je geen notariskosten. De looptijd van zowel een groene lening als een energiekrediet is afhankelijk van het geleende bedrag. Wees hierbij voorzichtig en leen nooit méér dan je financieel aankan. Stel een budget voorop en hou je daar aan. Bekijk met je (vertrouwde) bankier de verschillende mogelijkheden.

 Groter wooncomfort

Een energiezuinige woning zorgt niet alleen voor een flinke besparing op je energierekening,  het verbetert je wooncomfort anzienlijk. Een energiezuinige woning heeft een hogere verkoop- of verhuurwaarde. Experten berekenden dat je dakisolatie al na gemiddeld anderhalf jaar is terug verdient. De kostprijs van het plaatsen van hoogrendementsglas verdien je integraal terug na vijf jaar, en een oude stookketel vervangen door een energiezuinig exemplaar betaalt zichzelf terug na gemiddeld zes jaar.

Voordelen groene lening of energiekrediet

Je kan een energiekrediet afsluiten bij Record Bank voor minimum vijftig procent van het geleende bedrag voor het uitvoeren van  energiezuinige werken. Haast alle energiebesparende ingrepen komen voor zo’n energiekrediet en een energiezuinige lening in aanmerking:

Stookketels: het vervangen van een oude en energieverslindende stookketel door een zuinige komt in aanmerking voor een groene lening en een energiekrediet van Record Bank.

 • Waterverwarming: een systeem van waterverwarming op zonne- energie.
 • Zonnepanelen: het plaatsen van foto- voltaïsche of pv- panelen.
 • Geothermie: plaatsen van alle mogelijke uitrusting voor geothermische energieopwekking.
 • Dubbele beglazing
 • Isolatie: het extra isoleren van daken, muren en vloeren.
 • Energie-audit
 • Warmteregeling: de realisatie van allerlei ingrepen nodig voor de warmteregeling bij centrale verwarming zoals het plaatsen van thermostatische kranen of van thermostaten met tijdsinstelling.
 • Aflsuiten: een groene lening kun je afsluiten bij je vertrouwde bankinstelling of bij een kredietmaatschappij. Kies je voor een energiekrediet, dan kun  je daarvoor bij Record Bank terecht.
 • Voor iedereen voordelig: om maximaal voordeel uit een groene lening of een energiekrediet te halen, dien je bij voorkeur over voldoende eigen kapitaal te beschikken. Betreft het je eigen woning waar je energiezuinige werken wil laten aan uitvoeren en heb je geen hypothecaire lening of levensverzekering af te betalen, dan ben je voordeliger af met een hypothecaire lening met een looptijd van tien jaar. Je kan dan de woonbonus voor je enige woning én een korting van anderhalf procent jaarlijks fiscaal inbrengen.

  Op zoek naar een kleine minilening?


  … Of op zoek naar een grote lening?


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,