Lenen om je studies te betalen

In Nederland is het afsluiten van een lening om zijn studies te kunnen betalen de gewoonste zaak van de wereld. En nu volgen ook de Belgische studenten. Inderdaad, ook in ons land fronst men niet langer de wenkbrauwen wanneer we horen dat studenten meer en meer een lenen om niet alleen hun studies , maar ook hun rekeningen te betalen. Hoe ga je best tewerk bij het zoeken van een voordelige studentenlening, en waar moet je aan voldoen om zo een voordelige studentenlening te kunnen aangaan?

Studeren kost geld, veel geld. Onderzoekers berekenden dat en universiteitsstudent evenveel kost van een eigen huis. Reken maar na. Het is dan ook niet te verwonderen dan steeds meer ouders de studies van hun pubers financieel niet meer aankunnen. En wat als jij wél de capaciteiten hebt, maar té weinig financiële middelen om verder te studeren? Je ambities en plannen definitief opbergen of een studentenjob zoeken? Dit laatste is slechts een tijdelijke oplossing, studentenwerk is immers beperkt in tijd. Vele studenten combineren werk en studie, maar niet iedereen vind een studentenjob. Hoe kan je dan toch verder studeren?

Banken en studentenleningen

 

Wat je er ook over denkt, banken staan zeker niet weigerachtig tegenover het verlenen van een lening aan studenten,  integendeel. Banken en andere kredietverleners zien studenten graag komen.  Banken zien een studentenlening als een goede investering. Een bank die zich bij ons specialiseerde in studentenleningen is ongetwijfeld de Kredietbank.  Alle informatie over zo’n studentenlening verneem je op de website van de bank.

 

Ook een studentenlening kost geld

 

 Hoe relatief gemakkelijk je een studentenlening ook kan afsluiten, stort je niet zomaar als over kop in een financieel avontuur. Een studentenlening verleent men niet zomaar. Ook deze lening kost geld en moet tijdig terug betaald worden. Leg alle voor- en nadelen naast mekaar vooraleer je een definitieve beslissing neemt. Beperk zoveel mogelijk je financieel risico. Leen alvast nooit meer dan je écht nodig hebt, en bereken of je in staat bent de lening ook tijdig te kunnen terug betalen. Je kan dit perfect zelf berekenen met de verschillende rekenmodules die banken op hun website ter beschikking stellen.  Er zijn zelfs gevallen bekend van studenten die een nieuwe lening moesten aangaan om hun studentenlening te kunnen afbetalen. Aan het begin van je carrière kun je zo’n financiële kopzorgen best missen.

Studentenlening met uitgestelde betaling

 

Kijk er niet van op wanneer je hoort dat je een studentenlening zelfs tot maar liefst 25 jaar na het beïndigen van je studies mag terug betalen. De rente op studentenleningen ging de laatste maanden naar ophoog., maar is nog altijd flink wat goedkoper dan een persoonlijke lening. Er zijn nu zelfs al studentenleningen op de markt waarbij je met terugbetalen mag wachten tot na het beïndigen van je studies. En ook op het vlak van studeren biedt een studentenlening niet te versmaden voordelen.  Met een studentenjob beschik je over veel minder tijd om te studeren dan wanneer je jouw studies financiert met een lening.

Lenen bij sociale dienst universiteit

 

Steeds meer studenten kloppen aan bij de sociale dienst van hun universiteit of hogeschool om een renteloze lening te versieren. Voor je met een bank of andere kredietverstrekker contact neemt, kun je best eens met de sociale dienst van je universiteit of hogeschool gaan praten over de verschillende mogelijkheden van een renteloze lening.

Renteloos voorschot Vlaamse Gemeenschap

 

Een andere mogelijkheid is een renteloos voorschot op jouw studietoelage aanvragen bij de Vlaamse Gemeenschap die jouw situatie zal onderzoeken en dan zo vlug mogelijk een beslissing nemen.

Op zoek naar een kleine minilening?


… Of op zoek naar een grote lening?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,