Labrador pups te koop: weet wat je in huis haalt

 

Mits een juiste opvoeding is een labrador een perfecte gezinshond.

Ben je van plan een labrador pup te kopen, weet dan vooraf wat je in huis haalt. Niet dat labradors moeilijk op te voeden honden zijn, wel integendeel. Ben je veel met je labrador pup bezig, en geef je hem de juiste opvoeding, dan zijn het échte gezinshonden. Labradors zijn uiteraard geen knuffelberen, nog beter, het zijn knuffelhonden! Het zijn actieve en sportieve honden, die gek zijn op zwemmen en ravotten. Van een labrador pup een gezelschapshond maken gaat uiteraard niet vanzelf, dat vraagt inspanningen. Precies zoals dat met alle andere hondenrassen het geval is, maak je van je huisgenoot op vier poten wat je zélf wil. Ook met jonge honden oogst je wat je zelf gezaaid hebt. Op wat moet je dan letten bij de aankoop van een labrador pup? Hoe ziet zijn  opvoeding er uit,  en hoe is het gesteld met de gezondheid

van een labrador? En tot slot, maar zeker niet minder belangrijk, waar koop je in vertrouwen een labrador pup? Doe je dat bij voorkeur bij een officieel erkende labradorfokker, of wil je besparen door je labrador pup bij een handelaar te kopen of hem te kiezen uit een gelegenheidsnest?

 

De wieg van de labrador stond oorspronkelijk in  het Engelse Newfoundland, waar Engelse vissers de handen meenamen naar het zuiden van  het land, om ze daar aan  de Engelse adel te verkopen. Labradors werden toen in  Engeland in de eerste plaats gefokt om een handje toe te steken bij de in Engeland erg populaire eenden- en gan zenjacht. Het is dus zeker niet te verwonderen dat deze labradors bijzonder goede zwemmers en échte ravotters zijn. Ze hebben dan ook veel ruimte én bewegingsruimte nodig.

Labradors zijn erg actieve en sportieve honden die graag zwemmen en ravotten.

Actieve en sportieve honden

 

Labradors zijn actieve en sportieve honden, met een vriendelijk en sociaal karakter. Ze zijn verder erg temperamentvol, allemansvriend,  zelfstandig en bijzonder aangenaam in omgang. Ze geven een krachtige en schrandere indruk, en dat zijn ze ook. Een labrador bruist van zelfvertrouwen en leert razendsnel. Het is een harde werker, met een opvallend vredelievend karakter. Hij kan niet tegen alleen zitten. Wanneer hij zich teveen alleen gelaten voelt, wordt hij echt vervelend.

Oppassen voor heup- en oogproblemen

 

De labrador kampt vooral met heup- en oogproblemen. Wil je zekerheid, dan  kies je een pup waarvan de ouders op deze aandoeningen werden getest. De kans dat deze heup- en oogziekten voorkomen bij pups waarvan de ouders werden getest, is bijzonder klein. Een goede en betrouwbare labradorfokker laat deze testen, die door een specialist worden uitgevoerd, wat graag zien. Het is immers zijn beste reclame.

Vervilting vacht voorkomen

Om vervilting van zijn vacht te voorkomen, wordt de labrador graag regelmatig geborsteld. Hij doet niets liever dan zwemmen en ravotten in de natuur. Controleer hem dan ook na iedere wandeling op de mogelijke aanwezigheid van teken, en vergeet daarbij zijn voetzolen niet!

Waar koop je in vertrouwen?

 

Waar koop je bij voorkeur je labrador in alle vertrouwen? Verkies je in de eerste plaats een gezonde labrador pup onafhankelijk van de prijs, koop hem dan bij een officieel erkende labradorfokker. Verkies hem zeker boven een handelaar of het kiezen van je labrador pup uit een gelegenheidsnest. Een labrador pup van een erkende fokker is zeker niet goedkoop, maar bedenk daarbij dat een bezoek aan de dierenarts ook niet gratis is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , ,