Laat een sterretje in autoruit tijdig herstellen

De slechte staat van onze wegen, is  veruit de belangrijkste oorzaak van schade aan je autoruiten, van gebroken autoruiten en van sterretjes in je autoruit. Het vervangen van een gebroken autoruit is niet goedkoop, en kan je dus beter voorkomen. Dat kan door een barstjes of een sterretje in je autoruit onmiddellijk te laten herstellen. Hoe kun je goedkoop een gebarsten autoruit of een sterretje laten vervangen? 

Het vervangen van een gebroken autoruit is een dure aangelegenheid

Het vervangen van een gebroken autoruit is een dure aangelegenheid

Ben je verzekert tegen schade aan je autoruiten, dan doe je uiteraard heel wat voordeel door het herstellen of vervangen van je gebarsten autoruit aan een gespecialiseerd vakman over te laten die door je verzekeraar officieel is erkend. Dat zijn meestal de grote bedrijven zoals Carglass en Touring Glass. Deze houden zich uitsluitend bezig met het herstellen en vervangen van beschadigde autoruiten. Deze gespecialiseerde bedrijven zijn ook erg interessant voor die autobestuurders die voor glasschade en glasbreuk niet verzekerd zijn. Carglass en Touringglass bieden inderdaad de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor dit werk.

De voordelen van een officieel erkende autoruitenhersteller

Als je een extra verzekering afsloot voor glasschade of glasbreuk, dan heb je er uiteraard alle voordeel bij deze schade te laten herstellen door een gespecialiseerd bedrijf dat ook door je verzekeraar is erkend.

Het inschalen van een door je verzekeraar officieel erkend bedrijf zorgt voor heel wat voordelen:

  • Met zo’n bijkomende verzekering voor glasschade aan je auto loop je zelf geen enkel risico bij het herstellen van autoruiten
  • Als je autoruit toch moet vervangen worden, wordt je eigen risico met zo’n verzekering voor glasschade aanzienlijk verkleint
  • Zowel het invullen van het schadeformulier als de verdere afhandeling en de betaling, wordt rechtstreeks geregeld tussen de hersteller en je verzekeraar

    Laat een sterretje in je voorruit tijdig herstellen om meer schade te voorkomen

    Laat een sterretje in je voorruit tijdig herstellen om meer schade te voorkomen

Voorruit van je wagen herstellen is mogelijk

Als je er tijdig bij bent; en je voorruit van je auto slechts gedeeltelijk is beschadigd, is herstelling mogelijk. Sterretjes in autoruiten komen veel voor. Zijn deze sterretjes niet groter dan een muntstuk van twee euro, dan kunnen deze gemakkelijk en blijvend hersteld worden. Het herstellen van zo’n sterretje in de voorruit van je auto kost uiteraard veel minder dan het vervangen van je autoruit. Laat dus tijdig het sterretje in je autoruit herstellen. De weersomstandigheden zorgen er immers voor dat het vlug verder zal scheuren. Dat is vooral het geval bij vriesweer. Is het sterretje groter dan een muntstuk van twee euro, dan is herstellen onmogelijk, en kun je niet anders dan je gebarsten autoruit  of carglass te laten vervangen. Moet de voorruit van je auto vervangen worden omdat je het eerder naliet de schade tijdig te herstellen, dan zal je meestal voor een deel van de kosten zelf moeten opdraaien.

  • Extra tip: tijdsgebrek is geen excuus om je gebarsten autoruit niet tijdig te laten herstellen. Het aantal bedrijven dat autoruiten aan huis vervangt, neemt sterk toe. Het herstellen van autoruiten kan zelfs bij het bedrijf waar je werkt.

Originele autoruiten 

hoewaargebrokenautoruitvervangen2Gespecialiseerde bedrijven die door de verzekeraars officieel zijn erkend plaatsen meestal uitsluitend originele autoruiten. Ook als je geen extra verzekering afsloot voor glasschade aan je auto doe je er goed aan voor een officieel autoruit te kiezen. Dat is geen probleem, want wereldwijd zijn er slechts een handjevol bedrijven die autoruiten vervaardigen. Ook als je een autoruit niet van een officieel erkend dealer afkomstig is, zal je dus over dezelfde autoruit beschikken dan deze die je bij een officieel erkend dealer koopt. Autoruiten die niet afkomstig zijn van de officieel dealer, zijn doorgaans wel een pak goedkoper.

Wat is Touring Glass?

Naast het wereldwijd bekende Carglass is pechverhelper Touring met een extra dienst voor het herstellen van carglass gestart. Bij een gebarsten autoruit kun je voor herstelling op de website van Touring glass, waar je onmiddellijk een afspraak kunt maken. Dat kan ook telefonisch op het gratis nummer 0800/95  555. Je gebarsten of gebroken autoruit wordt dan in een van hun twaalf reparatiecentra verspreid over het ganse land, onmiddellijk hersteld. Ook Touring Glass beschikt over een mobiel team om gebarsten autoruiten ter plaatse te herstellen. Ben je bij Touring verzekerd tegen glasbreuk of glasschade, dan is de herstelling gratis en betaal je voor je nieuwe autoruit dus helemaal niets.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , ,