Kunststof kozijnen zijn duurzaam en isoleren uitstekend

Zowel raam als deur kozijnen bepalen niet alleen het esthetisch karakter van je woning. Voor een goede isolatie spelen kozijnen een belangrijke rol. Ze zorgen zo voor extra leefcomfort en een aangename binnentemperatuur in alle seizoenen. In de winter houden kunststof kozijnen de warmte binnen en je energierekening laag, terwijl ze in de zomer de warmte buiten houden. De keuze aan kozijnen uit kunststof is ongetwijfeld groter dan je denkt. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, materialen en trendy kleuren. De laatste jaren wordt steeds meer en meer gekozen voor kunststof kozijnen, dit ten nadele van houten kozijnen. Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen?  

hoewaarkunststofkozijnen2

Tot voor kort waren houten kozijnen erg populair en veruit het meest geplaatst. Kozijnen uit hout vragen echter veel onderhoud, en dat deed ons massaal kiezen voor kunststof kozijnen. Die zijn niet alleen onderhoudsarm, maar isoleren ook uitstekend.

Voor de productie van kunststof kozijnen gebruikt met vooral polyvinylchloride, beter bekend als PVC.  Dit duurzame materiaal verkrijgt men door koolwaterstoffen samen te voegen en te verwerken. Bij goede kozijnen uit kunststof maakt men gebruik van verschillende verstevigingsmaterialen.

Kunststof alleen is niet voldoende om er goede kozijnen van te maken. Kunststof wordt gecombineerd met verstevigingsmaterialen, zoals gegalvaniseerd staal en aluminium. Kozijnen uit kunststof zijn daardoor erg duurzaam en gaan bij een regelmatig en aangepast onderhoud levenslang mee.

Onderhoud kunststof kozijnen

Kozijnen uit kunststof zijn onderhoudsarm. Regelmatig schoonmaken met water en een zachte spons of microvezeldoek volstaat. Kunststof is bestand tegen alle weersomstandigheden en zeker tegen ons vochtig klimaat. Om je kunststof kozijnen in optimale conditie te houden, behandel je ze tweemaal per jaar met een speciaal daarvoor beschermend product. Kunststof kozijnen zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie, en zijn daar bovenop uitgerust met zogenoemde luchtkamers, die voor een optimale isolatie kunststof kozijnen zorgen.

Veiligheid kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ook heel wat veiliger dan deze uit hout. In tegenstelling met houten kozijnen, werken deze uit kunststof brandvertragend. Dat is lang niet alles. Ze unnen gemakkelijk uitgebreid worden met inbraakwerende maatregelenhoewaarkozijnenkunststof1

Kunststof kozijnen in vele uitvoeringen en trendy kleuren

De keuze aan kunststof kozijnen wordt steeds groter. Ze en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke uitvoeringen, en in trendy kleuren en kleurencombinaties. Zo vind je ongetwijfeld die kozijnen uit kunststof die bij de stijl van je woning passen. Je hebt zelfs de keuze tussen meer dan vierhonderd kleuren van klassiek tot de meest trendy kleurenvariaties. Het is nu zelfs mogelijk om voor ze langs beide kanten een andere kleur te geven.

En hou je niet van het onderhoud van hout, maar wel van zijn uitzicht? Ook dat is geen probleem. Nu bestaan er zelfs kunststof kozijnen met een houtpatroon die zelfs niet van houten kozijnen zijn te onderscheiden.

Kunststof kozijnen zijn ook milieuvriendelijk

Naast al deze voordelen, zijn kozijnen uit kunststof ook milieuvriendelijk. Voor nieuwe kozijnen van kunststof wordt nu meestal een recycle garantie gegeven. Deze garantie geeft je de zekerheid dat je kozijnen uit volledig recycleerbare kunststof werden gemaakt, waardoor de schade aan ons leefmilieu tot een strikt minimum is beperkt.

Andere voordelen van kunststof kozijnen:

  • Vormvast: kunststof kozijnen zijn stabiel en vormvast. Met kozijnen uit kunststof heb je geen last van doorbuigen of doorzakken
  • Gemakkelijk te monteren: kunststof kozijnen zijn gemakkelijk en vlug te monteren, waardoor je in vergelijking met houten kozijnen heel wat op je budget kunt besparen

Kunststof kozijnen zijn de ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar goede isolatie en weinig onderhoud. Vraag via onderstaande websites alle mogelijke informatie over kozijnen, ramen en deuren en vraag vrijblijvend een prijsofferte. Door de verschillende aanbiedingen te vergelijken kun je heel wat besparen.

klusjobs.be win een iPad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,