Koffiezetapparaat voor bonen voor meer smaak en kwaliteit

Je bent op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat, maar je hebt het moeilijk om je definitieve keuze te maken? Niet zo verwonderlijk, want het aanbod koffiezetapparaten was nooit groter. Tijdens onze zoektocht naar het meest geschikte koffiezetapparaat, hebben we de de beschikking over twee systemen, namelijk de vol(semi)automatische en de koffiezetapparaten voor bonen. Hoe kiezen we het meest geschikte koffiezetapparaat, en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende systemen?

Kwaliteit van kopje troost terug het belangrijkste

Zelfs onze koffiezetapparaten hebben de laatste jaren een geweldige evolutie ondergaan. Tot voor kort gaven de meesten van ons de voorkeur aan de verschillende mogelijkheden en aan het design van hun koffiezetapparaat. De kwaliteit van hun bakje troost kwam pas op de derde plaats. Daar komt nu gelukkig meer en meer verandering in. Stilaan kiezen koffiedrinkers terug meer en meer voor versheid en de kwaliteit. Daardoor ging de kwaliteit van zowel de koffiepads als van de cups er opmerkelijk op vooruit. De nieuwe generatie koffiezetapparaten hebben ook steeds meer en meer mogelijkheden. Ze stellen ons nu al in staat zowel cappuccino als warme chocolademelk te maken, en dit zelfs voor amper één of twee kopjes.

Koffiezetapparaten voor bonen weer populair

Koffie moet in de eerste plaats dus terug lekker en vers zijn. Koffiezetapparaten voor bonen worden dan ook steeds populairder. Onze nieuwe koffiezetapparaten beschikken over melkopschuimers en een instelbare sterkte van onze koffie. Een combinatie van een koffiezet- en espresso- apparaat wordt steeds populairder.
De Cuisinart wordt door verschillende verbrukrsorganisaties naar voor geschoven als de beste koop koffiezetapparaat voor bonen.

Koffiezetapparaat met ingebouwde koffiemolen

Deze Cuisinart viel nogal fors uit, maar dat heeft uiteraard zijn redenen. Dit nieuwste type kolffiezetapparaat is immers uitgerust met een koffiemolen.
Dat stelt ons in staat in één handeling onze koffiebonen te malen, en onmiddellijk koffie te zetten. Deze Cuisinart is vervaardigt uit het populaire rvs. Onder een luchtdicht en afsluitbaar deksel, bevindt zich het reservoir voor de koffiebonen. Hierin bevindt zich een draaiknop om het los te koppelen van de rest van het koffiezetapparaat,
gemakkelijk om het toestel en al zijn onderdelen te reinigen. Onder dit reservoir is er plaats voor de ingebouwde koffiemolen met de koffiefilterhouder.

Koffiezetaparaat voor bonen versus espresso

Naast een koffiezetapparaat voor bonen, hebben we uiteraard ook verschillende soorten espresso- apparaten. We hebben daarbij de keuze uit volautomatische, semi- automatische en expresso- apparaten met cups. Bij de volautomatische uitvoering volstaat een druk op de knop om alles het ganse proces van koffie zetten in werking te stellen. Bij een semi- automaat moeten we een en ander zelf regelen. Hier hebben we dus rechtstreeks invloed op de smaak van ons bakje troost. Bij een semi- automatisch exemplaar moet je de verschillende hoeveelheden en waarden instellen, en hebben we dus een grotere invloed op het uiteindelijke resultaat.

Design koffiezetapparaten

Koffiezet- en espresso- apparaten zijn er vandaag in alle kleuren en materialen, maar vooral rvs is erg in trek. Met de extra aandacht voor ons interieur, kiezen steeds meer en meer landgenoten voor design koffiezetapparaten. Valt jouw keuze op zo een designtoestel, zorg er dan voor dat het aangepast is aan het interieur van jouw keuken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , ,