Kanker bestrijden met vitamine B 17

Je kampt al enige tijd met ernstige gezondheidsproblemen. Je laat je grondig onderzoeken door je arts en enkele dagen later valt het verdikt als een regelrechte donderslag bij heldere hemel. Kanker. Je wereld stort in. Het is bijzonder moeilijk om je bij dit verdict naar te leggen en uiteindelijk ga je in jouw lot berusten. Of toch niet? Ben je een vechter en klampt jij je vast aan de laatste strohalm hoop? Dat zou dan wel eens vitamine B 17 kunnen zijn. Alhoewel erg omstreden is vitamine B 17 in staat kankercellen te doden. Waar vinden we deze vitamine en hoe zorgt deze er voor dat dodende kankercellen geen kans krijgen?

De laatste jaren ontwikkelden wetenschappers allerlei nieuwe therapieën om het leven van de vele kankerpatiënten aangenamer en comfortabeler te maken. Ze slaagden daar gedeeltelijk in. Een écht geneesmiddel tegen kanker werd nog niet gevonden, maar in heel wat gevallen kon de levensduur al wel verlengd worden. Volgens sommigen ligt de oplossing van dit kankerprobleem bij vitamine B17, een weinig bekende vitamine die nochtans bekwaam wordt geacht kanker cellen te doen afsterven. Heel wat voedingstoffen waaronder verse groenten en fruit zijn rijk aan vitamine B17 en dan  vooral abrikozenpitten. Deze vitamine wordt in medische kringen ook wel eens laetrile genoemd. Het gaat hier om een metavitamine. Dat wil zeggen dat deze vitamines  een positieve invloed uitoefenen op zowel je voeding als je gezondheid.  In tegenstelling tot de meeste andere vitamines, zal een tekort aan vitamine B17 geen ziekten veroorzaken. Deze vitamine werd pas in 1958 ontdekt door dezelfde biochemici doe ook vitamine B 15 op het spoor kwamen.

 

Vitamine B17 bevat… blauwzuur

 

Als je weet dat vitamine B17 blauwzuur bevat, dan weet je meteen dat we hier niet met de erste de beste vitamine te maken hebben. Blauwzuur staat bekend als een gif wanneer ze wordt omgezet in hydrogeencyanide. Je lichaam is tegen dit giftige blauwzuur gewapend dankzij de aanwezigheid van het enzym rhodanese. Dit enzym zorgt er voor dat hydrogeencyanide wordt omgezet in gezonde stoffen. Kankercellen bevatten dit nuttige enzym echter niet. Dat is bijzonder goed nieuws, want de aanwezigheid van blauwzuur in vitamine B17 heeft daardoor geen enkele negatieve invloed op je gezondheid. Kankercellen bevatten wél het enzym Betaglucosidase, dat op zijn beurt… blauwzuur aanmaakt. Kankercellen moeten het echter zonder het enzym Rhodanese doen, dat het gif uitschakeld en omzet in voor onze gezondheid positieve eigenschappen. Bij een hoge centratie vitaminen B17 zullen kankercellen afsterven.

 

Uiteenlopende meningen

 

In sommige gevallen wordt al kanker bestreden door toedoening van B17. Deze laetrile- behandeling wordt slechts in een miniem aantal gevallen ingezet tegen kanker en is niet geheel onbesproken. Nietemin zijn er toch al heel wat kankerpatiënten die werden opgegeven en die er via deze Laetrile- behandeling er toch weer bovenop kwamen.

Tijdens zo’n behandeling wordt vitamine B17 ingezet in combinatie met een gezond dieet, met geneesmiddelen voor je alvleesklier en enzymtabletten, met vitamine E, B15 en met een hoge dosis aan vitamine C, een belangrijk schakel in de vernietiging van de in ons lichaam aanwezige schadelijke stoffen.

 

Pitten van steenvruchten

 

Vitamine B17 mag bij ons dan al minder bekend zijn, het is in vele voedingstoffen als abrikozen- , kersen- appelen- en perzikpitten. Maar ook in taugé, erwten, bonen, bittere amandelen, maïs en in allerlei zaden en granen. Voedselsupplementen waar vitamine B17 is verwerkt is voor iedereen geschikt die met kanker heeft te kampen. Het kan volgens heel wat wetenschappers zelfs preventief tegen kanker worden ingezet.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,