Kalknagels mag je niet verwaarlozen

Kalknagels zijn eerder onschuldig, maar kunnen wel veel pijn  en in sommige gevallen zelfs misvormingen veroorzaken. Kalknagels mag je dus zeker niet verwaarlozen, en moeten steeds ernstig worden genomen. Ze komen zowel aan je voeten als aan je vingers voor, en herken je aan hun  witte vlekjes die ze op je nagels achterlaten. Later  kleuren ze bruin en brokkelen af,  komen los van hun nagelbed en vallen uit. Hoe kan je kalknagels voorkomen en, wanneer je er toch mee geconfronteerd wordt, hoe kan je ze dan behandelen en uiteindelijk genezen

Schimmelinfecties zijn in veruit de meeste gevallen oorzaak van ontsierende kalknagels. Deze schimmels nestelen zich onder de nagels van je voeten en handen, en zijn zo moeilijk te behandelen. Alhoewel onschuldig, geraak je er niet in één, twee drie van af. Integendeel, totale genezing kan zelfs méér dan één jaar op zich laten wachten. Voor een doeltreffende behandeling combineer je bij voorkeur verschillende methodes om een vlug en maximaal resultaat te bereiken.

Goede weerstand belangrijk

Wees steeds voorzichtig met kalknagels, schimmelinfecties kunnen immers anderen infecteren.  Neem kalknagels steeds ernstig en ga er nooit mee zwemmen. Je kan ze voorkomen door een goede weerstand op te bouwen met een gezonde, evenwichtige en gevarieerde voeding. Draag steeds slippers in openbare douches, en verwissel zéker dagelijks je sokken, bij voorkeur gewassen op minstens 60 graden. Draag nooit schoenen én kousen uit kunststof, en hou de natuurlijke beschermlaag van je huid intact door het gebruik van zeep zoveel mogelijk te beperken.

 

Kalknagels behandelen met verschillende tincturen 

Krijg je uiteindelijk toch met kalknagels af te rekenen, behandel ze dan bij voorkeur zéker niet met geneesmiddelen. Deze tasten niet alleen je lever aan, maar doden meteen ook je goede bacteriën. Je maakt je kalknagel zo glad als mogelijk met slijpen of  frezen. Dat kan je gemakkelijk zélf, of laat je in het andere geval uitvoeren door de pedicure. Eenvoudige voetbaden met appelazijn zijn eveneens erg doeltreffend om kalknagels te bestrijden. Je hebt ook allerlei soorten tincturen ter beschikking om je kalknagels te behandelen en uiteindelijk te genezen. Behandel je kalknagels met behulp van zoveel mogelijk verschillende tincturen. Zo bekom je vlugger resultaat. Heb je alles geprobeerd en blijven je kalknagels je parten spelen, dan is het gebruik van geneesmiddelen de enige uitweg.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,