Job: volg je sollicitatie zelf op

Je bent net als zovelen op zoek naar een nieuwe job en hebt al heel wat sollicitatie gesprekken achter de rug? Dan is het enkel wachten op het resultaat, of toch niet? Volgens arbeidsbemiddelaars is het fout het uiteindelijke resultaat van je sollicitatiegesprek af te wachten. Dat getuigt van weinig motitatie. Om een goede indruk te maken bij je eventuele toekomstige werkgever,  neem dan bij voorkeur zélf het initiatief en volg de evolutie van je sollicitatiegesprek(ken) op de voet. Maar wanneer en hoe vraag je de betrokken werkgever naar het uiteindelijke resultaat van je sollicitatie gesprek?

Tijdens een economlische crisis liggen jobaanbiedingen zeker niet voor het grijpen. Ben je om de een of andere reden aan een nieuwe werkomgeving toe, probeer dan tijdens je sollicitatiegesprek een zo goed mogelijke indruk na te laten. Dat doe je niet alleen tijdens het sollicitatiegesprek, maar zeker ook daarna door de evolutie ervan op de voet te volgen. Dit laatste wordt maar al te dikwijls vergeten, en is nochtans van groot belang. Door de evolutie van je sollicitatiegesprek(ken) achteraf op de voet te volgen weet je tijdig waar je aan toe bent en maak je een goede indruk op de betrokken werkgever. Zo bewijs je immers jouw motivatie voor zijn jobaanbieding. Maakte de werkgever nog steeds geen keuze op het moment dat je naar het resultaat van je sollicitatiegesprek vraagt, dan zou dat ene telefoontje wel eens van doorslaggevende aard kunnen zijn.

Wanneer informeren naar resultaat?

Ga bij de opvolging van je sollicitatiegesprekken niet ondoordacht te werk. Het is immers belangrijk op het juiste moment naar het resultaat van je sollicitatiegesprek op te vragen.  Vraag daarom op het einde van je sollicitie wanneer je het resultaat ervan mag verwachten en op welke manier de uiteindelijke beslissing wordt bekend gemaakt. Zorg er voor dat je na het gesprek een concrete datum op zak hebt over de beschibaarheid van de resultaten. Te vlug naar de evolutie van je sollicitatiegesprek vragen doet immers meer kwaad dan goed, en komt ongetwijfeld opdringerig over.

Via mail, brief of telefonisch?

Wat is de beste manier om de evolutie van je sollicitatiegesprek op te volgen? Doe je dit bij voorkeur per brief, mail of toch maar telefonisch? Volgens de arbeidsbemiddelaars van de VDAB doe je dit bij voorkeur telefonisch, ook al ziet de meerderheid der sollicitanten daar tegen op.

 Telefonisch navraag doen is persoonlijker en onderstreept je motivatie. Ook hier is een goede voorbereiding van groot belang. Neem voor je telefoontje alle beschikbare informatie grondig door, zowel wat de vacature zelf betreft als je sollicitatiebrief, de informatie over het betrokken bedrijf en het verloop van je sollicitatiegesprek.Tijdens je telefoontje kan de werkgever je eventueel extra vragen stellen.  Noteer jouw vragen na je sollicitatiegesprek en stel die aan  de telefoon. Dat maakt van jou een ernstige en geïnteresseerde kandidaat.

Extra evaluatietips

  • Stel je bij het begin van je telefoongesprek zelf voor en verwijs naar het sollicitatiegesprek. Hou de datum waarop je sollicitatiegesprek plaatsvond en de vacature bij de hand in geval je het geheugen van de werkgever moet opfrissen.
  • Informeer daarna naar het resultaat van je sollicitatiegesprek. Is fat nog onbekend, vraag dan wanneer je het resultaat wél mag verwachten. Stel tegelijkertijd ook je eventuele vragen.
  • Werd de job aan een andere kandidaat toegekend, stel je dan meteen kandidaat voor de werfreserve. Vragen naar de reden van deze keuze, is zeker niet misplaatst.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , ,