Je smartphone voordelig en veilig verzekeren

Smartphones gaan steeds meer over de toonbank en dit vooral ten nadele van de klassieke gsm met weinig of geen extra’s.
Recente onderzoeken brachten aan het licht dat acht op de tien nieuwe toestellen die nu worden verkocht, hightechtoestellen of smartphones zijn. Algemeen wordt verwacht dat deze trend zich de komende maanden zal doorzetten. De gemiddeld bedraagt de prijs van een smartphone schommelt rond de 325 euro. Niettemin  zijn het de duurste toestellen van 600 euro en meer die het vlotst verkopen. Meer en meer landgenoten kiezen er dan ook voor hun dure smartphone te verzekeren. Wat zijn de verschillende verzekeringsformules voor je dure smartphone, en welk prijskaartje hangt er aan vast?
 

Er zijn nu in ons land meer dan twee miljoen smartphones in gebruik. En het zijn de duurste  apparaten als de iphone 4 en de HTC Sensation, met prijskaartjes van boven de 600 euro, waar de meerderheid der mobiele bellers hun oog laten op vallen. Ben jij ook de trotse bezitter van zo’n technologisch wonder, overweeg dan zéker het het afsluiten van een speciale verzekeren voor je smartphone gedacht? Dat is zeker geen weggegooid geld. Jaarlijks worden in ons land ruim 50000 GSM- toestellen verloren of gestolen.

 

Wat dekt een smartphoneverzekering?

 

Dat in deze omstandigheden steeds meer landgenoten voor zo’n smartphone verzekering kiezen is logisch.  Bij verlies of diefstal van je smartphone, ben je al vlug meer dan 600 euro kwijt.  Maar wat kost zo’n smartphoneverzekering, en tegen welke risico’s kun je een smartphone of gsm verzekeren, en kun je voor het afsluiten van zo’n verzekering bij je vertrouwde verzekeringsmakelaar klassieke terecht? Een smartphoneverzekering is relatief nieuw. Een verzekering voor een klassiek GSM- toestel bestond al langer, maar zo’n verzekering was niet zo populair.  Met de komst en de groeiende populariteit van de smartphone is dat uiteraard anders.

 

Waar verzekering afsluiten?

 

Zo’n smartphoneverzekering sluit je bij voorkeur bij voorkeur samen met de aankoop van je smartphone. Zo kun je een smartphone verzekeren bij gespecialiseerde ketens als The Phone House, Bell Company, Allo Telecom en nu ook rechtstreeks bij Proximus. Welke risico’s je uiteindelijk wil verzekeren kies je zelf. Je hebt  de keuze uit verschillende verzekeringsformules. De prijs van je smartphoneverzekering hangt af van de risico’s waartegen je jouw smartphone wil verzekeren.

 

Verschillende verzekeringstarieven

 

Beschikten ketens als The Phone House en Bell Company reeds jaren over een GSM- verzekering, dan ziet operator Proximus nu ook het nut van een smartphoneverzekering. Hier heb je de keuze uit vier verschillende tariefplannen, afhankelijk van de te verzekeren risico’s:

  • Standaardverzekering: vergoed je bij mechanische en/of electronische schade, en schade als gevolg van een val, 1,99 euro per maand.
  • Comfort verzekering: daarmee verzeker je jouw toestel ook tegen schade veroorzaakt door vloeistoffen, 3,99 euro per maand.
  • Premium verzekering: hiermee verzeker je jouw smartphine of high tech toestel  tegen alle bovenstaande risico’s, plus diefstal, 4,99 euro.
  • Vip verzekering: met een VIP- verzekering ben je ook verzekert tegen verlies, dat kost je wél 7,99 euro per maand.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,