Je interieur behangen of verven

Het voorjaar is voor velen hét moment om het interieur van hun woning in een nieuw kleedje te steken. Je hebt daarbij de keuze tussen verven of behangen. Beiden hebben voor- en nadelen, en ook bij het aanbrengen bestaan er grote grote verschillen. Wanneer kies je voor het verven van je woonkamer, en in welke omstandigheden is behangen het meest aangewezen? Wat zijn de modetrends 2012 op dit vlak, en op wat moet je letten om van je woonkamer of living home weer een trendy blikvanger te maken?

Het is niet gemakkelijk om te kiezen tussen het verven of het behangen van je woonkamer. Behangen heeft ongekende keuzemogelijkheden, maar de tijd dat je bij het verven van je living nauwelijks kon kiezen tussen enkele standaardkleuren ligt gelukkig al lang achter de rug. Kies je voor behang, dan zijn je keuzemogelijkheden haast onuitputtelijk, zowel in kleur, motieven, uitvoering als materialen.  Behang geeft in de meeste gevallen een rijke, warme uitstraling. Je kan daarbij kiezen voor fluweelzachte materialen, fijne of grove structuren, voor reliëf of pleistereffect of voor een heel sober en natuurlijk uitzicht. Met het behangen van je woonkamer kun je ook op het vlak van design, kleuren en tekeningen je creativiteit de vrije loop laten. Er zijn allerlei trendy motieven, kleuren en patronen. Wordt het eigentijds of tijdloos? Met het behangen van je woonkamer voor een opgefrist interieur  kan je alle richtingen uit.

 Vliesbehang maakt behangen eenvoudiger

In vergelijking met enkele jaren geleden is behangen nu kinderspel. Voor deze gunstige evolutie heb je te danken aan de ontwikkeling van het vliesbehang.

Hierbij wordt de lijm met de rol rechtstreeks op de te behangen muur anagebracht. Je vliesbehang werd gewoon tegen de muur gehangen. Je hebt nu ook de keuze tussen rolbreedtes van  één halve tot anderhavle meter, aangepast aan de te behangen oppervlakte.

Structuurbehang

Oneffen muren zorgen voor veel minder problemen dan vroeger. Voor deze muren is er nu structuurbehang, waarmee alle oneffenheden als barsten, kloven en gaten moeiteloos gecamoufleerd en weggewerkt worden. Het aanbrengen van dit structuurbehang is ook veel tijdrovend dan tot hiertoe het geval was.

Kleurenkeuze bepaald sfeer in woonkamer

Technisch gezien heb je met het verven van je interieur het minste last. Door een juiste kleurenkeuze maak je jouw woonkamer  helderder,  groter, intiemer en gezelliger indien nodig. Met het verven van het interieur van je woonkamer heb je een haast onbeperkte keuze aan tinten, steeds in harmonie met het behang, de gordijnen of het meubilair.  Door het kiezen van de kleuren kun je de sfeer van je woonkamer aanpassen.

Kleur bekennen

Kies je voor verf, dan kies je meteen ook voor kleur. Je kleurkeuze hangt in belangrijke mate af van zowel de breedte als de hoogte van de muren, en van de eventuele aanwezigheid van oneffenheden. Wil je jouw creativiteit botvieren, dan kun je allerlei patronen aanbrengen met behulp van sjablonen die je ook zélf kunt maken.

 

Vlug droog, afwasbaar en geurloos

Met het gebruik van nieuwe materialen en technieken wordt het verven van je interieur kinderspel. De nieuwe generatie verven drogen razendsnel en  zijn gemakkelijk afwasbaar, vooral interessant voor gezinnen met (jonge) kinderen. Deze nieuwe, watergedragen verven zijn zo goed als geurloos, zodat het verven van je interieur niet meer seizoensgebonden is. Verven is bovendien budgetvriendelijk en een geschikt alternatief voor meestal dure renovatiewerken, nodig voor het opfrissen van een afstands interieur.

Behangtrends 2012

Ook op het vlak van ons interieur tekenen zich ieder jaar weer nieuwe tendensen af, of kun je met nieuwe materialen, designs en motieven kennis maken. Daarom de nieuwe interieur- en behangtrends voor 2012 op een rijtje:

  • Materialen in 3 d: al is het nog schoorvoetend, dan manifesteren oppervlaktematerialen in 3 d zich meer en meer. Deze materialen gebruikt men zowel bij de bekleding van zetels als van stoelen en wanden, en bij de productie van meubelen.
  • Natuurlijke materialen: bij de inrichting van onzer woning kiezen we meer en meer voor natuurlijke materialen, zoals Zo kiest men meer en meer voor ongeverfde houtsoorten en gepolijste en matte oppervlakken.
  • Vrolijke kleuren: wil je met je interieur ook dit jaar niet uit de toon vallen, dan kies je voor vrolijke en natuurlijke kleuren. Geel wordt ongetwijfeld dé kleur van de komende maanden.
  • Behangpapier ontwerpen: je behangpapier zélf  ontwerpen is in. Je kan daarvoor terecht op de gespecialiseerde website sitehookedonwalls.com. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,