Je eigen uitnodiging maken geeft veel voldoening

Is er iets leuker en gezelliger dan samen met je kinderen je eigen uitnodiging maken? Je eigen uitnodiging maken is zoveel meer dan een leuke lay- out ontwerpen. Je kan ook zelf een leuke én originele tekst op papier zetten. Beschik je over té weinig inspiratie,  dan zijn er op het net nog altijd verschillende sites te vinden die je daarbij meer dan één handje helpen. Zélf je uitnodiging maken voor om het even welke gebeurtenis, geeft achteraf  enorme voldoening. Ze geven je toekomstig feestje extra persoonlijkheid en uitstraling. Je geeft je zelf ontworpen uitnodigingen extra cachet door ze bijvoorbeeld te voorzien van een (gezins) foto, en dan vooral bij kerst-, nieuwjaars-  , verjaardags- en/of geboortkaartjes. Maar ook bij uitnodigingen voor een school- of sint- Niklaasfeestje. Zélf je uitnodiging maken is veel gemakkelijker dan het  lijkt.  Alles goed en wel, maar hoe pak je dit creatieve werkje aan, en waar moet je in de eerste plaats op letten om van je zelf  gemaakte uitnodigingskaarten échte blikvangers te maken?

We spenderen heel wat van onze vrije tijd achter ons computerscherm of de televisie, en ook gamen wordt steeds populairder.Toch is er in onze toenemende multimedia maatschppij zeker nog plaats voor creatievelingen. Een vrijetijdsbesteding die steeds populaider wordt is bijvoorbeeld uitnodigineg zelf maken. Aan inspiratie geen gebrek, want redenen om een uitnodiging zelf te maken, zijn er in overvloed. Allerlei wenskaarten, geboortekaartjes, uitnodigingen voor een babyborrel of een kinderfeest, trouwkaarten, of een buurtfeest. Je kan wellicht niets meer verzinnen of er wordt een voor uitnodigingskaart verstuurd. En waarom nog geld uitgeven aan een kaart, als je met uitnodigingen maken een unieke kaart kunt ontwerpen?

Waar je eigen uitnodiging maken?

 

Zélf  je uitnodiging maken lijkt veel moeilijker dan het in werkelijkheid is. Je vindt op het net heel wat gespecialiseerde websites die je toelaten op een gemakkelijke manier uitnodigingen zelf te ontwerpen. Voor iedereen is er wel een geschikte website te vinden. Hoofdrolspelers bij het zelf maken van een uitnodiging zijn vistaprint.be, zazzle.be, party-gifts.be, seniorenNet, uitnodigingen-maken, een-kinderfeestje.net, smulweb.nl en babybytes.nl. Niet alleen voor alle doe het zelvers van de beginneling tot de meest handige Harry, maar ook voor iedere gelegenhei is er wel een of andere site te vinden.

Hoe zelf je uitnodiging maken?

 

De eerste stap naar je zelf ontworpen uitnodigingskaarten, is het aanmaken van een account.  Zonder account kan je uiteraard geen gebruik maken van de mogelijkheden die de betrokken site je ter beschikking stelt. Vergelijk vooraf de mogelijkheden van de verschillende sites vooraleer je aan de slag gaat. Beschik je over een eigen account, dan kan het ontwerpen van je defiitief beginnen. Op alle websites kan je kiezen uit een groot aantal ontwerpen. De voorgestelde ontwerpen zijn uiteraard niet te nemen of te laten. Je kan bij het zelf maken van je uitnodiging steeds je inspiratie de vrije loop laten. Naast de verschillende ontwerpen, krijg je ook op alle sites een ruime keuze uit allerlei kleuren en kleurcombinaties, lettertypes, stijlen, formaten en zelfs tekstjes. Bij voldoende inspiratie kan je uiteraard je eigen tekst op papier zetten. Eens alles naar je zin, worden je zelfgemaakte uitnodigingen op een professionele wijze gedrukt.  Je kan gemakkelijk én betrouwbaar betalen via bijvoorbeeld pay pal, maar er zijn vele andere betaalmogelijkheden. Eens je betaling geregistreerd, worden enkele dagen later je zelf gemaakte uitnodigingen netjes thuis afgeleverd.

Uitnodiging zelf maken biedt vele voordelen

 

Naast de grote voldoening, biedt een uitnodiging die je zelf maakt vele voordelen. In deze groeiende mulimedia maatschappij waardeert men het persoonlijke karakter van een zelf ontworpen kaart steeds meer en meer.  Een uitnodiging die je zelf maakt blijft een levenslange herinnering aan een belangrijke (familie) gebeurtenis. Het betreft een unieke kaart, die je nergens anders kan kopen. En voor de prijs moet je een uitnodiging zelf maken  zeker niet laten. In vele gevallen zijn  zelf gemaakte uitnodigingen zelfs goedkoper dan een exemplaar die je in alle winkels aantreft.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,