Is particulier geld lenen een oplossing?

Je hebt het moeilijk om de financiële eindjes aan mekaar te knopen, en hoopt een lening te kunnen aangaan bij je vertrouwde bank om je problemen op te lossen? Maar wat als die lening wordt geweigerd wegens niet kapitaalkrachtig genoeg of omdat je naam op de zwarte lijst van de Nationale Bank staat?  Om aan deze moeilijke financiële situatie toch het hoofd te kunnen bieden, kan  je nog steeds geld lenen bij een particulier.  Die particulier kan even goed een wildvreemde of  milie of vrienden zijn. Hoe pak je het afsluiten van een particuliere lening aan, en met wat moet je zéker rekening houden om de problemen achteraf niet nog groter te maken dan ze nu al zijn?

Lenen bij de bank wordt er zéker niet gemakkelijker op. Geld lenen bij een particulier daarentegen wordt steeds populaider. Je hebt daarbij verschillende mogelijkheden. Je kan een lening afsluiten bij een wildvreemde,  je kan het online proberen, maar je kan ook aankloppen bij  familie of vrienden om zo’n lening af te sluiten. Dit laatste noemt men eveneens een particuliere lening.

Particulier geld lenen gemakkelijker?

Wanneer je vroeger reeds een lening afsloot, en die niet tijdig kon terug betalen, dan is het moeilijk, zoniet onmogelijk om langs die weg ooit nog een laning aan te gaan. Extra kosten en intresten maken het  dan nog erger. Je wordt opgenomen of de zwarte lijst van de Nationale Bank terecht, die iedere officiële kredietverstrekker verplicht moet nakijken voor hij een lening afsluit. Voor iedereen die op de zwarte lijst staat, maar ook voor werklozen en diegenen met een laag inkomen, kan particuler lenen een uitweg bieden. Particuliere geldverstrekkers zijn immers niet verplicht de zwarte lijst te controleren.

Rente bij particulier geld lenen

 

Geld lenen van particulieren, zeker wanneer het familie betreft, biedt je enkele belangrijke voordelen. Een lening bij de bank is peperduur, én aan strenge voorwaarden verbonden. Leen je particulier bij familie, dan kan je meestal over de rente onderhandelen. Heb je het eens moeilijk om je lening tijdig af te betalen, dan is je situatie wellicht niet hopeloos zoals dat bij banken wél het geval is. Zet bij zo’n particuliere lening, zélfs bij familie, alles grondig en ondubbelzinnig op papier, om later problemen en misverstanden te voorkomen.

Online geld lenen bij particulieren mogelijk

Heb je binnen je familie of vriendenkring niemand die je geld wil lenen,  dan kan je nog altijd op het internet terecht. Daar vind je verschillende websites waarop particulieren geld aanbieden. Wees extra voorzichtig wanneer je op deze manier toch particulier geld wenst te lenen. Online een particuliere lening afsluiten is niet altijd even betrouwbaar. Sommige geldverstrekkers vragen vooraf geld of verplichten je eerst een verzekering af te sluiten. Ga daar onder nooit op in. Heel wat online aanbieders van particuliere leningen vragen woekerwinsten. Sluit zo’n particuliere lening nooit af, ook al heb je dat geld nog zo dringend nodig. Door zo’n lening tegen woekerintresten aan te gaan, geraak je immers later nog dieper in de problemen.

Op zoek naar een kleine minilening?


… Of op zoek naar een grote lening?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , ,