Is mijn cv-ketel al aan vervanging toe?

Vermoed jij dat jouw gasketel of mazoutketel aan vervanging toe is? Of ben je benieuwd naar wanneer dit het geval is? Jouw cv-ketel vervangen is al sneller nodig dan je denkt. Meestal is dit al na 13-15 jaar het geval. Wil jij weten of jouw ketel toe is aan vervanging of onderhoud? Je leest het hier.

De kosten van het vervangen

De prijs van het vervangen van jouw cv-ketel is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk een geschikte service professional te vinden. De vakspecialist met het OK CV-keurmerk verzekerd je van een goede vervanging. Naast de prijs die de vakspecialist hanteert is het type ketel dat je kiest belangrijk. Zo betaal je voor het vervangen van een mazoutketel gemiddeld € 4.000 tot € 8.000 en voor een condensatieketel die werkt op aardgas € 3.000. Denk je dat jouw ketel nog niet aan vervanging toe is? Onderhoud de gasketel of mazoutketel dan goed. Dit verlengt de levensduur. Het onderhouden van een cv-ketel kost zo’n € 12 per maand. Weinig geld als je je bedenkt wat een nieuwe cv-ketel kost.

Waarom zou ik mijn cv-ketel vervangen?

Door je cv-ketel te vervangen maak je gebruik van een aantal voordelen. Pas na 13-15 jaar is de ketel toe aan vervanging. Hierna werkt de ketel nog wel maar is het rendement gemiddeld tot 35% lager. Deze drastische verlaging van het rendement zal je merken in de stookkosten. Als je je cv-ketel op tijd vervangt bespaar je al snel honderden euro’s. Daarnaast is het vervangen van je cv-ketel een stuk voordeliger dan de vele reparaties die veel ketels nodig blijken te hebben. Een oude ketels zijn moeilijk te repareren. De brander die ervoor zorgt dat de brandstof verbrand zodat hitte gecreëerd wordt, is al snel aan vervanging toe. Na verloop van tijd is deze niet meer te vervangen en zal alsnog de gehele ketel vernieuwd moeten worden. Tenslotte is het belangrijk om te weten dat de energiezuinigheid een belangrijk onderdeel is van de bepaling van het energielabel van je woning. Een oude cv-ketel vervangen voor een nieuwe heeft hier een grote rol in.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...