Is een gratis creditcard écht gratis

Steeds meer landgenoten sluiten een of andere lening af, maar zien daarbij nog té veel over het hoofd dat geld lenen niet gratis is maar (veel) geld kost. Dat is ook het geval wanneer handige reclamejongens je het tegendeel willen doen geloven. Bankinstellingen en andere kredietverstrekkers bieden de consument de mogelijkheid een gratis creditcard te bekomen. Via deze handige manier willen ze je laten kennis maken met de voordelen die zo’n kaart biedt, zonder het daarbij over de nadelen te hebben. Met zo’n creditcard kan je tot een vooropgesteld bedrag allerlei aankopen vooraf betalen, terwijl dit bedrag pas op het einde van iedere maand later van je rekening wordt gehouden. Met een creditcard kan je zelfs wereldwijd betalen. Een gratis creditcard stelt je tevens in staat gratis met al deze voordelen kennis te maken. Maar is zo’n gratis creditcard écht gratis, en op wat moet je letten bij het aanvragen van zo’n (gratis) kaart?

 

Dé vraag bij dit alles is uiteraard of zo’n gratis creditcard wel écht gratis is en je dus geen euro zal kosten. Laten we hierbij maar onmiddellijk met de deur in huis vallen: een gratis creditcard is alleen gratis voor het bekomen van zo’n kaart, zéker niet voor het gebruik ervan. Alle andere kosten die aan zo’n ‘gratis’ creditcard zijn verbonden, ben je uiteraard verplicht te betalen, precies zoals alle gebruikers van zo’n kaart.

Jaarlijkse onkosten bij gratis creditcard

 

Goed gelovige consumenten, en die zijn groter in aantal dan je wel denkt, die ervan uitgaan dat een gratis creditcard ook écht gratis is, zullen al vlug met beide voeten op de grond staan wanneer ze de rekening van hun gratis creditcard gepresenteerd krijgen. Aan om het even welke creditcart zijn heel wat onkosten verbonden, en dat is bij een gratis verworven exemplaar zeker niet anders. Voor het gebruik van de kaart moet je in de eerste plaats jaarlijks onkosten betalen, afhankelijk van de bedragen en het aantal transacties die met de kaart werden uitgevoerd.

Iedere transactie met creditcard kost geld

 

Veel omvangrijker zijn echter de kosten die je zullen aangerekend worden telkens wanneer je geld van je rekening neemt. Je zal daar iedere keer weer moeten voor betalen en dat kan, gespreid over een gans jaar, flink oplopen. Deze kosten die je bij iedere geldafhaling krijgt aangerekend, zijn op hun beurt afhankelijk van het bedrag dat je van  je bankrekening haalt. Is het saldo van je bankrekening op het einde van de maand onvoldoende om de uitgaven die je met je credicard deed te betalen, dan ga je in het rood en ook dat kost je uiteraard weer geld. De uitgever van je creditcard zal, aan de hand van je omzet en winst, berekenen hoeveel je maximum mag lenen om je rekening te betalen. Net zoals bij je bankrekening mag je dit bedrag uiteraard niet overschrijden. Dat is enkel mogelijk bij het verlenen van extra waarborgen. 

Dit is noodzakelijk, anders worden jouw advertenties niet weergegeven onder je posts!!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , ,