Interieur trends 2014: schilder je een nieuw interieur!

Het voorjaar is en blijft dé periode bij uitstek om allerlei klusjes te verrichten in en rond onze woning. Blijft het lentezonnetje achterwege, dan is het ongetwijfeld hét moment om je interieur grondig op te frissen. Muren verven, nieuw behang aan de muren en/of nieuwe raamdecoratie aanbrengen. Je moet écht geen handige Harry zijn om deze klusjes binnenshuis zelf uit te voeren. Om de komende jaren niet uit de toon te vallen moet je alleen de nieuwe interieur trends kennen. Ja, wat zijn dan de nieuwe interieur trends voor 2014?

De nieuwste interieur trends 2014

Een belangrijke vaststelling is ongetwijfeld dat het smetteloze wit van de laatste jaren voorlopig plaats moet ruimen voor meer kleur. Geef kleur aan je interieur! Zowel verfproducenten als ontwerpers van stoffen en behang brengen kleur in je interieur. Naast allerlei kleurtjes voor je interieur zijn nu ook weer behang en interieurstoffen opvallend terug van weg geweest.

Schilder je en nieuw interieur

Kleur brengt leven en afwisseling in je interieur en voor de prijs moet je een nieuw kleurtje zeker niet laten. De tijd dat het aanpassen van de kleur van je interieur aan de nieuwe trends onbetaalbaar was, is gelukkig al lang voorbij. Een oud meubel een nieuwe en trendy verflaag geven kost niet veel maar doet écht wonderen. Om je interieur op te frissen en aan de nieuwe trends aan te passen hoef je niet ieder jaar je volledig interieur te schilderen. Een muur, een deur of een ander element een contrasterende kleurtje geven maakt een groot verschil. Heb je weinig tijd of is je beschikbaar budget beperkt en wil je toch je interieur een opfrisbeurt geven?

Zachte pasteltinten domineren de interieur trends 2014

Geen probleem, overweeg dan het gebruik van muurstickers of hang een kleurrijk magneetbord in je keuken of de kinderkamers dat zorgt alvast voor een ‘nieuwe’ en aparte look geeft. Neem maar even een kijkje bij Emob, waar ze een leuk aanbod muurstickers hebben. Bovendien zijn er nu zelfs magneetborden op de markt in de vorm van een appel, en uil, een poedel, een olifant, een stier, een boom, een bloem, een piraat, een camper, een vos, een peer en een scooter. Als dat geen échte blikvangers zijn voor je interieur! Maar ook de producenten van binnenhuisverf zitten nooit stil, steeds op zoek naar nieuwe kleurtjes, combinaties en trends. Dit jaar staan alle zachte pasteltinten centraal gaande van watergroen en zacht geel over  lichtblauw, lila en alle gebleekte bessentinten tot meer warmere kleuren. Nieuw is ongetwijfeld een tint van druivensap, warm oranje, gemengd blauw en zelfs een opvallend bruine tint die aan peperbollen doet denken.

De terugkeer van de interieurstoffen

Een andere opvallende trend in het interieur anno 2014 is ongetwijfeld de terugkeer van interieurstoffen. Daarmee spelen interieurdeskundigen in op de trend naar vintage dat nu al enkele jaren erg populair is. Heb je een oud salon dat je dringend wil vervangen maar dat nog perfect zit? Niet doen, met een nieuwe vintage stof oogt je salon weer als nieuw! Overgordijn zijn eveneens opvallende nieuwkomers in ons . Daarbij worden opvallend veel jacquard stoffen gebruikt. Geef je jouw interieur graag wat meer glans?

Met de nieuwe interieur trends 2014 haal je beslist de natuur in huis

Dat kan ongetwijfeld met satijn of met stoffen waarin naast zilverdraad zelfs gouddraad in verwerkt is. Voor een jong interieur met een beperkt budget zijn er allerlei kleurige stoffen in katoen met opvallende bloemmotieven. Daar haal je zeker de lente mee in huis haalt. Mooie en tijdloze stoffen met subtiele motieven blijven een vaste constante. Die zijn  meestal niet goedkoop, maar blijven wel jarenlang ‘in de mode’.

Behang brengt nostalgie in je interieur

Hou je van een nostalgisch tintje in je interieur? Ook dat past in de nieuwe interieurtrends 2013. Behang voor je interieur maakt dit jaar een opvallende come back. Rustige bloemmotieven, maar ook allerlei geometrische motieven zelfs met 3- D effect, natuur texturen en rijkelijk gedecoreerd behang met een knipoog naar het barokke met veel goud en glitter komen in zowat alle collecties op de voorgrond. Steeds terugkerende kleuren en materialen zijn goud en koningsblauw, opvallende luipaardmotieven, pauwenveren en adelaarsvleugels waarmee je jouw interieur in een handomdraai in een heus paleis omtovert.

Bedlinnen wordt steeds hipper. Geometrische motieven in contrasterend zwart- wit, kleurrijke bloedmotieven en zachte pasteltinten zijn ook hier ‘in’.

 Ook slapen wordt hipper

Het bedlinnen 2014 oogt hipper dan ooit met materialen, kleuren en motieven die nauw aansluiten op de jongste interieurtrends: geometrische motieven in contrasterende zwart- wit combinaties, kleurrijke bloemmotieven en zachte pasteltinten. Daarmee sluit het bedlinnen nauw aan bij de kledingcollecties 2014! Van een verrassende combinatie gesproken!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,