Interieur: dit zijn de nieuwste interieurtrends 2013

Nog een beetje geduld en de lente staat voor de deur. Dat is voor velen hét moment om hun interieur grondig op te frissen met een nieuwe laag verf of behang tegen de muur. Wil jij de komende weken of maanden je interieur grondig aanpakken, maar twijfel je nog over de stijl, de meest geschikte kleur of het juiste motief? Dan zijn dit de nieuwste intereurtrends voor 2013!

Dit jaar staat ijsblauw centraal in alle collecties

Naast de kleur van je verf en het motief voor je behang zijn dit jaar een Scandinavische vormgeving, vertikale groenwanden en glazen stolpflessen dé interieurtrends voor dit jaar. Allerlei contrasten, spelen met licht en schaduw, veel gedimd licht, dubbele accenten en zowel een opvallend als een eenvoudig behang zijn de andere blikvangers. Kleuren die het de komende maanden bijzonder goed zullen doen zijn naast emerald groen ook allerlei lichtroze poederpastels, kobaltblauw, turquoise, alle kopertinten en goudgeel.

Combineren naar hartelust

Dat zijn één voor één kleuren die uitstekend kunnen gebruikt worden als accentkleur en daarbij uitstekend kunnen gecombineerd worden met neutrale en natuurlijke basiskleuren als wit, grijs, zand, terra en aardetinten. Het combineren van verschillende kleuren in één kamer staat dit jaar centraal. Denk daarbij in de eerste plaats aan kleuren voor basismuren, accentmuren en plafonds. Vergeet hierbij zeker niet om een vergeten hoekje, een kast, een bijzondere nis, houten balk of ander architectonisch element met een kleurtje extra in de kijker te zetten.

Een Skandinavisch getint interieur en vormgeving is een van de vele blikvangers in de interieurtrends 2013

Andere opvallende interieurtrends voor 2013 zijn:

  • Scandinavische vormgeving: de minimalistische vormgeving van zowel meubelen als accessoires daterend uit de jaren vijftig en zestig komen terug in de nieuwste meubelcollecties van de meest bekende designers. Daarmee wordt de trend die vorig jaar werd ingezet, doorgetrokken. Ook de typografie en de combinatie van tere poederpastels met stoere kleuren zoals donkerblauw, zwart, grijs en donkerbruin zijn kenmerkend voor de Scandinavische stijl.
  • Verticale groenwanden: groenwanden worden steeds meer toegepast in kantoren, hotels, restaurants en dat is nu ook het geval in particuliere woningen. Daardoor wordt een natuurlijke overgang van binnen naar buiten gerealiseerd. Doordat muren met planten worden bedekt, wordt er meer zuurstof geproduceerd en wordt de hoeveelheid fijn stof in de lucht geminimaliseerd. Hierdoor wordt de leefomgeving gezonder. Bovendien zorgt groen voor een natuurlijke isolatie.
  • Glazen stolpflessen: stolpflessen zijn uitstekend geschikt om een je favoriete element extra in de kijker te plaatsen. Schilder de voet van de stolpfles in een kleur die terugkomt in je interieur.

Strepen staat nu ook centraal in de nieuwste behangcollecties. Van braaf tot een combinatie van dunne lijnen en alle mogelijke kleuren

Fashion tegen je muur

Wil je met je nieuw interieur en zeker met je behang in het oog springen? Ontwerp dan je eigen behangpapier via de website van Mr Perswall. Zo heb je papier aan je muur dat je nergens anders zal aantreffen. Ben je niet zo creatief, dan zijn  er nog altijd de gloednieuwe behangcollecties. De allernieuwste behangtrend gaat van een stapel jeans tegen je muur, over een reeks kleurrijke stropdassen tot zelfs een schoonrek.

Fashion aan de muur wordt ongetwijfeld de interieurhit van 2013. Een andere blikvanger is ongetwijfeld het met de hand geweven behangpapier met veel diepte en reliëf. En in zowat alle behangcollecties duiken opvallend drukke motieven op. Dat varieert van strepen in een zachte, brave pastelkleur tot combinaties van dunne lijntjes in alle mogelijke kleuren.

Wie vooral eenvoud weet te accepteren komt in de gloednieuwe behangcollecties eveneens aan zijn/haar trekken.De kleuren variëren dan van beige naar crème, zandkleuren muntgroen, ijsblauw, bruin grijs en tinten van houtskleur.

Verf: spelen met licht en schaduw

Ben je vast van plan je interieur in een nieuw kleurtje te steken en wil je de jongste trends op dit vlak op de voet volgen, kies dan resoluut voor licht en schaduw.

Wie de voorkeur geeft aan eenvoud komt in de nieuwste interieurcollecies beslist aan zijn/haar trekken

Vele materialen uit landelijke decors hebben een verweerd uitzicht en stralen zowel karakter als persoonlijkheid uit zoals oude plankenvloeren met diepe nerven of aan recuperatiestenen met een hoekje af om de schouw in de woonkamer te metselen.

Die ruwheid wordt nu doorgetrokken bij het verven van je interieur. Op die manier ontstaat er een opvallende dieptewerking met een spel van licht en schaduw zodat je interieur er op elk moment van de dag er steeds iets anders zal uitzien. Heb je het meer voor zachtere en minder opvallende kleuren en doen het de meer ‘ vrouwelijke’ kleuren het dit jaar nog steeds uitstekend. In zowat alle collecties staat roze centraal, maar zeker ook violet en koper nemen hier een vooraanstaande plaats in.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,