Hoe vind ik mijn RAM geheugen (Windows 7)

Het RAM geheugen van een pc is een type computergeheugen dat willekeurig kan worden benaderd, dat wil zeggen elke byte van het geheugen kan worden benaderd zonder het voorafgaande bytes. RAM is het meest voorkomende type van het geheugen in computers en andere apparaten, zoals printers. Hoe meer RAM geheugen, hoe krachtiger je PC. Maar hoe vind ik nu mijn RAM geheugen, is wellicht uw vraag. Heel eenvoudig! We hebben het hier in enkele eenvoudige stappen voor u uitgelegd.

  1. Ga naar de startknop van uw PC. (zie figuur hieronder) Deze vindt u normaal gezien in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Klik erop met de linkermuisknop
  2. In de tweede kolom ziet u “Computer” staan (zie figuur hieronder). Ga er met de pijl boven staan en klik dan op de rechtermuisknop.
  3. Eens je op de rechtermuisknop hebt geklikt, zal je een lijstje zien verschijnen. In dat lijstje kies je voor “Eigenschappen” -> Druk er op met de linkermuisknop
  4. Er opent nu een scherm met alle gegevens van je pc, waaronder je RAM Geheugen. In dat scherm zie je dus hoeveel RAM geheugen jouw PC heeft!

Zo, klaar is kees!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...