Hoe leer je online gitaar spelen?

Droomde jij er nooit van ooit gitaar te kunnen spelen zoals gitaarvirtuoos Jimmy Hendrickx? Ja toch… Gitaar is hét meest tot de verbeelding sprekende muziekinstrument van jongeren die meestal met zelfstudie of met de hulp van vrienden met veel vallen en opstaan gitaar te leren spelen. Voor velen was de muziekschool en zeker de muziekacademie té hoogdrempelig, té tijdrovend of financieel niet haalbaar. Ook hier zorgde het internet voor een opmerkelijke ommekeer. Wie nu gitaar wil leren spelen moet daarvoor zelfs zijn luie zetel niet meer uit. Online gitaar leren spelen op korte tijd tot een nieuwe hype uitgegroeid. Dat is niet zo verwonderlijk, want deze online gitaarlessen leren je onmiddellijk in de praktijk hoe je succesvol een gitaar kan bespelen. Online leer je stap voor stap gitaar spelen en dit op je eigen tempo. Je wordt daarbij niet zomaar aan je lot overgelaten, want op de meest betrouwbare en ernstige muzieksites heb je steeds je privé leraar naast jou. Online gitaar leren spelen, hoe gaat dat in zijn werk?

 

Gitaar leren spelen spreekt vooral jongeren aan die dat voortaan online kunnen doen vanuit hun luie zetel

Gitaar leren spelen spreekt vooral jongeren aan die dat voortaan online kunnen doen vanuit hun luie zetel

Dé promotor van het online leren gitaar spelen is ongetwijfeld de Nederlander Michel Penterman die nu drie jaar geleden zijn ondertussen bijzonder succesvolle website Gitaarlessen officieel boven de doopvont hield. Als ervaren muzikant was hij een der eerste Nederlanders die startte met het online leren gitaar spelen en dit zowel voor beginners als voor gevorderden die zich verder wil specialiseren en alle knepen van het gitaar spelen onder de knie willen krijgen. Ondertussen leerde Penterman al bijna 7000 muziekfans online gitaar spelen.

Weinig verschil met privé onderwijs

Het betreft een complete gitaarcursus met Michel Penterman als persoonlijke begeleider

Het betreft een complete gitaarcursus met Michel Penterman als persoonlijke begeleider

Online gitaar leren spelen wordt ook bij ons steeds populairder”, zo verduidelijkt Penterman. “Dat is niet zo verwonderlijk. Online leren gitaar spelen is immers een veel goedkoper alternatief voor lessen aan een muziekschool of een academie en zeker voor de peperdure privé lessen. Tussen het online leren gitaar spelen bij Gitaarlessen en privé scholing is nochtans weinig verschil. Ook op Gitaarlessen krijg je persoonlijke begeleiding en kan je met alle vragen en problemen steeds bij Penterman terecht. Een ander belangrijk voordeel van online leren gitaar spelen is ongetwijfeld dat je dit kan doen vanuit je vertrouwde leefomgeving, zonder je daarvoor telkens te moeten verplaatsen. Online leren gitaar spelen is leren op je eigen tempo en ook dat is een niet te onderschatten voordeel. Online leren gitaar spelen benadert het dichtst privé onderwijs maar dan zonder je er blauw voor te moeten betalen”

Gitaarles.nl is een van de hoofdrolspelers bij het online leren gitaar spelen, en voor de prijs moet je het zeker niet laten. Die is zelfs goedkoper dan gitaarles volgen aan een of andere muziekschool!

gitaarspelenonline

Persoonlijke benadering

De cursussen van Gitaarles.nl kenmerken zich door een zeer hoge kwaliteit zowel wat het les geven zelf betreft als de begeleiding en het materiaal gaande van een opmerkelijk gebruiksvriendelijke website tot e- handboeken, online video’s en DVD’ s. Online gitaarles volgen is voor velen ook aantrekkelijk vanwege zijn laagdrempeligheid en vlugge vooruitgang die de leerlingen boeken. In 22n van de eerste lessen hoe je jouw gitaar moet stemmen.
“Dat kan op vele manieren”, zo verduidelijkt Michel Penterman. “Je kan je gitaar stemmen op je gehoor, maar ook met behulp van een digitaal of analoog stemapparaat. Tegenwoordig heb je ook hele handige apps voor je IPhone waarmee je je gitaar kan stemmen. Maar ook de methode waarbij je de snaren op elkaar afstemt met flageoletten is zeker niet voorbij gestreefd. En dan kun je natuurlijk ook nog stemmen op basis van de tonen van een ander instrument, zoals een piano of synthesizer. En als laatste kun je ook nog met een stem fluitje aan de slag. De stem vork die je ook nog kunt gebruiken, en ook deze methode komt tijdens online leren gitaar spelen uitgebreid aan bod”.

fotoonlinegitaarlessenExtra tip

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , ,