Hoe kies je een goedkope jacuzzi voor buiten?

Niets is heerlijker dan te relaxen in eigen tuin. Velen beschikken dan ook over een eigen zwembad en nu wordt ook een jacuzzi voor buiten steeds populairder. Zo’n jacuzzi is echter zoveel meer dan een bad met bubbels. Op wat moet je dan letten bij de aankoop van een jacuzzi en hoe kies je een goedkope jacuzzi voor buiten

Een jacuzzi is niet alleen ontspannend, maar ook heilzaam. Vooral voor spieren en gewrichten

Een jacuzzi is niet alleen ontspannend, maar ook heilzaam. Vooral voor spieren en gewrichten

Een jacuzzi biedt je vele mogelijkheden, van een gezellig onderonsje met familie en/of vrienden, tot ontstressen na een drukke werkdag of een romantisch avondje met je partner. Toch is een jacuzzi zoveel meer dan een bad met bubbels. Met een jacuzzi of buitenspa in je tuin hoef je voortaan zelfs niet meer de deur uit om te ontspannen. Deze bubbelbaden hebben ook een gunstige invloed op je gezondheid. De Grieken waren al van de helende kracht van (warm) water overtuigd. Overweeg je de aankoop van een jacuzzi voor buiten? Stel dan eerst en vooral een budget voorop dat je aan je jacuzzi kan en wil besteden en wijk daar tijdens je zoektocht niet van af. De prijs van een tuinspa is van verschillende factoren afhankelijk. In de eerste plaats van het aantal zitplaatsen en van de therapeutische functies waarmee de jacuzzi is uitgerust. Bedenk ook dat hoe beter je jacuzzi geïsoleerd is hoe hoger zijn kostprijs zal zijn. Toch mag je de isolatie van je toekomstige jacuzzi zeker niet verwaarlozen. Kiezen voor extra isolatie betekent een extra investering, maar die zal uiteindelijk zichzelf terug betalen dankzij een lagere energiefactuur!

Een tuin jacuzzi vraagt een kleinere investering én minder plaats. Zo'n jacuzzi is dus ook geschikt voor kleinere tuinen

Een tuin jacuzzi vraagt een kleinere investering én minder plaats. Zo’n jacuzzi is dus ook geschikt voor kleinere tuinen

Jacuzzi of zwembad?

Overweeg jij de aankoop van een jacuzzi voor buiten of twijfel je nog tussen zo’n bubbelbad of een zwembad? Hou je van relaxen zonder je vertrouwde omgeving te moeten verlaten, kies dan voor een jacuzzi, die is immers veel minder tijdsgebonden dan een buiten zwembad. Buiten de zomerperiode zal je een buitenzwembad in verhouding met zijn kostprijs relatief weinig gebruiken. Baantjes trekken in een onoverdekt en onverwarmd zwembad heeft nu niet precies dat ontspannend effect dan je wellicht voor ogen had… Je kan uiteraard ook kiezen voor een verwarmd buiten zwembad maar dat zal je veel meer kosten dan een jacuzzi voor buiten. Een goedkope jacuzzi voor buiten zorgt ook voor een bijzonder aangenaam en positieve invloed op je gezondheid zeker bij kouder weer. Zo’n jacuzzi heeft immers een masserend effect, en dat is uitstekend voor je spieren en je gewrichten en zorgt voor extra weerstand. Een jacuzzi voor buiten heeft ook praktische voordelen. Zo neemt zo’n bubbelbad veel minder plaats is en is daardoor zelfs geschikt voor kleinere tuinen.

In de zitbanken zijn de jets ingebouwd

In de zitbanken zijn de jets ingebouwd

Tips van de installateur

 • Zitbanken: voor ieders wens bestaat een jacuzzi, die in de meeste gevallen kant en klaar worden geleverd. Zo’n jacuzzi is uitgerust met een aantal zitbanken die een belangrijke invloed hebben op de prijs van je jacuzzi. In deze zitbanken zijn de jets geïntegreerd.
 • Verlichting: een jacuzzi met ingebouwde verlichting is uiteraard erg handig.
 • Plaatsing van een jacuzzi: ben je aan de aanleg van je tuin toe en overweeg je daarbij de plaatsing van een jacuzzi maar beschik je nog niet over het nodige budget? Dan kan veel tijd én geld besparen door nu reeds alle voorzieningen zoals leidingen voor de watertoevoer en -afvoer en elektriciteit te leggen. Zo moet je bij de uiteindelijke installatie van je buitenjacuzzi je pas aangelegde tuin niet nog eens helemaal omwoelen.
 • Voldoende privacy: kies voor een plaats in je tuin met een maximum aan privacy. Plaats je jacuzzi zeker niet in de nabijheid van bomen en/of struiken dat zal je heel wat extra onderhoud besparen.

  Kan het romantischer...

  Kan het romantischer…

 • Stabiele ondergrond: een stevige en stabiele ondergrond voor je jacuzzi is uiteraard een must.
 • Elektriciteit: je kan op de kostprijs van je jacuzzi heel wat besparen door zoveel mogelijk zélf te doen. Om later zoveel mogelijk problemen te voorkomen, laat je het elektrische gedeelte best door de vakman uitvoeren. Water en elektriciteit zijn immers geen veilige combinatie…
 • Onderhoud: een regelmatig en aangepast onderhoud bepaald de levensduur van je jacuzzi. Bij een onvoldoend en gebrekkig onderhoud vormen zich al vlug algen, schimmels en bacteriën en dat kan je voorkomen door bijvoorbeeld eerst een douche te nemen voor je de jacuzzi ingaat. Een tuindouche in de buurt is ook erg handig. Gebruik ook nooit shampoo of zeep in je jacuzzi. Een overdekte tuinjacuzzi is aan te raden. Vervang tijdig de filters en controleer regelmatig de waterkwaliteit.
 • Luxe: hou je van luxe en gadgets en laat je bankrekening het toe, dan is een jacuzzi met een geïntegreerde radio of televisie beslist iets voor jou!

 

 • Prijs jacuzzi voor buiten: afhankelijk van het aantal zitplaatsen, het materiaal en de uitrusting varieert de prijs van een jacuzzi voor buiten tussen gemiddeld 5500 en 21000 euro.
Algemeen Zwembadstore
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,