Hoe kies je de beste garagepoort die bij je woning past?

Het kiezen van de juiste garagedeur lijkt voor velen wellicht banaal, maar is belangrijker dan je denkt. De keuze aan garagedeuren is erg groot, zodat er zeker een garagepoort bestaat die bij je woning past. Een goede garagepoort verhoogt het esthetische karakter van je woning en zorgt voor een belangrijke meerwaarde. Maar hoe kies je de beste garagedeur die bij je woning past?  

Een goed gekozen garagedeur zorgt voor een belangrijke maarwaarde van je woning

Een goed gekozen garagedeur zorgt voor een belangrijke meerwaarde van je woning

De keuze van die garagedeur die het best bij je woning past en aan je wensen voldoet hangt van vele factoren af. Garagedeuren zijn er in alle materialen, uitvoeringen en kleuren. Je moet dus zeker geen angst hebben dat er geen garagedeur bestaat die niet aan je woning en bouwstijl is aangepast. Je moet je alleen maar goed informeren om een juiste keuze te maken. Garagedeuren kiezen doe je het gemakkelijkst online. Door de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken kan je ongetwijfeld veel geld besparen.

Soorten garage deuren

Sectionale garagedeur

Sectionale garagedeur

Een garage deur moet niet alleen bij je woning passen. Hou bij je uiteindelijke keuze zeker ook rekening met het materiaal van je gekozen garagedeur en met de duurzaamheid en de uiteindelijke levensduur ervan. Goede garagedeuren zijn ook uitstekend geïsoleerd en bestand tegen alle weersomstandigheden. Tijdens je zoektocht naar de beste garagedeur zal je uiteindelijk moeten kiezen tussen horizontale sectionale garagedeur, zijwaartse sectionale garagedeuren, automatische garagedeuren, openslaande garagedeuren, kanteldeuren en roldeuren. Voldoende keuze dus om de voor jou beste garagedeur te kiezen.

Sectionale garagedeuren

Deze sectionale garagedeuren schuiven bij het openen over hun volledige lengte langs een muur of langs het plafond van je garage. Sectionale garagedeuren nemen zo het minste plaats in beslag. Ook deze sectionale garagedeuren zijn er in vele materialen en uitvoeringen. Sectionale garagedeuren uit staal zijn duurzaam, en waarborgen een lange levensduur. Het blad van een zo’n garagedeur is samengesteld uit afzonderlijk gemonteerde panelen, die met wieltjes in een geleidingssysteem bewegen. Deze sectionale garagedeuren veroorzaken weinig of geen geluidshinder. Geef de voorkeur aan een sectionale garagepoort met een dubbele wand. Naast een maximale geluidsisolatie isoleren, zorgen ze ook voor een minimum aan warmteverlies.

Openslaande garagedeur

Openslaande garagedeur

Sectionale garagedeuren zijn er in twee uitvoeringen: 

  • Zijdelings openende sectionaal deuren: die bieden je het voordeel van een volledig vrijblijvende toegangshoogte. Op die manier wordt de inbouwhoogte van je sectionale garagedeur tot een minimum beperkt.  Deze garagedeuren kun je verticaal naar links of naar rechts openen
  • Horizontale sectionaaldeuren: gaan volledig van onder tot boven open en zijn uitgerust met een drempel onderaan. Deze garagedeuren passen in alle mogelijke deuropeningen. Horizontale garagedeuren zijn zowel verkrijgbaar in staal als in hout. Je kan deze sectionale garagedeur uitrusten met een zogenaamde loopdeur, zodat je niet altijd de de ganse deur moet openen

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn er in meerdere uitvoeringen. Je hebt de keuze uit stalen of houten openslaande garage deuren. Deze openslaande garagedeuren kunnen maximaal geïsoleerd worden zodat ze heel wat energie besparen en zo zichzelf vlug terug betalen

Kanteldeuren:minder comfortabel, maar goedkoper

Kantelpoorten zijn minder comfortabel en gebruiksvriendelijker dan sectionale garagedeuren en openslaande garagedeuren, maar ze zijn dan ook heel wat goedkoper. Kanteldeuren evolueren voortdurend, en zijn nu ook heel wat veiliger en geluidsarmer dan vroeger.

Roldeuren zorgen voor extra veiligheid

Roldeuren zorgen voor extra veiligheid

Roldeuren zorgen voor extra veiligheid

Roldeuren zijn uitstekend geschikt voor het afsluiten van grote oppervlakten af te sluiten. Deze roldeuren geven je woning extra uitstraling en zorgen daar bovenop voor maximale veiligheid. Deze roldeuren zijn zowel manueel als elektrisch bedienbaar.

Automatische garagedeuren zijn gebruiksvriendelijk en zorgen voor extra comfort 

Hou bij je keuze van de meest geschikte garagedeur zeker ook rekening met:

  • Temperatuurbestendig: de temperatuurbestendigheid van garagedeuren is erg belangrijk, zéker wanneer je kiest voor een sectionale garagedeur uit geïsoleerde, stalen sandwichpanelen. Bij deze deuren moet je zeker ook rekening houden met de weersomstandigheden rekening. Door de enorme temperatuurverschillen, kan in sommige gevallen de buitenbeplating los komen. Door voortdurende blootstelling aan de zon, kunnen tevens belangrijke kleurverschillen doen ontstaan.
  • Materialen en hun afwerkingsgraad: de garantieperiode zegt heel wat over de kwaliteit van de gebruikte materialen, en de afwerkingsgraad van garagedeuren. Kies voor de poort met de langste garantieperiode. Deze extra investering, zal zich uiteindelijk zelf terugbetalen.
  • Paneeldikte: voor een lange levensduur en de stabiliteit van je garagedeur, is een paneeldikte van minimum veertig millimeter aan te raden.
  • Beschermende kunststoflaag: deze verhoogt niet alleen de levensduur en gebruiksvriendelijkheid van garagedeuren. In de gebruikte coatings wordt een bepaald patroon of kleur aangebracht, die je poort een exclusieve look geeft.
  • Symmetrische garagedeuren: bij de keuze van je nieuwe garagedeur moet je zeker letten op zijn symmetrisch karakter. De panelen waaruit de poort is opgebouwd, moeten steeds dezelfde afmetingen hebben. Dat garandeert een symmetrische garagedeur met een kwalitatieve look

 

Plaats zelf je garagepoort en bespaar tot 50%

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , ,