Hoe kies je de beste e- reader?

De e- reader wordt steeds populairder, ze bieden je dan ook vele voordelen. Het zeulen met boeken, kranten en/of allerlei magazines behoort sinds de komst van de e- reader definitief tot het verleden. Met deze computer in zakformaat lees je vlot ebooks maar even goed je lievelingskrant. Ben je van plan zo’n e- reader te kopen, dan hou je best rekening met enkele belangrijke aspecten van zo’n e- reader om zo de voor jou beste e- reader te kopen. Een keuze maken is ook hier zeker niet gemakkelijk want er zijn vele e- readers op de markt en hun aantal neemt dagelijks nog sterk toe.

Digitaal lezen is al goed ingeburgerd en haalt de prijs van een e- reader sterk naar beneden

Met zo’n e- reader ben je dus in staat digitale boeken te lezen. Dat gebeurt bij de meeste toestellen op een duidelijke en dus prettig leesbaar scherm. Dat scherm is ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van zo’n e- reader. Het beschikbare geheugen waarmee de meeste e- readers zijn uitgerust is ruimschoots voldoende  voor het opslaan en lezen van honderden ebooks. Het opslagen en bewaren van boeken, kranten en magazines verloopt met behulp van een SD- kaart. De meeste e- readers beschikken over een touchscreen waarmee je het apparaat eenvoudig kunt bedienen door simpelweg met je vingers lichtjes op het scherm te drukken. Sommige e- readers zijn uitgerust met een stylus, een speciaal pennetje waarmee je op het touchscreen kunt tikken en door het menu van je e- reader kunt navigeren. Wil je jouw e- reader zo onberispelijk mogelijk houden en dus zeker geen vettige vingerafdrukken op het scherm van je e- reader, dan is zo’n toestel met een stylus voor jou de gedroomde oplossing.

Formaat van e- reader scherm

E- readers hebben een steeds grotere opslagcapaciteit en zijn er in alle mogelijke formaten, kleuren en… prijzen

Een ander belangrijk punt waarmee je zeker rekening moet houden bij je keuze van de beste e- reader is ongetwijfeld het formaat van het scherm. E- readers met een groot scherm zorgen uiteraard voor meer gebruiksgemak en zijn veruit het duidelijkst leesbaar. Alles heeft echter een keerzijde, en dat is hier niet anders. Hoe groter het formaat van je e- reader hoe onhandiger het toestel. Kleinere toestellen laten zich handiger hanteren en opbergen. Het lezen verloopt dan weer minder vlot vanwege een te klein scherm. De meerderheid der e- readers zijn uitgerust met een scherm van gemiddeld zes inch, maar de meest recente modellen gaan tot acht inch en meer.

 Autonomie batterij

De autonomie van de batterij waarmee je e- reader is uitgerust is eveneens van groot belang. Is deze autonomie eerder beperkt, dan is er niets zo vervelend wanneer bij het lezen van van een tekst, ebook, krant of wat dan ook je e- reader het begeeft wegens onvoldoende energie. De capaciteit van de batterij van je e- reader wordt niet uitgedrukt in tijd maar in pagina’s. Ook wanneer je e- reader is uitgevallen vanwege een lege batterij blijft de tekst gewoon op het scherm van je toestel staan.

De opslagcapaciteit van de jongste generatie e- readers is enorm

De meeste e- readers beschikken over een batterij met een autonomie van 7000 pagina’s. Er zijn echter nu al e- readers op de markt met een autonomie van meer dan 8000 pagina’s. Ga bij je keuze van een e- reader zeker na op welke manier het toestel wordt opgeladen en hoe lang de batterij van je e- reader er over doet om weer volledig te zijn opgeladen. Voor het opladen van een e- reader heb je de keuze tussen een klassieke oplader (de vlugste manier om je toestel op te laden) en via de USB van je PC.

Geheugencapaciteit

Ben je een veellezer en verslind je boeken en kranten alsof het niets is? Heb dan voldoende aandacht voor de geheugencapaciteit van e- reader. De geheugencapaciteit van je e- reader geeft aan hoeveel ebooks en andere documenten je in het geheugen van je e- reader kunt opslaan.

Het geheugen van je e- reader wordt weergegeven met een aantal bytes. Eén ebook bijvoorbeeld neemt gemiddeld tot vijftien megabytes (MB) in beslag. Overweeg je de aankoop van een e- reader dan is een geheugencapaciteit van 256 MB zeker een aanrader. De meest recente e- readers hebben meestal een geheugencapaciteit van 512 MB. E- readers met een geheugencapaciteit van 1024 MB zijn al lang geen uitzondering meer en er zijn nu zelfs e- readers op de markt met een geheugencapaciteit van maar liefst 2048 MB, goed voor het opslaan van 2000 ebooks.

  • Prijs van e- readers: Dankzij hun groeiende populariteit gaan de prijzen van e- readers sterk naar beneden. De prijs voor een goede e- reader schommelt tussen 180 en 499 euro.
  • Kwalitative e-readers tegen de beste prijs koop je bij Ereaderstore.be. Onderdeel van Coolblue, meermaals verkozen tot beste webshop van België. Voor 22u bestellen is morgen al in huis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,