Hoe kies je de beste camera voor het beveiligen van je woning met videobewaking?

Nu we steeds meer met woninginbraken te maken krijgen kiezen steeds meer landgenoten het beveiligen van hun woning. Dat kan op vele manieren, maar videobewaking is daarbij erg populair. Overweeg jij ook je eigendom met camerabewaking te beschermen tegen mogelijke inbrekers? Je hebt daarbij de keuze uit verschillende systemen, maar wat is voor jou het beste systeem om je woning maximaal te beveiligen?

Investeer in een goede kwaliteit van camera voor je de videobewaking van je woning en je andere eigendom

De beveiliging van je eigendom is beslist geen overbodige luxe, integendeel. Nu banken en geldtransporten haast onmogelijk nog te overvallen zijn, verlegden criminelen hun actieterrein naar privé woningen. Daardoor hebben we meer aandacht dan ooit voor het beveiligen van onze bezittingen. Producenten van dergelijke bewakings- en alarmsystemen spelen daar uiteraard wat graag op in met allerlei nieuwe snufjes om het de inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Zo’n alarmsysteem dat bij ons enorm populair is, is ongetwijfeld camerabewaking of videobewaking.

Een goede bewakingscamera

De keuze aan bewakingscamera’s wordt alsmaar groter. Om de beste aangepast aan je woonsituatie te kunnen kiezen, zet je voor je met die zoektocht start best alle mogelijkheden met hun voor- en nadelen naast elkaar. De eerste vraag die zich daarbij opdringt is uiteraard aan welke eisen zo’n videobewaking moet voldoen. Investeer zeker in een allround camera. Die geeft je in de eerste plaats een goed overzicht van de omgeving van je woning, goed herkenbare beelden van iedereen die je woning nadert. Een bewakingscamera geeft alle mogelijke en onmisbare details duidelijk weer. Kortom, het is dé kunst om de bewakingscamera te kiezen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en dat is niet altijd even gemakkelijk. Een goed systeem voorvideobeveiliging is zeker niet goedkoop, maar kiezen voor kwaliteit is geen overbodige luxe. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat heel wat landgenoten voor een HD- SDI bewakingscamera kiezen.

Videobewaking vanuit een centrale meldkamer

Videobewaking vanuit een centrale meldkamer

  • Je verwachtingen: voor je een definitieve keuze maakt is het belangrijk te weten wat je van je beveiliging verwacht. Wat moet vooral in beeld worden gebracht en waar kun je hem best installeren? Wat moet je camera kunnen? Is nachtzicht noodzakelijk en moet hij uitgerust zijn met een zoom, en een groothoeklens? Wordt het een buitencamera en/of een binnenhuis beveiliging via videobewaking?

Om de voor jouw situatie de beste bewakingscamera te kiezen moet je vooral rekening houden met: 

  • De mogelijke alarmsystemen met videobewaking
  • De bijhorende installatie
  • De kwaliteit van de beeldlijnen en de schermresolutie
  • Het doel waarvoor je de camera vooral wil gebruiken
  • De mogelijkheden van een analoge of een digitale camera

Bij videobeveiliging heb je de keuze uit drie systemen:

  • Het analoge systeem: is ondertussen sterk  verouderd en voorbijgestreefd, zeker voor camerabewaking
  • Het digitale IP- systeem: betekent alvast een flinke stap vooruit in vergelijking met het oude analoge systeem
  • Het digitale HD- SDI systeem: het meest geavanceerde systeem van videobewaking met de meeste mogelijkheden

Investeer in kwaliteit, want wat ben je met een videobewaking waar je nauwelijks iets of iemand op de beelden kunt herkennen

Investeer in kwaliteit, want wat ben je met een videobewaking waar je nauwelijks iets of iemand op de beelden kunt herkennen

Goed installeren

Wie besloot zijn woning en andere waardevolle eigendommen extra te bewaken kiest uiteraard voor de best mogelijke videobewaking met de meest vooruitstrevende techniek. Dat is uiteraard belangrijk, maar hou er rekening mee dat de beste camerabewaking niet altijd het gewenste resultaat geeft. Daar is inderdaad meer voor nodig. In de eerste plaats een goed geïnstalleerde camera die door bovenop ook nog gebruiksvriendelijk is. Wat ben je met de beste camera als de beelden zo onduidelijk zijn dat er nauwelijks iets of iemand is op te herkennen?  Dat is weggegooid geld én een nutteloze investering. Ga er bij je keuze er steeds van uit dat de beste videobewaking die slecht werd geïnstalleerd meteen tot de slechtste wordt gedegradeerd. Investeer dus in kwaliteit, maar een goede camerabewaking hoeft écht niet duur te zijn. Door de sterk evoluerende techniek wordt videobeveiliging van jaar tot jaar goedkoper.

Scherm resolutie

Voor de meest duidelijke beeldweergave kies je voor een camera met de hoogst mogelijkebeeldresolutie. Een aanvaardbaar resultaat bekom je met een digitale IP- camera, maar op dit vlak zijn HD- SDi camera’s ongeëvenaard. Dit nieuwe systeem van videobewaking geeft de meest duidelijke beelden. In dit systeem zijn er in principe geen slechte camera’s, ze behoren allemaal tot het High Definition (HD) segment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...