Hoe kies je de beste en veiligste vuurkorf voor op je terras of in je tuin?

We willen steeds meer en langer genieten van het buitenleven in onze tuin. Onze wisselvallige weersomstandigheden laten dat spijtig genoeg niet altijd toe. Ook op zomerse avonden kan de temperatuur wel eens tegenvallen dan dan is een vuurkorf voor in je tuin of op het terras zeker geen overbodige luxe. Wat is een veilige vuurkorf en op wat moet je letten om een miskoop te voorkomen?

Een veilige vuurkorf zorgt voor warmte en gezelligheid op je terras of in je tuin

Een veilige vuurkorf zorgt voor warmte en gezelligheid op je terras of in je tuin

Een vuurkorf of een vuurschaal (klik hier om een aantal voorbeelden te zien uit de webshop Emob4Garden) is een goed alternatief voor een duurdere terrasverwarmer. Met een vuurkorf in je tuin of op je terras kun je ook op frissere avonden langer van je tuin genieten. Een vuurschaal of vuurkorf kan zowel op je terras als je patio en in je tuin plaatsen. De keuze aan vuurkorven was nooit eerder zo uitgebreid. Je vind ze in vele soorten materialen, afmetingen en uitvoeringen. Je koopt vuurkorven al lang niet meer uitsluitend in gespecialiseerde zaken voor huis en tuin en doe het zelvers. Veilige vuurkorven en goedkope vuurkorven koop je online. Vuurkorven zorgen voor warmte en gezelligheid. Het zijn de ideale sfeermakers voor in je tuin of op het terras. 

Materiaal vuurkorven

Veilige vuurkorven en vuurschalen zijn er in vele materialen, maar de meerderheid ervan is gemaakt van staal. Stalen vuurkorven zijn roestbestendig en uitstekend geschikt om in alle weersomstandigheden buiten te laten staan, zelfs in de winter. Naast stalen vuurkorven zijn er ook exemplaren uit gietijzer, gelakt staal of metaal steeds in combinatie met een beschermende coatinglaag. Al deze materialen zijn uitstekend bestand tegen hoge temperaturen.hoewaarvuurkorfterras

Veilige plaats

Een veilige vuurkorf staat op een stabiele ondergrond. Plaats je vuurkorf zoveel mogelijk op een windvrije plaats, dat zorgt voor de meeste veiligheid. Doof het vuur nooit met water. De plotselinge temperatuurwisseling kan je vuurkorf ernstig beschadigen. Je vuurkorf op een veilige en verantwoorde manier doven doe je bijvoorbeeld met zand. Gebruik je vuurkorf steeds samen. Op die manier voorkom je ernstige brandwonden door rondzwevende gloeiende sintels. Zo’n veilig scherm rond je vuurkorf houdt je kinderen steeds op een veilige afstand.

Hout voor vuurkorven

Kies de juiste houtsoort om het vuur in de korven zo lang mogelijk te laten branden. Meestal gebruikt men geperste houtvezelblokken. Je krijgt ze gemakkelijk en vlug in brand en bieden een hoog rendement. Er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden:

  • Veiligheid: kies bij voorkeur houtsoorten vrij van hars zoals den of spar
  • Proper hout: verontreinigde houtsoorten vergroten het risico op gevaarlijke vonken
  • Langdurig gebruik: om lang en ongestoord te genieten kies je uiteraard droog hout
  • Schadelijke stoffen: behandeld en vooral geverfd hout in je vuurkorf zorgt voor schadelijke dampen

Veilig vuur aanmaken in je vuurkorf

Het vuur aanmaken in je vuurkorf is echt kinderspel. Leg enkele aanmaakblokjes samen met een kleine hoeveelheid aanmaakhout op de bodem van je vuurkorf. Wees geduldig en wacht tot er zich voldoende vlammen vormen vooraleer de houtblokken op het vuur te leggen. Vul regelmatig aan zodat het het vuur in je vuurkorf lang genoeg blijft branden. Doof het vuur met zand en dus zeker niet met water zoals spijtig genoeg maar al te dikwijls gebeurd.

Waar vuurkorven aankopen?

Een leuk aanbod vuurschalen- en korven vind je online tegen een scherpe prijs bij Emob4Garden, specialist in tuinmeubelen en loungesets.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , ,