Hoe kan je besparen op gas en elektriciteit?

De kosten van energie zoals gas en elektriciteit nemen een flinke hap uit ons huishoudbudget en niets laat voorzien dat daar vlug verandering zal in komen. Toch kan je zelf veel doen om je energierekening zo laag mogelijk te houden. Je kan in de eerste plaats zuiniger omspringen met onze kostbare energie. Samen met energiebesparende maatregelen, kan je uiteraard ook zoeken naar de goedkoopste energieleverancier voor zowel gas als elektriciteit. Je zal ongetwijfeld versteld staan hoeveel je deze maatregelen opbrengen. Een jaarlijkse besparing van  enkele honderden euro’s is zeker realistisch.

Om op je energiefactuur te besparen kan je in de eerste plaats de thermostaat lager zetten

Om op je energiefactuur te besparen kan je in de eerste plaats de thermostaat lager zetten

Nu onze energiemarkt ondertussen al enige tijd werd opengegooid bieden zich steeds meer leveranciers van gas en elektriciteit aan, de ene al wat goedkoper  dan de andere. Deze evolutie speelt zeker, maar wellicht nog onvoldoende in het voordeel van de consument.  Naast Electrabel zijn de meest bekende leveranciers Luminus, Essent en Nuon maar ook hun kleinere broertjes  kunnen je soms bijzonder goedkope prijsvoorwaarden bieden. Dat is in meer of mindere mate het geval met nieuwkomers als Belpower, ENI, Eneco en Lampiris. Op deze manier zijn we eindelijk in staat prijzen van energieleveranciers met mekaar te vergelijken en diegene met de beste voorwaarden er uit te pikken. Zo kan je nu ongestoord een verschillende leverancier kiezen voor gas en elektriciteit, maar meestal doe je financieel de beste zaken door één leverancier voor beiden te kiezen. Een bijkomend argument om naar een goedkope energieleverancier op zoek te gaan is ongetwijfeld de vaststelling dat die overgang door de betrokkene wordt geregeld en dat zo’n omschakeling je meestal niets kost. Alleen in het geval van een langlopende overeenkomst moet zal je in de meeste gevallen een verbrekingsvergoeding moeten betalen. Aan zowel je installatie als aan de meters moet niets worden gewijzigd.

En sinds kort is er een verhoogde belangstelling voor groene stroom

En sinds kort is er een verhoogde belangstelling voor groene stroom

Prijzen vergelijken

Nu je eindelijk in staat bent om de tarieven van de verschillende energieleveranciers met mekaar te vergelijken zou je wel gek zijn dit niet te doen. Dat kan je op een eenvoudige manier op verschillende gespecialiseerde websites De bekendste is ongetwijfeld de vreg, de Vlaamse regulator voor elektriciteit en gas. Een andere en bijzonder interessante vergelijkingssite is mijn energie, die zelfs met alle mogelijke kortingen en welkomstgeschenken onder de vorm van premies rekening houdt.

In groep aankopen

Een derde mogelijkheid om te besparen op je gas- en elektriciteitsrekening is je inschrijven op de vele groepsaankopen die deze tijd van het jaar door allerlei instanties worden georganiseerd. Provinciale groepsaankopen zijn wellicht het meest interessant. Tot 30% en meer besparen op je energierekening is geen uitzondering! Ben je geïnteresseerd in groepsaankopen dan kan je daarvoor ook terecht op samensterker

energie

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , ,