Hoe kan je besparen met rolluiken?

rolluifotomediumDe isolatiewaarde van woningen wordt steeds verbeterd. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor oudere huizen. Rolluiken bieden naast voordelen als beveiliging ook veel baat bij een betere isolatie van je woning.

Isolatievoordelen van rolluiken

Ondanks de verbeteringen op het gebied van isolatie, gaat er nog steeds veel warmte in woonhuizen verloren. Volgens energieleverancier E.ON gaat ruim 37% van deze warmte verloren via de ramen. Rolluiken kunnen dit warmteverlies beperken. Doordat rolluiken voor het raam geplaatst worden ontstaat er stilstaande lucht tussen het raam en rolluik. Zo kan er geen warme lucht verloren gaan, waardoor het warmteverlies wordt beperkt.

Efficiƫnter gebruik

Elk rolluik biedt standaard isolatievoordelen. Toch kan het type rolluik invloed hebben op het warmteverlies van de woning. Zo zijn elektrische rolluiken efficiƫnter te gebruiken dankzij de automatische bediening. Het is mogelijk om te kiezen voor extra toebehoren, die de isolatiewaarde verhogen en het energieverlies beperken. Hieronder worden een aantal opties beschreven.

Automatische bediening

Elektrische rolluiken kunnen worden voorzien van een tijdklok. Hiermee worden de rolluiken op de ingestelde tijden geopend of gesloten. Dit gebeurt dus ook wanneer er niemand thuis is. Maar wat als plotseling het weer omslaat? Dankzij de technologische ontwikkelingen is het ook mogelijk om de rolluiken via een applicatie te bedienen. Zo kun je overal vandaan de rolluiken bedienen met je smartphone of tablet.

solarZonnesensoren

Zonnesensoren bieden zowel in de zomer als in de winter voordelen. Zomers wordt je woning vaak opgewarmd door de zon, waardoor je vervolgens de airco aanzet. Zonnesensoren zorgen ervoor dat de rolluiken sluiten wanneer de kamer wordt opgewarmd. Dit zorgt ervoor dat de woning koel blijft. In de winter zal het rolluik juist openen als het kan profiteren van de warme zon. Dankzij zonnesensoren wordt de woning op een natuurlijke wijze op de juiste temperatuur gebracht.

Solar bediening

Bij de aanschaf van rolluiken kun je kiezen voor solar bediening. Zonnecellen op het rolluik zorgen voor voldoende energie om het rolluik te bedienen. Het voordeel hiervan is dat het rolluik geen voeding van het energienet nodig heeft. Hierdoor bespaar je jaarlijks energiekosten.

Vergelijken van offertes

Je kunt niet alleen geld besparen door middel van energiebesparing. Veel leveranciers hanteren verschillende prijzen. Daarom is het slim om voor de aankoop van rolluiken offertes te vergelijken. Door het vergelijken van verschillende leveranciers kunt u veel geld besparen op de aankoop van de rolluiken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...