Hoe gourmetten zonder vervelende geurtjes achter te laten?
- Azijn: is een van de meest doeltreffende middelen tegen onaangename gourmetluchtjes in je woning. Laat tijdens het gourmetten azijn koken in een pan. De azijndampen zal de lucht neutraliseren en je huis geurvrij maken
- Dampkap: organiseer je gourmetavond niet noodzakelijk in je woonkamer, maar doe het zoveel mogelijk in een kamer je over een afzuigkap beschikt. Dat is dus meestal in de keuken. Zo’n afzuigkap voert alle onaangename luchtjes naar buiten. Een gourmetavond in je keuken in plaats van de woonkamer moet zeker niet minder gezellig te zijn
- Beperk het gebruik van olie: dat kan gemakkelijk door het vlees of de vis zoveel mogelijk in eigen vet te bakken. Op die manier zullen er veel minder voedselresten aanbakken
- Anti- aanbaklaag: de meeste gourmettoestellen beschikken over een een anti-aanbakplaat. Zo is het gebruik van olie of boter overbodig. Verwijder met een speciaal daarvoor ontworpen houten spatel regelmatig alle voedselresten van de aanbakplaat.
- Steengrill: om onaangename geurtjes tijdens het bakken te voorkomen, gebruik je bij voorkeur een steengrill. Dit toestel heeft geen vloeistof nodig. Strooi een snuifje zout over de hete steengrill, en je gerechten zullen beslist niet aanbranden
- Stomen: de gourmetgeurtjes blijven ook lange tijd in je kleren hangen. Je krijgt die weer reukvrij even buiten door deze enige tijd buiten te hangen. Voor het beste resultaat hang je de kleren in de badkamer en laat je gedurende enkele minuten de douche lopen met heet water. De stoom die op die manier ontstaat, zal de geur geneutraliseerd. Droog je kleren vervolgens nog enkele uren buiten en alles is weer in orde
- Onmiddellijk schoonmaken: stel het schoonmaakwerk niet uit tot ’s anderendaags, maak maak de avond zelf nog zeker de bakplaat van je gourmettoestel brandschoon. Zo kan deze onmogelijk nog onaangename geuren verspreiden. Heeft u die avond zelf echt geen zin meer om nog aan de poetswerken te beginnen? Laat de bakplaat dan weken in een sopje. Ook dan kunnen de geuren zich niet meer verspreiden, want de bakplaat zit dan onder water. Zo krijg je de dag erna al het aangekoekte vet er veel gemakkelijker af

Tags: bakgeurtjes, barbecuegerechten, barbecues, Gourmet:, gourmettoestel, gourmettoestellen, Hoe kun je gourmetten zonder deze vervelende geurtjes, nadeel aan gourmetten, steengrill, Tips voor een gezellige gourmetavond zonder geurtjes