GSM: Samsung lanceert Galaxy S 3

Als het om het introduceren van nieuwigheden gaat staat de Koreaanse electronicagigant Samung méér dan zijn mannetje. Vooral met zijn GSM en smartphone afdeling gaat het concurrentie met Apple zeker niet uit de weg, integendeel. Met allerlei opzienbarende nieuwigheden neemt Samsung steeds meer afstand van zijn naaste concurrenten. Met het lanceren van zijn smartphone- vlaggeschip de Galaxy S 3 doet Samsung zijn reputatie alle eer aan. Naar deze gloednieuwe Galaxy S 3  werd nu al enige tijd met belangstelling uitgekeken. Dat wachten was meer dan de moeite waard zo blijkt nu. De opvolger van de S 2 werd een écht pareltje in zijn soort met tal van technische hoogstandjes aan boord . Zo kun je het toestel bedienen met simpel oogcontact. Samen met het uitwisselen van videobestanden door beide toestellen eventjes tegen elkaar aan te tikken twee wereldprimeurs die de verzamelde concurrentie in het verweer drukken.

Met dit jongste huzarenstukje positioneert de Koreaanse electricareus Samsung zich meer dan ooit als dé absolute uitdager van Apple. Eerder raakte al bekend dat de Galaxy S 3 is uitgerust met een superkrachtige én zuinige quadcore processor, een super HD 4,8 inch Amoled scherm met een hoge resolutie van 1280 x 720 pixels. Het toekomstige vlaggeschip van Samsung heeft ook een  8- megapixel camera aan boord die op de achterkant van het toestel werd ingebouwd. Dit zijn lang geen nieuwigheden, want eerder pakten zowel HTC als Huwai uit met toestellen die zowel over een quadcore processor als een 4,8 inch scherm beschikten.

Bedienen met oogcontact

Desondanks beschikt de gloednieuwe Samsung Galaxy S 3  over voldoende nieuwigheden om het de concurrentie erg moeilijk te maken. Zo kun je dit toestel bedienen met simpel oogcontact. Dat biedt het voordeel dat je niet voordurend het scherm moet aanraken. Het toestel blijft actief zo lang je er naar kijkt, en dat is bijzonder handig bij het lezen van teksten. Ben je aan het SMS’ en en krijg je plots behoefte om de betrokken persoon te bellen, geen probleem. Je moet dan enkel het toestel naar je hoofd richten en het opbellen gebeurt automatisch met behulp van een bewegingssensor en een zogenaamde proximity sensor. De lang verwachte opvolger van de Galaxy S 2 beschikt ook over een opvallend krachtige gezichtsherkenningssoftware. Dat heeft voor gevolg dat op het moment dat deze smartphone personen op de foto herken,t hij die automatisch zal taggen en er zelfs een link naar zowel Facebook als Twitter aanplakt.

Videobestanden eenvoudig delen

De Samsung Galaxy S 3 beschikt ook over een ingebouwde NFC- chip in combinatie met Wifi- direct. Op die manier kan dit toestel zelfs zware videobestanden uitwisselen door twee toestellen gewoon even tegen elkaar aan te tikken.

Voor het delen van een bestand van één gigabyte heb je amper drie minuten nodig. Tien megabyte zijn uitgewisseld in… twee seconden. Je kan  de Galaxy S 3 zelfs aan je televisietoestel koppelen zodat je jouw films en foto’s meteen op groot scherm kunt bewonderen.  Bestanden uitwisselen tussen een tablet, pc en computer kan deze gloednieuwe smartphone van Samsung ook al probleemloos aan.

Krachtige processor

De Samsung Galaxy S 3 beschikt over een bijzonder krachtige processor. Dat betekent concreet dat je tijdens het bekijken van een filmpje rustig kunt surfen op een ander deel van het display. Tijdens het filmen in High Definition kun je vlotweg foto’s maken. De Samsung Galaxy S 3 geeft zelfs menig laptop gemakkelijk het nakijken.

Eerste reacties

De Samsung Galaxy S 3 is een bijzonder compact toestel én een alles kunner.  De zwakke punten van de concurrentie werden met dit toestel één voor één oordeelkundig weggewerkt.

De jongste versie van de Galaxy beschikt over een bijzonder krachtige batterij en in tegenstelling met de naaste concurrenten werkt de facing camera feilloos.

Technische fiche

 • Batterij: de Samsung Galaxy S3 is uitgerust met een 2100 mAh batterij met een flinke levensduur en zeker veel langer dan die van de voornaamste concurrenten.
 • Afmetingen: deze S3 is nauwelijks groter dan zijn voorganger de S2 terwijl zijn display opvallend groter is. De Samsung Galaxy S3 is met zijn 133 gram een opvallende lichtgewicht in deze categorie. Hij is amper 8,6 millimeter dun waardoor hij bijzonder goed in de hand ligt.
 • Besturingssysteem: Android 4.0 Cream Sandwich met de mogelijkheid dat hij in de toekomst ook in een Windows Phone versie verkrijgbaar zal zijn.
 • Prijs: omstreeks  600 euro.
 • Beschikbaar in ons land: wellicht nog voor de zomer

   

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  Tags: , , , ,