Gratis: zo surf je gratis op het net

Iedereen, zowel groot als klein, zit op het internet, waardoor we overal en altijd willen bereikbaar zijn en de nodige informatie kunnen opvragen wanneer het nodig is. Het internet is dan ook meer dan ooit je informatiesnelweg. Beschik je over een tablet zonder 3g, dan kun je lang niet overal de verbinding tot stand brengen met internet. Gratis Wifi hotspots zijn in ons land nog niet dik gezaaid. Op dit moment beschikken we in ons land slechts over enkele honderden gratis hotspots. Binnenkort komen er daar nog enkele duizenden bij. Maar wat als je de informatiesnelweg op wil, en je niet over wifi kunt beschikken en je tablet ook niet met 3 G is uitgerust? Na Telenet, heeft nu eindelijk ook Belgacom er iets op gevonden. Eind dit jaar kun je ook met Belgacom- Fon gratis op het net.

De vele tablet bezitters zonder 3 G netwerk, kunnen geen verbinding maken met internet. Daar zijn Wifi- hotspots voor nodig, en ons land telt er daar amper een vierhonderdtal van. Deze hotspots vind je vooral op restaurant, cafees, hotel en andere openbare plaatsen die druk bezocht worden. Maar hoe los je dit probleem op wanneer je er een weekendje tussenuit wil en toch mobiel wil blijven? Handig is de applicatie Free Wifi Finder die je kunt downloaden op je smartphone of op je tablet als die over 3 G beschikt. Met deze applicatie krijg je steeds een compleet overzicht van de dichtsbijzonde hotspot. Je kan deze bijzonder handige applicatie dowanloaden via App Store of Android Market.

Telenet hotspots

Heb je een internetabonnement of een walk & talk iphone van Telenet, dan stelt je dit probleem niet. Met Telenet kun je immers gebruik maken van meer dan twaalfhonderd hotspots verstreid over gans het land en Luxemburg.

Telenet klanten beschikken ook over de gratis te downloaden applicatie Hotspot Locator, die je in staat stelt in een handomdraai steeds de dichtsbijzijnde hotspots te vinden.

 

Belgacom- Fon

Uiteraard kon Belgacom in de strijd om de internetgebruiker niet langer achter blijven. Toch moeten Belgacomklanten nog tot eind dit jaar wachten vooraleer ze van Belgacom- Fon zullen kunnen gebruik maken. Alle Belgacomklanten zullen gratis van deze dienst gebruik kunnen maken, onafhanlkelijk van de technologie waarover ze beschikken. Deze varieert van ADSL, ADSL 2of VDSL 2. Dankzij deze gloednieuwe dienst, is Belgacom in staat de komende maanden maar liefst honderdduizenden Wifi hotspots in gans België en maar liefst meer dan vier miljoen Fon hotspots wereldwijd aan zijn klanten aan te bieden. Eens deze Fon hotspots operationeel, zul je heel wat kunnen besparen omdat je jouw 3G– factuur kunt beperken. Voor sommige oproepen kun je zelfs gebruik maken van VoiP- software zoals Skype of Viber.

 

Samenwerking met Brits bedrijf

Deze nieuwe dienst van Belgacom komt tot stand dankzij de nauwe samenwerking met een Brits bedrijf dat wereldwijd het aantal internetverbindingen wil delen via het draadloos Wifi- netwerk. Deze gedeelde verbinding heeft niet de minste invloed op je thuisverbinding. Zij die hun thuisnetwerk delen ondervinden van deze ingreep geen enkele negatieve invloed. Belgacom werkt momenteel aan eigen Apple en Android applicaties en een eigen alternatieve kaart waarop alle beschikbare hotspots zullen te vinden zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,