Hoe Waar

Gratis Datingsite | Gratis daten | Gratis datesites: wij zochten het voor u uit!

Gratis datingsite

Gratis datingsites zijn niet altijd gratis. Wij zochten het uit.

sites waar je gratis kan datenTegenwoordig is het internet dé manier om nieuwe mensen te leren kennen en je grenzen te verleggen. Vergeet die fuiven en cafés, dating is hot. Via het internet kom je in contact met een heleboel mensen. Zo ontstaan vriendschapsrelaties, maar soms gaat het ook verder… Je kan er immers je prins op het witte paard tegenkomen!

Er zijn verschillende datingsites die beweren dat ze gratis zijn. Dit is vaak niet het geval, of toch met beperkte mogelijkheden. Bijvoorbeeld, als je contact wil opnemen met andere leden, dan moet je je vaak een premium-of-soortegelijk lidmaatschap aanschaffen, dat echt niet goedkoop is. Dit is het geval bij alle bekende datingsites: relatiezoeker, parship, meetic, lexa en ga zo maar door. Indien u serieus wenst te daten, hou er dan rekening mee dat dit wel degelijk iets zal kosten. Niets is gratis, nietwaar?

Echter, dergelijke sites krijgen steeds meer concurrentie van sociale netwerksites. Wil je ook werkelijk op een gratis datingsite terechtkomen, dan moet je je lid maken van zo’n site.

Enerzijds hebben we Facebook. Net zoals op netlog maak je er gratis een profiel in. Je kan er je vrienden toevoegen. Maar het leuke is dat je ook tal van applicaties kan toevoegen aan je profiel. Bijvoorbeeld, datingapplicaties. Of “rate my photo”, of “send a secret crush message”. Een aanrader is ook “Sparky”. Via dergelijke applicaties kom je in contact met nieuwe mensen en kan je zo je interesse in hen laten blijken. Op dergelijke gratis sites is het gewoon belangrijk dat u gewoon uzelf blijft, al kan een beetje verbloemen nooit kwaad. Zorg dat je enkele leuke foto’s hebt staan op je profiel, bijvoorbeeld vakantiefoto’s van een leuke reis. Ga op zoek naar oude kennissen, vrienden en vriendinnen. Bekijk hun foto’s en laat af en toe een reactie of ‘vind-ik-leukje’ na, zonder te overdrijven natuurlijk. Via dergelijke acties op Facebook kunt u uw partner charmeren op een subtiele manier. Vindt u uw (nieuwe) partner via Facebook? Een ander artikel dat ik vond, bespreekt waar je gratis datingsites kunt vinden waarvoor je je niet moet inschrijven.

Kost daten geld?

Vroeger hadden we de relatiebemiddelingskantoren. Dit waren gespecialiseerde kantoren die mensen hielpen bij het zoeken van een partner. Uiteraard moest je hen betalen voor het werk dat ze leverden. Het gros van deze relatiekantoren zijn inmiddels overgeschakeld naar datingsites, waar je een haast even goede service krijgt. Het oprichten en onderhouden van een datingsite kost geld. Bovendien kunnen sites die een bijdrage vragen aan hun leden bezoekers weren met slechte bedoelingen. Het is ook een stuk veiliger om op een betaalde datingsite een partner te zoeken, dan op gratis sites en sociale netwerken waar niemand controle heeft over de leden.

TOP dating websites uit België

Hieronder onze top datingwebsites waar je je gratis kan inschrijven. Het is echter wel aan te raden om te upgraden naar een betaald lidmaatschap om zo van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

  1. BE2 Dating
   BE2 ken je vast wel van de reclamespotjes op televisie. Je kan je er helemaal gratis registreren. Ze focussen er op het leveren van een kwalitatieve datingservice. Door het invullen van een wetenschappelijke test kan je al meteen een partner vinden die goed bij jou zou passen. Een van de betere datingsites in België.
  2. Parship
   Parship ken je ongetwijfeld wel van de reclame op tv. Dit is meer dan een zuivere datingsite. Het is een leuke community waar singles elkaar vinden. Inschrijven is gratis, voor meer geavancerdere mogelijkheden moet je echter betalen.
  3. Alleenstaande mama’s
   Alleenstaande mama’s focust zich op alleenstaande mama’s én papa’s die op zoek zijn naar een nieuwe, duurzame relatie. Je kan gratis inschrijven, een profiel plaatsen en standaard berichten sturen naar andere leden. Aanrader.