Golden retriever pups zijn zeer intelligent en kindvriendelijk

Overweeg je de aankoop van een hond en gaat je voorkeur uit naar een Golden Retriever? Dan ben je zeker niet alleen. Golden retriever pups zijn een van de meest populaire honden. Bezint echter hier voor je een definitief besluit neemt over het in huis halen van een pup. Jonge hondjes zijn geen gebruiksvoorwerpen maar levende wezens die met veel geduld en zachtheid worden behandeld en opgevoed.Voor je je favoriete viervoeter in huis haalt leer je best zoveel mogelijk over het karakter en de opvoeding van golden retriever pups

Golden retriever pups zijn bijzonder intelligent, kindvriendelijk en gemakkelijk op te voeden

Golden retriever pups zijn bijzonder intelligent, kindvriendelijk en gemakkelijk op te voeden

Golden retrievers zijn ook bij ons bijzonder populair. Dat heeft de golden retriever wellicht te danken aan zijn opvallend zacht karakter en aan zijn grote intelligentie. Hij wordt niet voor niets opgeleid als blinde geleidehond of als hulp voor mindervaliden. De golden retriever is afkomstig uit Engeland en dateert uit de negentiende eeuw. Hij was toen het resultaat van een kruising tussen de tweed water spaniel en de flat coated retriever. De golden retriever werd een eerste keer als rashond tentoongesteld in 1908 en heeft dus al een lange geschiedenis achter de rug.

Zachtaardig en kindvriendelijk

Golden retrievers en golden retriever pups vallen op door hun bijzonder zachtaardig karakter, en hun grote intelligentie. Golden retriever pups houden in de eerste plaats van kinderen en zijn echte gezinshonden. Tegenover andere huisdieren, zowel honden als katten, gedraagt de golden retriever pup zich opvallend sociaal en verdraagzaam. Hij laat zich probleemloos africhten en opvoeden en wordt dan ook dikwijls opgeleid als blindengeleidehond. Met een golden retriever pup haal je een van de beste gezinshonden in huis. Hij werd dan ook niet toevallig al meermaals als ‘meest gezinsvriendelijke hond’ verkozen. De golden retriever is al jarenlang de meest populaire hond in zowel Noord- Amerika als in Scandinavië. Zijn geduld, vooral met kinderen is onuitputtelijk.

Kinderen zijn de beste vrienden van de Golden retriever pups

Kinderen zijn de beste vrienden van de Golden retriever pups

Voorbeeldige leerling

Golden retriever pups zijn ongetwijfeld de meest voorbeeldige leerlingen van de klas. Ze leren razend vlug en hun opvoeding zorgt voor weinig of geen problemen, en doen niets liever dan zoveel mogelijk leren. Ze zijn wat blij als ze voor hun baasje mogen werken. Deze populaire hond wil niets liever dan zijn baas zoveel mogelijk plezieren en tevreden te stellen. Als je hem iets nieuw leert is hij in de zevende hemel. Samen met hem naar de hondenschool is het grootste plezier dat je hem/of haar kunt doen. En sportief is de golden retriever zeker. Eens volwassenen, gemiddeld na zo’n achttien maanden, doet houd hij vooral van tochtjes door de natuur, al lopend naast jou op de fiets.

Golden retrievers worden niet voor niets gebruikt als geleidehond voor blinden en mindervaliden

Golden retrievers worden niet voor niets gebruikt als geleidehond voor blinden en mindervaliden

Dit moet je zeker weten over de golden retriever pups:

  • Hun gewicht en grootte:  golden retrievers hebben een schouderhoogte die varieert tussen de 51 en 66 centimeter en weegt tussen de 25 en 36 kilo.
  • Hun vacht en kleur: de vacht van de golden retriever is effen en in sommige gevallen licht golvend. Hun ondervacht is uitstekend geschikt tegen alle weersomstandigheden. De kleur van de golden retriever varieert van licht beige tot crèmekleurig en goudgeel. Een kleine witte vlek op hun borst is toegelaten.
  • Jachthond: de golden retriever is een jachthond met een voorliefde voor alle waterwild. Hij staat ook bekend als een van de beste gezelschapshonden die gemakkelijk is op te voeden en af te richten. Hij wordt dan ook meer en meer gebruikt als geleidehond voor zowel blinden als mindervaliden.
  • Verzorging: met één borstelbeurt per week is een golden retriever al dik tevreden.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , , , ,